Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
no-user-name

Jupiter, Saturn, Uranus si Neptun- benzinarii spatiale?

Recommended Posts

Jupiter, Saturn, Uranus si Neptun - patru planete gigantice din gaz frumos colorate si cu inele si sute de sateliti naturali ce pot fi doar admirate prin telescop.  Asa le  vad majoritatea oamenilor.
Insa eu  le vad ca pe niste statii de benzinarie cu hidrogen, heliu, metan si amoniac   ce ne-ar putea propulsa spre alte sisteme solare. Poate nu in secolul asta, poate nici  in urmatorul. Dar in 5000-10 000 de ani vor fi sute de aspiratoare de gaz, fabrici plutitoare si   benzinarii spatiale pe orbitele planetelor gigantice,  garaje spatiale, lansatoare de rachete,   plus hoteluri spatiale cu restaurante, baruri, cluburi, cazinouri  si dormitoare si mii de roboti care le vor opera.

 
Nu vreau sa aud "nu se poate", ci doar cum ar  putea  astronautii viitorului  sa extraga   gazul  si energia din ele pentru navele spatiale care sa ne duca pana la   Alfa Centauri, Trappist-1  sau Gliese 832.E clar ca asta e menirea lor, sa duca specia Homo Sapiens spre glorie si suprematie galactica eterna!  

Imaginati-va ce ar putea face oligarhii rusi  si miliardarii chinezi cand s-ar apuca sa construiasca masinarii de extras gaze pentru alimentat nave , sa construiasca statii de gaz spatiale si s-ar apuca sa perceapa tarife.  Ba chiar mai rau, sa impuna bariere cosmice cu nave spatiale de vanatoare , lansatoare de rachete si  laser care sa traga in navele spatiale ce trec bariera fara sa plateasca taxa.  
De aceea si trebuie sa ajunga americanii primii acolo.  

Cate batalii si razboaie spatiale si pe coloniile  de neuitat se vor da pentru planetele astea gigantice din gaz! Noi , astia primitivii de azi,  nici nu avem habar ce vremuri  ne asteapta.  

Parca si vad cum o sa arate lupta pentru giganticele gazoase:  
ROCOSMOS(Rusia)  o sa ia Jupiter  
NASA(America)  o sa ia Saturn.
CNSA (China)  o sa ia Uranus
ESA (Europa)  o sa se aleaga doar cu Neptun  

 

gas_sizes.jpg

 

 

Inclusiv pentru lunile lor  o sa fie batalie mare:

Europa, Ganymede, Callisto si Triton  au oceane de apa sub straturile de gheata 

Io are vulcani ce emit gaze si chiar cenusa necesara pentru agricultura pe statiile spatiale orbitale

Titan are   hidrocarbon lichid, nitrogen, metan si   etan  

 

 

 

Cum ar putea arata o benzinarie spatiala:  

 gasStation.jpg

Edited by no-user-name
  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Scriitor de SF trebuia sa te faci. 

 

Ai auzit de teoria lui Bergrun, cum ca alienii sunt deja in sistemul solar, si mesteresc la inelele lui Saturn cu navele lor?

Are o carte in engleza despre asta, Ringmakers of Saturn, cu imagini ale unor obiecte inexplicabile in inelele saturniene, o gasesti free pe net.

 

https://www.thesun.co.uk/tech/4044454/former-nasa-engineer-claims-massive-alien-motherships-are-lurking-inside-the-rings-of-saturn/

 

screen-shot-2017-07-18-at-16-53-40.png?w

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Iti recomand doua carti foarte bune pe acest subiect: Proiectul Milenium de Marshall Savage, si Robert Zubrin, Entering space, colonizarea spatiului cosmic. Ambele traduse in romana, se gasesc la biblioteci.

Uite aici o recenzie la Zubrin:

https://www.scientia.ro/homo-humanus/citate-recenzii-note-de-lectura/720-recenzie-cartea-entering-space-robert-zubrin.html

https://www.scientia.ro/homo-humanus/citate-recenzii-note-de-lectura/1846-recenzie-entering-space-colonizarea-spatiului-cosmic.html

 

Si una la Proiectul Mileniun:

https://www.scientia.ro/homo-humanus/citate-recenzii-note-de-lectura/1846-recenzie-entering-space-colonizarea-spatiului-cosmic.html

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×