Jump to content
Forum Roportal
Demiurgul

Cioran - inger sau demon

Rate this topic

Recommended Posts

"Ma simt un om fara sens si nu-mi pare rau ca n-am nici un sens.Si de ce mi-ar parea rau cand de haosul meu nu poate alege decat haosul?"

 

 

iti pare cunoscut?

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mie imi place cum incepe cartea cu acea chestie in care explica el cum noua ne place sa ne retragem in niste exceptii...am citit-o acum 3 ani, si nu o am acum la indemana ca sa iti pot spune exact...e chestia aia cand zice el ca putem afirma despre Univers ca e un nimic si nu se supara nimeni dar daca zici de un om ca e un nimeni, nush cum...nu mai stiu exact citatul...apoi ideea de femeie care s-a nascut din plictiseala barbatului este iarasi genial transpusa...si chestia cu prostia unora si neuronii :flowers: foarte tare cartea...geniala! grea, dar buna...ah si inca un lucru pe care il tin minte este "nicaieri nu se simte regretul mai dureros ca in amintire"...asa e...yo nu sunt omul trecutului, ptr ca trecutul doare....

Share this post


Link to post
Share on other sites

si..asta inseamna ca nu am voie sa ma bag si eu ca musca'n lapte,pe aici? :flowers:

Share this post


Link to post
Share on other sites
"Ma simt un om fara sens si nu-mi pare rau ca n-am nici un sens.Si de ce mi-ar parea rau cand de haosul meu nu poate alege decat haosul?" iti pare cunoscut?

 

 

 

Nici eu n-am citit nimic de el ca nici nu era descoperit cand am plecat eu din tara !!! adica nu ca marele filozof, doar de cativa ani am auzit de el pe forumuri romanesti.

 

Si notiunea de sens are doua directii cel putin daca o luam pe bani marunti ideea !!!

 

Desi scrisele sale sint mai nergre decat diavolul, eu il consider tot un inger pe nefericitul filozof.

 

Poate o sa si gasesc ceva de el undeva, candva ?!?!?

Share this post


Link to post
Share on other sites

la 22 de ani deja devenise "specialist

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bre, n-am citit cartea aceea, dar in schimb am citit Demiurgul cel rau, Lacrimi si sfinti, si mai ales Caietele. Si m-a frapat, in Caiete am gasit ce scrisese el prin carti, intr-o formula mai diluata. Apoi m-a izbit: tipul isi filtra rautatea, aduna cate o "doza" de rau si o publica. Sa nu uitam ca o fost si ipohondru. Desigur, a gandit mult mai mult decat orice cretin mediocru pe care il intalnim noi pe strada.....

 

Dar nu pricep intrebarea. Pacat ca nu s-a cait inainte de moarte. Dar nu mai avea cum sa o faca, pentru ca a fost pedepsit exact cum a voit: Alhzeimer, adica regresia inspre animalic ("pentru ca nu-i vedem omului altceva mai bun de facut"), pana a murit inconstient de cine e si unde se afla. Si nu a fost nici inger, nici demon. Ci un simplu demiurg. Care a avut rostul lui, pentru ca fara intuneric nu vezi lumina..................:spiteful:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×