Jump to content
Forum Roportal
Arcangelo

Intentia colectiva

Recommended Posts

Am mai pomenit despre subiectul asta, pe forum. Un eveniment care va avea loc astazi, m-a inspirat sa deschid un nou topic, asta.

 

Ce e "intentia colectiva"? -este o forta a carei existenta care a putut fi probata in mod stiintific, si totusi nu ceva ce poate fi studiat in mod direct, ci doar prin consecintele pe care le produce.

 

Experimente repetate de "meditatie colectiva" si "rugaciune colectiva", au fost corelate cu scaderea semnificativa a ratei infractionalitatii, accidentelor si catastrofelor in zona. Am preluat cu copy/paste un articol, care nu-mi apartine, de aici: https://viataverdeviu.ro/puterea-rugaciunii-colective

 

"Initiativa Pace in Fiecare Zi" a fost inspirata si confirmata de multe proiecte de cercetare stiintifica ce demonstreaza in mod evident ca meditatiile-rugaciuni in grup au puterea de a aduce pacea.

Ideea ca o masa critica de persoane care mediteaza in grup intr-o zona populata poate aduce o schimbare sociala pozitiva a fost sprijinita de peste 300 de studii. De exemplu, in 1973, Dilbeck si Asociatii au descoperit in 22 de orase similare, cu populatii de aproximativ 25 000 de locuitori, ca in jumatate dintre acestea, unde 1% din populatie practica Meditatia Transcendentala™, s-a observat o reducere a ratei criminalitatii cu 16%.

Intr-un studiu similar, 350 de meditatori de MT au fost dusi pentru o perioada de trei luni in Rhode Island. Cercetatorii au observat o scadere cu 43% a infractiunilor, care au inclus sinuciderea, omuciderea, divorturile, accidentele rutiere, violurile, jafurile, atacurile si furturile, dar si o scadere a vanzarilor de tigari si bere. Dupa plecarea meditatorilor, statisticile au aratat ca problemele sociale au revenit la "normal". Pentru a dovedi ca scaderea de 43% nu a fost o intamplare, meditatorii de MT au repetat experimentul in vara urmatoare si scaderea ratei infractionalitatii s-a repetat.

Rugaciunea si meditatia in grup nu afecteaza numai inclinatia oamenilor catre pace. Studiile desfasurate de dr. Buryl Payne despre efectele solare pe care meditatiile "Pace pe 21" le-au avut la fiecare echinoctiu si solstitiu arata ca putem afecta intregul sistem solar. Studierea activitatii petelor solare in perioada meditatiilor "Pace pe 21" a aratat o reducere cu 36 % a activitatii petelor solare timp de patru zile dupa fiecare sesiune de meditatii. Cercetarile sale statistice anterioare arata ca o scadere in activitatea petelor solare este asociata cu mai multa armonie pe pamant.

thailand-453393_640.jpg

Fizicienii au descoperit ca principiul masei critice poate fi vazut in natura. Ei au descoperit ca, in utilizarea tehnologiei cu laser, cand opt din 64 de fotoni aleatorii se sincronizeaza, ceilalti 66 fotoni aleatorii se sincronizeaza spontan sub forma de laser. Si tot in sprijinul aceluiasi principiu, cand o radacina patrata e coerenta, acest lucru aduce coerenta si intregului mai larg.

Doua seturi de cercetari efectuate la Institutul HeartMath au clarificat puterea rugaciunii emotionale. Cercetatorii au descoperit doua seturi de informatii: 1) Cand ADN-ul este plasat intr-un vacuum, creaza un model de camp de energie subtila care organizeaza tiparele de fotoni si chiar si atunci cand ADN-ul este inlaturat, tiparul de fotoni ramane. 2) Cercetatorii au descoperit ca starea noastra emotionala creaza un camp electromagnetic care se extinde cel putin 15 metri, afectand frunzele, copacii si intreaga natura. Aceste cercetari stabilesc in mod clar o legatura intre sentimente si realitatea fizica.

Cu alte cuvinte, gandul si emotia umana creaza un sentiment care organizeaza efectiv structura si frecventa ADN-ului nostru celular. ADN-ul nostru emite o frecventa care aranjeaza si afecteaza structurile moleculare, atat in interiorul corpului, creand sanatate sau boala, cat si in exteriorul corpului. Astfel, cand ne modificam emotiile si gandurile, cream un sentiment care ne modifica ADN-ul. Aceasta modificare a ADN-ului schimba tiparul constiintei in exteriorul nostru in intreaga natura, inclusiv in noi si in propria noastra constiinta, ca parte a naturii. Prin aceasta stare de constiinta avem oportunitatea de a crea o matrice sociala de pace care ne vindeca planeta.

Asa cum a aratat fondatorul "Initiativei Pace in Fiecare Zi", Gabriel Cousens, in cartea sa "Hrana spirituala: Sase principii de baza pentru viata spirituala si Trezirea Kundalini", noi suntem cristale umane vii, iar inima si creierul sunt cristale lichide uriase care emit campuri puternice electromagnetice.

