Jump to content
Forum Roportal
Roportalianul

Inmormantare atei

Rate this topic

Recommended Posts

Unde si cum poate fi inmormantat corpul cuiva care a fost ateu, agnostic, liber cugetator?

Deci, inmormantat nu ars sau donat!

 

Ar fi fost de-a dreptul barbar sa deschid subiectul la religie...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Intr-un cimitir care nu apartine de biserica? Sau nu exista asa ceva in Romania? 

  • Upvote 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Habar nu am, posibil, inca nu am ajuns in etapa de a-mi cumpara loc pentru motorul ce va ajunge candva nefunctional, dar, e de-a dreptul scandaloasa ardoare cu care crestinii vor sa faca fapte bune prin a inmormanta pe toti crestineste.

Nu e numai problema cimitirului, care in Romania oricum ar fi o mare problema, una doua se confisca si e atribuit unui dezvoltator sau mai stiu eu ce si cui.

In plus, ar trebui ca cimitirul in cauza sa asigure si mana de lucru.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu stiu, or fi.

Intr-o tara covarsitor majoritar crestina, crezi ca o minoritat de 0,2% e observata daca nu ajung cateva personalitati marcante intelectual, financiar, sa faca lobby?


Posibil ca acesta sa fie inceputul http://acteinterne.pmb.ro/legis/acteinterne/acte_int/afisint.php?f=36845

Citez din art. 3, pct. 2: "Activitati de pompe funebre".

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ateii pot fi inmormantati in orice cimitir, pentru ca ateilor nu le pasa ce se intampla dupa ce mor.

Exista cazuri, dupa posibilitati, in care defunctul poate lasa in testament detalii ale inmormantarii sale si ele pot sau nu pot fi indeplinite.

Dar daca singurul criteriu e ca mortul e ateu, atunci el poate fi inmormantat in orice loc special amenajat pentru inmormantari,adica cimitir.

Tin aici sa precizez ca mortul ateu are mintea mult mai libera decat mortul credincios si, pentru ca arde in flacarile Iadului, este si mult mai steril si curat.

  • Upvote 6

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sherlock! :lol: 

Nici eu n-am auzit de existenta unor cimitire in care pot fi inmormantati cei care nu's credinciosi, dar sunt de acord cu Sherlock,  ce importanta mai are ce se intampla cu tine dupa ce mori?

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Inteleg ca problema e legata de ceremonia de inmormantare. Ea poate exista, poate fi una conforma cu religiile crestine, poate fi o altfel de ceremonie, pagana, spre exemplu sau poate lipsi total, corpul defunctului putand fi asezat in sicriu si, fara atata tura, vura, zvarlit in groapa si acoperit rapid cu tzarana. Se ocupa cu asta firmele de Pompe funebre.

Nu vrei ceremonie funerara de nici un fel, e posibil, se poate si sa nu te insoteasca nimeni pe ultimul drum. Chiar nimeni.

Locul de veci insa trebuie sa-l ai tocmit din timp daca doresti sa fii ingropat intr-un cimitir dintr-un oras mare. Daca nu te intereseaza, de asta se vor ocupa urmasii, cei care se vor ocupa si de haosul lasat in urma de cel ce a murit fara sa-si lase treburile in ordine.

Bafta! :)

Mai exista varianta, practic ideala si de neindeplinit, sa lasi cu limba de moarte sa fii ingropat ca in Mai am un singur dor... eh, nu te obraznici, da?

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu-i mai bine in America, majoritatea opteaza pentru incinerare, iar cenusa se arunca in Grand Canyon sau in alta prapastie ca sint peste tot ... costa putin, este igenic, si nu lasi copiii in datorie!!!   Inainte de a arunca urna, se face o reuniune cu toti care au cunoscut, pentru o celebrare al vietii defunctului.  Preot nu este necesar!!!   

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cu trecerea timpului toate se vor rezolva. Peste o nu prea indepartata vreme, o cununie sau o inmormantare religioasa se va face pe ascuns, cu preoti undercover.

Bineinteles ca numai cei open minded vor risca asa ceva.

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×