Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
Jax25

vindecare?

Recommended Posts

salutare

 

acum 3 luni am fost internat cu hepatita acuta de tip B, transaminaze de nivelul miilor, bili peste 350 (sange)

dupa 3 luni: ALT:22, AST:21, restul normale toate, urobili: 0.7

 

sunt ingrozit ca mai am scaune sau prea deschise, sau negre-verzui, si am ochii usor ingalbeniti.

 

este normal sa mai am dupa 12 saptamani simptome, greata dimineata, dureri usoare in partea dreapta? mi-a scazut pofta de mancare iar??

 

voi ce experiente ati avut cu simptomele?

Share this post


Link to post
Share on other sites
salutare

 

acum 3 luni am fost internat cu hepatita acuta de tip B, transaminaze de nivelul miilor, bili peste 350 (sange)

dupa 3 luni: ALT:22, AST:21, restul normale toate, urobili: 0.7

 

sunt ingrozit ca mai am scaune sau prea deschise, sau negre-verzui, si am ochii usor ingalbeniti.

 

este normal sa mai am dupa 12 saptamani simptome, greata dimineata, dureri usoare in partea dreapta? mi-a scazut pofta de mancare iar??

 

voi ce experiente ati avut cu simptomele?

 

 

Salut

eu am fost internata acum 8 luni cu hepatita b acuta. Din spital am iesit cu transaminaze de aproape 400, si nu mi-au scazut decat in vreo luna. Iar ochii s-au limpezit cam in 4.5 saptamani. In rest, de atunci am dureri usoare in partea dreapta aproape tot timpul, greturi nu am si mananc destul de bine. E drept ca nici nu prea tin regim, ca nu mai pot, ca m-am saturat, si, pe deasupra sunt si destul de ocupata si obosita.

Mi-am facut analizele, au iesit bune, am scapat de antigen, mi-a iesit negativ.

 

Tu tii regim cum ar trebui, ai grija cu efortul fizic, cu oboseala?

 

Pe mine ma afecteaza mai mult oboseala decat faptul ca nu mai tin regim. Nu prea mananc prajeli, insa recunosc ca mananc mezeluri si alimente sarate. Incerc sa nu mananc cu rantas sau gras.

 

Cred ca o sa raman cu sensibilitate la ficat toata viata, am ami intrebat persoane care au avut hepatita acuta acum cativa ani si tot ii deranjeaza ficatul si acum.

 

Trebuie luate vitamine.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Salut

eu am fost internata acum 8 luni cu hepatita b acuta. Din spital am iesit cu transaminaze de aproape 400, si nu mi-au scazut decat in vreo luna. Iar ochii s-au limpezit cam in 4.5 saptamani. In rest, de atunci am dureri usoare in partea dreapta aproape tot timpul, greturi nu am si mananc destul de bine. E drept ca nici nu prea tin regim, ca nu mai pot, ca m-am saturat, si, pe deasupra sunt si destul de ocupata si obosita.

Mi-am facut analizele, au iesit bune, am scapat de antigen, mi-a iesit negativ.

 

Tu tii regim cum ar trebui, ai grija cu efortul fizic, cu oboseala?

 

Pe mine ma afecteaza mai mult oboseala decat faptul ca nu mai tin regim. Nu prea mananc prajeli, insa recunosc ca mananc mezeluri si alimente sarate. Incerc sa nu mananc cu rantas sau gras.

 

Cred ca o sa raman cu sensibilitate la ficat toata viata, am ami intrebat persoane care au avut hepatita acuta acum cativa ani si tot ii deranjeaza ficatul si acum.

 

Trebuie luate vitamine.

 

 

Salut! eu nu sunt in tara, am fost internat doar o saptamana in iunie si trimis la servici direct (galben-verzui)-hahha, cu transaminaze mai mari de 700. Mi-au zis ca-mi faceau transplant daca intram in coma, si cand am iesit NICI UN REGIM, mananca ce vrei tu, doar alcool NU, mancarea nu are nici un efect la ce se intampla.

 

normal ca am redus grasimile, 0 alcool, si m-am nevrozat pana acum. am slabit vreo 7 kilograme, si gata cosmarul. am ochii foarte usor ingalbeniti, bili in sange e 0.7, deci normal. acum la 3 luni doar am facut markerii+hep D, sa vedem, dar atentie tuturor la efectele psihologice ale bolii, eu cred ca am luat-o un pic pe aratura...am 26 ani, blah blah blah, ce va fi va fi!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Salut! eu nu sunt in tara, am fost internat doar o saptamana in iunie si trimis la servici direct (galben-verzui)-hahha, cu transaminaze mai mari de 700. Mi-au zis ca-mi faceau transplant daca intram in coma, si cand am iesit NICI UN REGIM, mananca ce vrei tu, doar alcool NU, mancarea nu are nici un efect la ce se intampla.

