Jump to content
Forum Roportal
NicolaeT

The "Who Am I?" Question - noul meu articol

Rate this topic

Recommended Posts

Va prezint noul meu articol: The "Who Am I?" Question.

Articolul discuta despre cum intrebarea "Cine sunt?" e tot ce exista, iar intrebarea asta incearca la infinit sa se raspunda pe sine insasi, iar aceasta incercare de raspuns creeaza intreaga realitate: Eu sunt, Eu sunt Ion, Eu sunt Ion filozoful, Eu sunt Ion filozoful care intra pe forum, etc.

The Who Am I Question.pdf

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

O sa citesc paginile indicate doar de Craciun pana astept Santa cu un sac de cadouri.   Atunci voi avea si timp si chef de toate sa demonstrez ca am rabdare, de fier!!!   

Asta sint eu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu am citit; unele idei, pe care le-ai mai afirmat si inainte, dar eventual cu alte explicatii sau exemple mi se par interesante. Cosmogonia pe baza constiintei mi se pare nespus de putin exploatata stiintific, in conditiile in care raspunsurile pe care le poate oferi, macar la nivel filosofic in prezent, sunt fascinante.

Cred totusi ca lucrurile nu ar trebui sa se indrepte in directia „stiinta bazata pe materie trebuie lasata deoparte”, ci pur si simplu spre oferirea cat mai multor detalii in intelegerea acestor concepte din punctul de vedere al initiativei ideatice non-materialiste.

Legat de intrebarea „who am I?”, pana la urma, a fost inainte de nasterea constiintei? Adica ce a fost mai intai, constiinta sau who am I? In articol sustii ca who am I, dar nu ar trebui sa existe cineva (sau existenta insasi) care sa se intrebe asta? Deci ce este who am I? O intrebare-entitate?

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da, "Who am I?" este o intrebare-entitate. Si ea se raspunde pe sine insasi imediat prin raspunsul "I am", deci Eul e etern. Intrebarea si raspunsul primordial sunt eterne, deci nu a fost niciuna inaintea celeilalte, sunt etern concomitente. Dupa moarte, chiar daca raspunsurile superioare de tipul "Eu sunt Ion" se pierd, raspunsul "Eu sunt" ramane mereu, deci n-avem cum sa murim.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×