Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
Ecaterina

Tabinet

Rate this topic

Recommended Posts

Da. Se ia pachetul de carti (fara jokeri), se amesteca cartile, iar primul jucator (cel care primeste carti primul) are dreptul sa aleaga ce carti i se dau. Cel care le amesteca trebuie sa ii arate acestuia 4 carti, iar daca primului jucator ii convin, i se mai dau inca doua. Daca nu ii convin cartile, acestea se pun la masa si i se dau alte sase carti pe care nu are voie sa le mai refuze. Celui de al doilea i se dau tot sase si tot asa (la fiecare jucator cate sase, dar regula cu alesul cartilor se aplica numai la primul jucator). Daca primul jucator a refuzat primele 4 carti, acestea se pun la masa; daca nu le-a refuzat, dupa ce se impart cartile la toti jucatorii, se pun 4 carti la masa.

 

Regula este simpla: cartile de zece, asarii, damele, regii si valetii sunt puncte. Zecele de romb se numeste vacuta si valoreaza 2 puncte. La fel si doiul de trefla, valoreaza tot 2 puncte. Restul cartilor valoreaza un punct (adica zecarii, asarii, valetii, damele si regii). Cu cartile pe care le ai in mana trebuie sa iei de pe masa. De exemplu, ai un valet in mana. Daca la masa ai un zecar si un doiar, 2 + 10 = 12, deci cu valetul poti lua zecarul si doiul. De-altfel poti lua de pe masa in orice combinatie, numai sa fie egal cu ce ai tu in mana. Scopul tau este sa faci cat mai multe puncte la final. Daca nu ai ce sa iei de pe masa, lasi o carte din mana - care vrei tu - jos. Daca unul dintre jucatori ia toate cartile de pe masa, se cheama ca a facut o tabla (trebuie sa intoarca o carte din cartile care le-a luat de pe masa cu fata in sus, ca sa nu uite de tabla). Daca un alt jucator a facut o tabla, cel care a facut inainte tabla, trebuie sa o ridice (adica sa reintoarca cartea cu fata in jos). Tabla valoreaza un punct. Daca ai 3 table la sfarsit, inseamna ca ai trei puncte. Cand jucatorii termina cartile care le au in mana, acetora li se dau alte carti din pachet, impartite in mod egal. Daca nu mai sunt cate 6 carti de jucator, se impart in mod egal cartile, astfel incat fiecare sa aiba acelasi numar de carti. Jucatorul care ia carte de la masa ultimul (iar pana la terminarea jocului nimeni nu mai ia nimeni de pe masa), are dreptul sa ia toate cartile care raman la masa.

 

Sper ca ti-am fost de ajutor si ti-ai reamintit.

 

numa bine :stars:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cat imi placea jocul asta..dar acum nu mai am cu cine sa-l joc.

Stiti sa jucati whist? abia am invatat :spiteful:

Edited by artemis_dida

Share this post


Link to post
Share on other sites

eu doar macao,razboi stiu sa joc.. :spiteful:

 

si in liceu cand proful de desen pleca..ne puneam caprele in mijlocul salii,formam un cerc rotund jucam popa prostu pe porunci..cand intra proful in clasa si vedea ca nu suntem la locurile noastre ca ne-am mutat noi il pacaleam ca lucram mai bine asa impreuna..bineinteles ca aveam si desenele la noi.. :spiteful:

Edited by yvonne_ni2006

Share this post


Link to post
Share on other sites
Eu nu l-am uitat. :D :crazy:

...nici eu

desi nu am mai jucat de 5 ani aproape

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×