Cercetatorii au descoperit intre timp ca exista un camp electromagnetic de 1.5 pana la 2.4 metri in jurul inimii, care se extinde in afara corpului uman, atat cat au masurat ei. Dar se poate intinde  pe o distanta mult mai mare. Inima emite un camp care regleaza creierul, iar creierul trimite mesajul catre ADN, care o transmite mai departe intregii creatii.

Dupa cum arata munca de cercetare a lui Buryl Payne, acest camp se intinde pe o distanta mult mai mare de 15 metri, daca poate afecta cel putin sistemul solar. Se stie de mai multa vreme despre campurile electromagnetice din natura ca pot afecta presiunea barometrica si despre campurile electromagnetice ale oamenilor care se roaga in grup ca pot crea ploaie sau tornade. Odata, pe cand grupul Initiativei Pace pentru o zi se afla in New York, toata lumea isi facea griji ca va fi seceta in Texas. Grupul, inclusiv Gabriel, a meditat pentru a atrage ploaia in Texas. Ploaia a venit, mai intai in New York, iar a doua zi in Texas. Asadar, oamenii pot crea ploaia, asa cum pot crea si pacea.

"Un minut de tacere"

Exista multe dovezi ale efectelor puternice ale meditatiei-rugaciuni colective. "Minutul de tacere" este un exemplu din istorie despre victoria acestui efort. Conceptul Minutului de tacere zilnic a fost dezvoltat in timpul Celui de-al Doilea Razboi Mondial. Toti oamenii au fost rugati sa-si dedice un minut de rugaciune pentru pace la ora 9 in fiecare seara. Aceasta initiativa a fost sprijinita de Regele George, Sir Winston Churchill si intregul sau Cabinet. A fost recunoscut si de Presedintele Roosevelt si s-a raspandit pe mare si pe uscat, pe campul de lupta, in adaposturile aeriene si in spitale. Cu ajutorul lui Churchill, BBC a inceput sa transmita de duminica, 10 noiembrie, 1940, la radio, sunetul clopotelor turnului Big Ben, care anunta inceputul Minutului de tacere. Acest lucru s-a repetat zilnic, din 1942 pana la sfarsitul razboiului, unind in aceasta initiativa milioane de oameni.

 

Exista si o anecdota care arata puterea grupului de meditatie a Minutului de tacere. In 1945, un ofiter al Serviciului de Spionaj britanic interoga un oficial neamt. Acesta l-a intrebat de ce credea el ca Germania a pierdut razboiul, iar raspunsul nazistului a fost ca: "In timpul razboiului, ati avut o arma secreta careia nu i-am putut face fata, pe care nu am inteles-o, dar care era foarte puternica. Avea legatura cu bataile ceasului Big Ben. Cred ca ii spuneati "Minutul de tacere".

Nevoia unui angajament zilnic

Intrebarea pe care orice luptator pentru pace o pune este "De ce eforturile noastre colective pentru pace nu au dat niciun rezultat durabil...pana acum?” Studiile legat de aceasta intrebare facute de organizatia de Meditatie Transcendentala au aratat ca efectul meditatiei de grup incepe sa-si piarda efectul in aproximativ trei saptamani dupa ce masa critica nu mai mediteaza in mod activ in zona respectiva. De aceea este necesar ca in acest moment fenomenul de pace interna si exterioara sa depaseasca nivelul de eveniment mondial unic, sau patru evenimente pe an, evenimente lunare sau chiar grupuri saptamanale de meditatie si sa ajunga la nivelul la care sa devina o experienta zilnica de creare a pacii.

Sursa utilizata: http://treeoflifecenterus.com/scientific-support-for-collective-meditation-prayer/

Ce urmaresc eu prin deschiderea acestui topic? -sa creez un cadru potrivit pentru punerea in practica a unor asemenea meditatii sincronizate, cu cititorii forumului.

Chiar astazi este programata o asemenea meditatie sincronizata "pentru pace", pe intreaga planeta. Cine simte ca pacea este o cauza in care sa-si investeasca puterea intentiei, poate s-o faca astazi, intre orele 18 si 19.30. http://www.home.unify.org/

Cei care doresc sa experimenteze puterea meditatiei colective pentru rezolvarea unor probleme personale, vor putea si ei apela la sprijinul cititorilor forumului, daca vor cere asta. Poate ca nu suntem foarte multi interesati sa se implice, insa ceva tot ar trebui sa se vada.

Pentru crestini adaug si acest citat din Biblie: Matei 18:19-20

  Iarăşi grăiesc vouă că, dacă doi dintre voi se vor învoi pe pământ în privinţa unui lucru pe care îl vor cere, se va da lor de către Tatăl Meu, Care este în ceruri.   Că unde sunt doi sau trei, adunaţi în numele Meu, acolo sunt şi Eu în mijlocul lor.

