Sari la conținut
Forum Roportal
ciuboda

Deja-vu sau vise premonitorii?

Postări Recomandate

Foarte adesea se intampla sa traiesc momente pe care sunt sigur ca le-am visat. Atunci cand se intampla acest lucru este ca si un stop cadru , o fractiune de secunde in care totul se opreste si in acel moment stiu ca am mai 'trait' odata acea scena. La inceput au fost doar impresii, senzatii dar acum uneori pot sti ce se va intampla. Imi dau seama ce urmeaza sa zica persoana respectiva sau ce urmeaza sa faca.

La primele astfel de intamplari nu eram sigur daca visasem sau era doar impresia mea. Am intrebat un profesor de psihologie care mi-a spus ca e ceva foarte normal si se numeste deja vu si nu este ceva ce am visat. Acest raspuns nu m-a multumit pentru ca senzatiile si trairile erau prea puternice. Astfel am decis sa abordez problema dintr-un punct de vedere asa zis stiintific. Am inceput sa-mi notez ceea ce visam iar daca erau vise care ii implicau pe prietenii mei le povesteam si lor. Nu mare mi-a fost surpriza ca acele situatii din vis sa se intample cu adevarat! Sa nu credeti ca visez nu stiu ce grozavii sau lucruri foarte important. Sunt doar scene din viata reala , scene banale. Majoritatea sunt doar secvente foarte scurte, de cateva secunde (cel putin atat imi aduc aminte din vis).

Voi ce credeti despre acest lucru? Ati avut si voi astfel de vise? Este deja vu sau chiar se intampla sa visam?

 

CIUBODA

www.astroforum.ro

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Interesant subiectul tau si ceea ce ne-ai povestit.Personal nu mi sa-a intamplat sa se adevereasca ceva ce am visat...dar parca uneori am impresia ca stiu o anumita persoana de undeva dar nu-mi aduc aminte de unde...cred ca exista vise premonitorii...se spune ca omul simte daca urmeaza sa se petreaca ceva important in viata lui.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Am trait si eu senzatia de deja-vu de mai multe ori dar nu cu intamplari din vis pur si simplu o secventa din viata de zi cu zi mi se parea extrem de cunoscuta, ca si cuma o mai traisem o data.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Mda si eu ma chinui cu problema asta , traiesc senzatia ca stiu ce va fi . Ma intreb daca nu cumva imi influentez eu singur viitorul ca sa fie asa cum cred eu ca va fi. Nu stiu , nu pot stapini viitorul dar oarecum , vag il simt . Si mai cred ca viitorul e unic. Adica nu exista niciodata alegere. Nici un om nu a facut vreo alegere niciodata. Totul de dinainte stabilit. Fiecare alegere a cuiva este dinainte stabilita.

 

Am invetat la scoala teoria haosului si cum se poate face un program generator de haos.

 

Dar daca se porneste din acelasi punct se obtine intotdeauna acelasi haos.

De oricite ori am relua programul , haosul ramine identic. Asa e si viata noastra , un haos unic pe care nimic nu-la poate schimba . Tot asa cum nu ne putem schimba trecutul nu ne putem schimba nici viitorul.

 

Nu inteleg presimtirea viitorului dar exista. Nu o pot stapini dar uneori o folosesc. Ma intreb daca nu cumva inventiile pe care le-am facut nu le inventasem in viitor... :?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

super interesant subiectul..mie cea mai ciudata chestie de genu asta mi sa intamplat asta vara la mare...bine poate din acuza ca eram la mare mam si gandit la asta...am visat la un moment dat un om innecat intins pe plaja..si cateva zile mai tarziu chiar sa intamplat asta...a fost foarte ciudat pentru ca anumite secvente...oamenii adunati..sau felul in care stateau si priveau apa in speranta ca omul acela va iesi erau similare visului...wierd rau de tot :)...in rest..ahm...mi se intampla aproape zilinic..ca explicatie eu am gasit..viata anterioara pe acre a avuto fiecare om..sau faptul ca anumite chestii sunt inevitabile si logice..iar intamplarea lor atat de logica iti da impresia ca ai mai trait momentul..anyway...