 

normal ca am redus grasimile, 0 alcool, si m-am nevrozat pana acum. am slabit vreo 7 kilograme, si gata cosmarul. am ochii foarte usor ingalbeniti, bili in sange e 0.7, deci normal. acum la 3 luni doar am facut markerii+hep D, sa vedem, dar atentie tuturor la efectele psihologice ale bolii, eu cred ca am luat-o un pic pe aratura...am 26 ani, blah blah blah, ce va fi va fi!

 

Serios!!???

 

In ce tara ti-au zis tie doctorii ca nu trebuie sa tii regim?

 

Ca aici toti doctorii o tin intr-una cu regimul si odihna!

In spital ai facut ceva tratament care sa favorizeze eliminarea bilirubinei? Ai mai fost la control?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am mai citit si pe la altii asta cu regimul. Doar ai nostri sunt chititi pe regim.

Cred ca fiecaruia nu-i prieste altceva. Trebuie sa fii atent la propriu organism; iti va spune el ce nu-i place.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu conteaza regimul, si pe internet puteti gasi asta pe site-uri in engleza.

 

Doctorii au zis ca doar alcool si paracetamol NU, pentru ca distrug direct celulele ficatului. Au zis si ca tigarea nu o recomanda la nimic, dar nu are efecte directe in cazul hepatitei b, asa ca am si fumat, macar ma mai calmam.

Mi-au explicat ca sistemul imunitar e cel care te scapa de virus, nu fructele, sistemul imunitar va reactiona la fel chiar daca mananc exact ce mancam inainte, adica stiintific nu e dovedit ca un regim ajuta.

desigur, un stil de viata sanatos e recomandat pentru toata lumea, si intr-adevar, la inceput mancam mai multe fructe cand aveam greturi, dar am mancat exact ce aveam pofta, la prajeli am renuntat de frica sa nu ma apuce iar greturile, ca asa am inceput inainte de icter, mi-era rau si de la un cartof prajit. ahhahah, oricum ranjeau ca de as fi fort in tara, ma inchideau 3 luni la contagiosi si numai lamaie si branza mancam. acum dupa 3 luni ii cred pe doctori, ca LFTs sunt toate in valorile normale, si mi-am facut toate poftele (ex. multa ciocolata)

 

la control am fost saptamanal la inceput, acum sunt in tara, am fost si aici dupa o luna si mai merg lunar pana la 6 luni, cand aflu daca va fi cronica.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Nu conteaza regimul, si pe internet puteti gasi asta pe site-uri in engleza.

 

Doctorii au zis ca doar alcool si paracetamol NU, pentru ca distrug direct celulele ficatului. Au zis si ca tigarea nu o recomanda la nimic, dar nu are efecte directe in cazul hepatitei b, asa ca am si fumat, macar ma mai calmam.

Mi-au explicat ca sistemul imunitar e cel care te scapa de virus, nu fructele, sistemul imunitar va reactiona la fel chiar daca mananc exact ce mancam inainte, adica stiintific nu e dovedit ca un regim ajuta.

desigur, un stil de viata sanatos e recomandat pentru toata lumea, si intr-adevar, la inceput mancam mai multe fructe cand aveam greturi, dar am mancat exact ce aveam pofta, la prajeli am renuntat de frica sa nu ma apuce iar greturile, ca asa am inceput inainte de icter, mi-era rau si de la un cartof prajit. ahhahah, oricum ranjeau ca de as fi fort in tara, ma inchideau 3 luni la contagiosi si numai lamaie si branza mancam. acum dupa 3 luni ii cred pe doctori, ca LFTs sunt toate in valorile normale, si mi-am facut toate poftele (ex. multa ciocolata)

 

la control am fost saptamanal la inceput, acum sunt in tara, am fost si aici dupa o luna si mai merg lunar pana la 6 luni, cand aflu daca va fi cronica.

 

Da, sistemul imunitar este cel care te scapa de virus, dar regimul trebuie pentru vindecarea ficatului. Eu am scapat de virus, mi-a iesit negativ, dar ficatul ma deranjeaza in continuare. Trebuie cat mai multe fructe si legume, pentru a ajuta ficatul sa se refaca dupa ce a fost afectat in asa mare masura de virus, mai ales ca am ajuns la transaminaze de 3000.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ati auzit de produsul asta? check it out! www.viusid.com

 

sunt si niste studii facute in romania pe site prin 2003. tare interesante reziltatele. ce parere aveti?

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Jax25

Nu e nevoie sa deschizi cate un topic pentru fiecare linck postat.

Recomand citirea regulamentului forumului.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

×