Jump to content
Forum Roportal
issabella...

Deviatie de sept

Rate this topic

Recommended Posts

Stie cineva care sunt consecintele in caz de nu te operezi de deviatie de sept si cornee(...sau cam asa ceva...nu mai tin bine minte denumirea) si se poate ca sa iti pierzi auzul putin de la chestiile astea? au legatura unele cu altele? :D :tease:

Share this post


Link to post
Share on other sites

m-am interesat...ma refer la cornete nazale...deci la nara standa am deviatie de sept iar la dreapta cornete (sau vegetatie) deci respir cam greu......si parca in ultimul timp nu mai inteleg bine unele cuvinte, trebuie sa mi se repete ....ma gandesc ca ar fi o consecinta .... :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

daca ai deviatie de sept, poti face infectii respiratorii mai dese, deoarece tendinta este sa respiri mai mult pe gura.

daca racesti sau faci amigdalite, faringite mai des, problema se poate extinde la ureche prin afectarea urechii medii (care comunica cu gatul prin tuba lui eustache).

o infectie localizata la nivelul urechii medii poate sa lase sechele si astfel poate fi afectat auzul.

 

cam asta-i logica. cat despre deviatia de sept si operatia aferenta, tu singura poti lua o hotarare.

foarte multa lume sufera de deviatie de sept de diferite grade, o nara obturata combinata de cele mai multe ori cu mucoase hipertrofice de cealalta parte (ca o compensare :crazy: ).

unii se opereaza, unii nu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

buna..am intrat si eu pe aici deoarece in cateva saptamani am sa imi fac si eu operatia de deviatie de sept .si vroiam sa va intreb pe voi cei care a-ti facut-o deja..dupa cat timp esti ca nou..?adica eu fac sala(aerobic.fitnnes) si am inteles ca nu ai voie sa depui efort timp de o luna cam asa..este adevarat?si vroiam sa va mai intreb daca trebuie oprite anticonceptionalele..in perioada dinaintea operatiei si dupa cateva luni..asa mi s-a spus ...am inteles ca nici sex nu poti face timp de o luna..asa ca decat sa ascult in stanga si in dreapta m-am gandit sa intreb pe aici..sper sa fie careva bun :crazy: si sa ma lamureasca si pe mine..

 

multumesc mult

Share this post


Link to post
Share on other sites

Buna, cred ca s-a mai discutat despre acest topic, dar din cate am vazut nimic concret, ma intreb oare, cam cat costa aceasta operatie la ce varsta minima s-ar putea sa se faca aceasta operatie. si nu nu vreau nimic particular, ca acolo stiu cam cat is preturile din moment ce m-am interesat, vreau la una de stat, nu vreau sa imi modelez nasul mai mic sau mai mare sau sa fie frumos si asa mai departe, vreau sa scap de deviata asta de sept ca sa pot respira si bine, locuiesc in Cluj si as dorii sa stiu daca cineva de aici s-a dus sa-si faca operatie de deviate de sept recent si cam cat a platit doctorul cu toate ca e asigurat de CNAS. va multumesc :drunk:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Buna, cred ca s-a mai discutat despre acest topic, dar din cate am vazut nimic concret, ma intreb oare, cam cat costa aceasta operatie la ce varsta minima s-ar putea sa se faca aceasta operatie. si nu nu vreau nimic particular, ca acolo stiu cam cat is preturile din moment ce m-am interesat, vreau la una de stat, nu vreau sa imi modelez nasul mai mic sau mai mare sau sa fie frumos si asa mai departe, vreau sa scap de deviata asta de sept ca sa pot respira si bine, locuiesc in Cluj si as dorii sa stiu daca cineva de aici s-a dus sa-si faca operatie de deviate de sept recent si cam cat a platit doctorul cu toate ca e asigurat de CNAS. va multumesc :jester:

 

 

Deci nimeni nu are nici o idee?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tata are deviatie de sept si i-au spus sa se opereze..Nu e musai insa s-a ajuns prea departe cu sforaitul..Nu e o operatie tocmai usoara,trebuie sa te internezi..operatia initial nu costa nimic,dar de dat tot trebuie sa dai la medic,anestezist si asistente..Te tin in spital in functie de cum te simti tu dupa operatie,preferabil ar fi sa o faci vara caci nu o sa fie asa usor dupa..

Share this post


Link to post
Share on other sites
Buna, cred ca s-a mai discutat despre acest topic, dar din cate am vazut nimic concret, ma intreb oare, cam cat costa aceasta operatie la ce varsta minima s-ar putea sa se faca aceasta operatie. si nu nu vreau nimic particular, ca acolo stiu cam cat is preturile din moment ce m-am interesat, vreau la una de stat, nu vreau sa imi modelez nasul mai mic sau mai mare sau sa fie frumos si asa mai departe, vreau sa scap de deviata asta de sept ca sa pot respira si bine, locuiesc in Cluj si as dorii sa stiu daca cineva de aici s-a dus sa-si faca operatie de deviate de sept recent si cam cat a platit doctorul cu toate ca e asigurat de CNAS. va multumesc :doh:

 

Eu am facut o astfel de operatie cu anestezie locala .

Pe mine sincer, desi multa lume NU ma crede, nu ma durut(eu poate is mai rezistent la durere),dar pe alti da

Operatia a durat 20 de minute (cred ca s-a grabit doctoru :yahoo: )si am stat 6 zile in spital dar am prins Sambata si Duninica(cineva care a facut operatie in aceiasi zi cu mine la cerere a plecat acasa dar pe el il durea ,poate nu era rezistent la durere -oricum venise cu mama sa la spital si ea s-a ocupat de el desi avea peste 20 de ani :doh: )

Dupa 2 zile iti scoate bandaju din nas(aici insa am simtit o durere de monent insa).

De respirat respir chiar foarte bine nici nu mai tin minte cum era inainte,(insa de sforait tot sforai cand sunt obosit mai ales).

Daca vrei sa stii cat dai la medic, depinde uni nu iau nimic dar cei care iau (afli pretu de la colegi de salon).

E bine sa faci acesta operatie pt ca mai tarziu poti avea probleme cu inima(nu stiu de ce asa mi s-a spus)

Varsta minima este de 18 ani(am auzit ca daca o faci mai devreme saptu continua sa creasca ) asa ca de preferat dupa 18 ani.

 

P.S NU conteaza cand o faci dar cred ca nu e bine vara pt ca e aeru uscat si plin de praf(Eu am facut-o la sfrsit de toamna)

ASA ca daca ia peste 18 ani nu mai sta pe ganduri :beee: fuguta la macelar :P :doh: si rezolva problema

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×