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

mai e nevoie sa spun ca si eu am avut aceasta senzatie? pana la urma, fiecare dintre are cel putin un deja-vu in viata, dar oare de ce? ce rost are? nu stiu ce credeti voi, dar eu am ajuns sa cred ca isi au un rost... :pee este un pic frustrant, e ca o invitatie amagitoare spre cunoasterea viitorului. poate daca pe durata vietii, aceste "visuri reale" se intensifica, vom ajunge candva sa stim viitorul cu mai mult de o secunda inainte. dar cine stie daca asa va fi, sau cand!?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cred ca tu ai premonitii,nu deja-vuuri,acestea sunt amintiri dintr-o viata anterioara,expl. ti-e cunoscuta o casa intr-un oras pe care il vizitezi intiia oara,cunosti cum este mobilata,poti da informatii despre detalii,visele te pot avertiza,subconstientul tau lucreza.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Legat de vise premonitorii am sa va povestesc cel mai interesant si mai cu inteles vis pe care la-am avut.

Eram la bunici in Radauti (jud. Suceava) si ma plimbam prin oras. La un moment dat vine la mine cineva si-mi spune ca trebuie sa merg imediat la acasa. In momentul in care ajung acasa la poarta ma asteptau un barbat si o femeie.Ambii erau tineri. Femeia era in plan secund si nu-mi amintesc decat foarte vag despre ea dar stiu ca exista un sentiment foarte puternic pentru ea. Ceva confuz. In schimb acel barbat tanar intra in vorba cu mine si imi spune ca sa ma grabesc ca trebuie sa mergem nu stiu unde pentru ca eu am o treaba importanta care nu suporat amanare. Ceea ce m-a impresionat este modul in care vorbea. Era de un calm si de o liniste extraordinara desi ceea ce spune presupunea ceva urgent si foarte serios. Dupa ce mi-a vorbit m-am condus spre casa si am intrat pe veranda (in fata casei este un hol descoperit) si a dat perdeaua la unul de din geamuri la o parte. In camera (care arata exact ca si atunci cand eram eu mai mic) in pat dormea mama mea si alaturi de ea un copil mic (in realitatea nu aveam nici un copil mic in familie). Habar nu aveam cum dar am stiut ca copilul mic este o fetita de fapt. Pe urma langa casa era un culoar de trecere spre curtea din spate iar dincolo de el o gradina cu un gard mic de inaltime. In acel culoar a inceput sa curga un fir de apa limpede iar in partea dinspre mine erau 3 paine. Am luat cele 3 paine si le-am aruncat peste gard. Pe doua le-am aruncat peste dar pe una am ratat-o. In tot acest timp respectivul individ era langa mine si imi tot vorbea.

Cam acesta a fost visul si desi a fost acum 8-9 ani si acum mi-la amintesc destul de clar. Multa vreme am stat si m-am gandit la insemnatatea acestui vis si nu am gasit nici o explicatie plauzibila. Acum vreo jumatate de an 'mi-a picat fisa' ce a insemnat de fapt acel vis. Este vorba de o premonitie legat de un scop de-al meu in viata pe care trebuie sa-la urmez. Lucrurile sa-au adeverit si sunt in plina desfasurare! :dee

Ghiciti cine era acea femeie? :winca:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Salut!

E foarte interesant subiectul pe care la-ati abordat si imi pare foarte rau sa vin cu o explicatie stiintifica si sa va stric distractia.

Am fost foarte pasionata de subiectul asta acum mai multi ani pentru ca mi se intampla foarte des sa am aceasta asa-zisa senzatie de deja-vu. Intr-o discutie intamplatoare cu o prietena de-a mea, studenta la psihologie, aceasta mi-a spus ca senzatia de deja-vu este foarte usor de explicat de psihologi. Acestia au emis o teorie conform careia senzatia de deja-vu este oarecum privita invers. De fapt, ceea ce se intampla este ca subconstientul nostru stocheza intamplari banale din viata noastra. In clipa in care retraim acele intamplari, constientul nu realizeaza ca acele lucruri sa-au mai intamplat o data dar apare o senzatie puternica transmisa de subconstient.

Deci, desi unele lucruri pot parea inexplicabile, cele mai multe dintre ele neputand fi explicate niciodata, acest lucru se datoreaza doar lipsei de "comunicare" dintre constientul si subconstientul nostru.

Nu stiu daca m-am facut inteleasa deci probabil o sa mai revin asupra subiectului.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×