Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
7-Angels

Somnambulismul

Recommended Posts

Ati fost/sunteti somnambuli?

 

Am abordat aceasta tema datorita faptului ca am trecut prin asa ceva cand eram mai mica si eram la bunici. Si m-a intrebat bunica-mea intr-o dimineata de ce am alergat noaptea prin camera. Si eu m-am mirat. Atunci mi-a tot dat detalii ca ma plimbam intruna prin camera, mai topaiam, iar cand ea m-a intrebat ce am i-as fi zis ca am varsat niste apa. Nu tineam minte absolut nimic, nu stiu in ce stare eram atunci cand s-a intamplat chestia aia.

A doua noapte m-am ridicat din pat si m-am dus sa ma culc langa radiator ca pisicile. Iar mi-a povestit bunica-mea ca m-a trezit si ca m-am urcat inapoi in pat si ca m-am mai dat odata jos din pat si m-am apropiat de radiator. So tot asa... nu stiam nimic! :offtopic:

 

S-a tot repetat cateva nopti, pana s-a gandit bunica-mea si m-a dus la biserica si preotul mi-a facut o slujba. Dupa slujba aia m-am "vindecat" si n-au mai fost probleme de-astea.

 

 

 

Tot imi pun intrebarea: care este cauza somnambulismului?

are vreo legatura cu Diavolul sau se poate explica stiintific?

Edited by 7-Angels

Share this post


Link to post
Share on other sites

""""Să-l analizăm acum pe omul care doarme. Este ceva cu totul obişnuit faptul că pentru o conştienţă normală omul reprezintă

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok, asta am inteles. Dar cum se explica faptul ca in timpul somnului, te trezesti - cu corpul material - faci ce faci si a doua zi dimineata nu mai stii nimic?

Ca si cum nici n-ai fi trait clipele alea. :tease:

 

Asta este ceea ce vreau eu sa stiu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

am avut si eu o experienta asemanatoare cand eram mica(aveam vreo 8,9 ani), doar ca eu imi aduc perfect aminte ceea ce faceam... eram in sufragerie cu tatal meu si ne uitam la televizor... pe vremea aceea aveam o canapea pe care o intindeam si ne "lungeam" ca in pat... eu am adormit, iar tatal meu m-a trimis in dormitorul meu... tin foarte bine minte tot ce s-a intamplat, dar parca nu faceam din vointa mea, stiam ca asa trebuie sa fac, ceva ma conducea... deci sa spun in continuare... m-am sculat, am ocolit masa din sufragerie(tata se uita mirat la mine :headspin:) ), am iesit in hol, dar in loc sa ma duc in dormitor, m-am dus la usa de la intrare, am descuiat-o, si am iesit afara(eu stau la parter, deci nu am avut de parcurs drum lung :P) )... am mers cam 10 metri cand m-am "trezit"... am inceput sa realizez ce se intampla si sa pun din nou stapanire pe corpul meu, daca pot spune asa... picioarele imi inghetasera, caci eram desculta si era iarna, deci eu mersesem prin zapada...

nu stiu daca ceea ce mi s-a intamplat mie se poate numi somnambulism, caci eu imi dadeam seama de ceea ce fac si chiar imi aduc aminte, dar parca nu imi controlam eu corpul, parca din propria lui initiativa a ocolit masa si s-a dus afara... ciudat, nu?

Share this post


Link to post
Share on other sites

si mie mi s-a intamplat cand eram mai mica o chestie asemanatoare...intr`o dimineata mi`a povestit mama mea pentru k eu nu`mi amintesc nimik...ma intrebat dak stiu ce am facut in acea noapte....si mi`a spus k mam trezit si am intrat in camera parintilor si am aprins televizorul si am inceput sa ma uit la ceva filme si cand ma intebat mama ce fac acolo am zis k ma uit la desene animate :rtfm: si apoi am intrebat`o pe mama dak nu mergem la mare asa cum mi`a promis (de fapt era iarna si mama nu imi promisese nimik)... apoi mi`au spus sa ma duc in pat sa dorm si atunci am inceput sa zic niste cuvinte pe care nu le intelegea nimeni si am plecat in camera mea si am adormit... cand mi`a povestit mama ce am facut nu mi`a venit sa cred... chiar si tata mi`a spus acelasi lucru`... :lol2:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tot imi pun intrebarea: care este cauza somnambulismului?

are vreo legatura cu Diavolul sau se poate explica stiintific?

Din punctul meu de vedere nu prea ai de ce sa te sperii....bine in cazul tau a fost ceva mai special, dar in general "somnambulismul" apare acelor persoane foarte obosite atunci cand se culca. Mai precis lucreaza partea inconstienta in acel moment si faci lucruri pe care le faci din obisnuinta fara sa mai gandesti, creierul este mult prea obosit ca sa mai fie trezit , prin urmare......nu-ti aduci aminte dimineata de nimic.....

 

 

Cred ca m-ai inteles! :lol2:

Share this post


Link to post
Share on other sites

:flowers: Somnambulismul nu reprezinta chiar aventuri in lumea somnului...Este o "boala", se poate trata, depinde de puterea interioara a Sinelui, indiferent de varsta!

 

Cred ca nimeni nu a inteles ce-am spus... :flowers:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Cred ca nimeni nu a inteles ce-am spus... :flowers:

 

Eh ... nici chiar asa ...

Edited by Fluturel

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am ingrijit un baietel ceva mai mare ca fiul meu ca parintii lucrau noaptea, dormea doar la mine si-l duceam la scoala/gradinita. Dupa un timp de vreo trei saptamini, m-am trezit ca cineva umbla in casa ...noaptea pe la usa !!! :flowers:

 

Ne-am linistit ca era copilul si am crezut ca poate in somn a confundat usa de la baie !?!?!? sau a visat ca merge acasa sau ceva asemanator. Avea ochii deschisi si am crezut ca stie ce se intimpla.

 

Au inceput sa fie dese incidentele si am avut si doua usi de blacon si ma stresa ca in mijlocul noptii pornea la exploatare nocturna. De cate ori am hotarit ca nu ma culc sa-l vad in actiune, nu se scula !!!

Am intrebat pe maica-sa de ce nu mi-a spus daca copilul are o conditie, m-a facut ca eu inventez si de aici mi-am dat seama ca stia despre despre somnambulismul fiului.

 

Eu m-am dus la doctor, ca ea n-a gasit nimic special sa cheltuie degeaba si mai radea de mine ca pentru ori ce nimicuri fug la doctori. Raspunsul desigur nu voia sa mi-l comunice mie doctorul doar sa nu mai tin copilul la mine ca s-ar putea sa plece din casa noaptea si eu o sa am mari probleme legale.

 

S-au mutat din cladire imediat dupa ce au fost fortati parintii sa asculte de doctor.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×