 

 

 

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

cine nu a auzit de puterea gandului !  se spune ca omul poate muta muntii din loc daca doreste cu adevarat ( in sensul bun) .

gandurile sunt vi , ele traiesc , ele sunt dincolo de spatiu si timp ....poti face orice ( poate dezvoltam odata asta).

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu e de vorba doar despre ganduri.

Sigur, putem si discuta... desi dorinta mea era sa punem in practica... doar ca nu s-a inghesuit nimeni.  :resent:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu e de vorba doar despre ganduri.

Sigur, putem si discuta... desi dorinta mea era sa punem in practica... doar ca nu s-a inghesuit nimeni.  :resent:

 sa pui in practica asa ceva aici , pe un forum ? nu crezi ca e cam mult ? oameni diferiti , concepte diferite , credinte diferite , caractere diferite ....samd

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

buna

poate a fost o exprimare care nu a lasat sa se inteleaga exact mesajul...  la urma urmei meditatia nu poate fi facuta pe un grup, pe un forum, in scris sau verbal

poate el a vrut doar sa faca cunoscut evenimentul respectiv, in ziua x la ora y in cazul in care vrea cineva sa mediteze la momentul respectiv, stiind tocmai ca va fi vorba de un moment in care multe alte persoane vor medita in acelasi timp. eu asta am inteles din ce a scris :D

 

 sa pui in practica asa ceva aici , pe un forum ? nu crezi ca e cam mult ? oameni diferiti , concepte diferite , credinte diferite , caractere diferite ....samd

Share this post


Link to post
Share on other sites

Chiar avem nevoie de asa ceva! In ultima vreme sunt semne ca pacea e in pericol. Cum o putem proteja, cum ne putem pune la adapost? Cum sa meditam corect pt pace?

 

 

Am incercat de cateva ori sa pun la lucru actiunea prin gand/intentie, dar nu in meditatie colectiva. Singura e mai greu, aproape imposibil si totusi de cateva ori mi-a iesit, ca sa zic asa...

 

 

 

Ce am observat - daca meditez pt mine, de regula nu iasa nimic, doar o singura data a iesit cand am cerut ceva razand si in joaca si am uitat. S-a implinit dupa vreo jumatate de an.

 

- daca meditez pt binele general - sansele de succes sunt mai mari, dar doar daca nu sunt stresata deloc, trebuie sa ceri senin, aproape jucaus si sa cam uiti dupa ce ai cerut. Ajunge si cate 1 minut cand e facut cum trebuie.

 

 

Acuma sa spun si ce am cerut - nu multe, m-am focalizat pe plantarea de copacei in orasul meu, si localitati pe langa, pe unde mergeam. De obicei vad locul mai pustiu si plantez in joaca copacei mental. Anul ce urmeaza apar copaceii, evident plantati de altcineva.

Daca sunt stresata, suparata, frustrata nu iasa nimic. Daca o fac in joaca sunt sanse mari sa apara copacei.

 

 

De vreo 2 ani meditez cateva minute pe saptamana, pt  ca problema padurilor sa devina dezbatere nationala. Spre bucuria mea lucrurile au inceput sa se miste, chiar daca rezultatele concrete nu au aparut inca, macar lumea vorbeste! Inainte nu era un subiect national de discutie....

 

Cred ca si altii ca mine isi doresc lucrurile astea si undeva - chiar fara sa stim, gandurile noastre s-au unit...  :giveheart:

 

.......

 

As vrea sa meditez asa si pt pace, DAR gandul razboiului ma panicheaza asa de tare ca pur si simplu simt ca nu pot. In plus PACEA e ceva masiv, de esenta, ceva aproape cosmic, nu se poate compara cu plantari de copacei.... 

 

Asa ca ma simt neputincioasa, mai ales in ultima vreme cu toate stirile rele - razboi in Siria, atentate teroriste etc  :cry:

 

Exista vreo ora de preferinta pt a medita pt pace? vreun grup de meditatie din Romania de ex?

Edited by Tipareth
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Intentia colectiva, gandirea colectiva, averea colectiva si inca niste chestii colective din astea s-au experimentat fara succes si la noi in tara.

 

 


Exista vreo ora de preferinta pt a medita pt pace? vreun grup de meditatie din Romania de ex?

 

Parca MISA lui Bivolaru aveau ceva de genul asta.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

buna

poate a fost o exprimare care nu a lasat sa se inteleaga exact mesajul...  la urma urmei meditatia nu poate fi facuta pe un grup, pe un forum, in scris sau verbal

poate el a vrut doar sa faca cunoscut evenimentul respectiv, in ziua x la ora y in cazul in care vrea cineva sa mediteze la momentul respectiv, stiind tocmai ca va fi vorba de un moment in care multe alte persoane vor medita in acelasi timp. eu asta am inteles din ce a scris :D

meditatia poate fi facuta oricand , de catre oricine , conteaza intentia si sa sti sa meditezi. se poate face si individual si in grup.

cand m-am referit ca nu se poate face asa ceva pe un forum , spuneam asta din multe motive 

Intentia colectiva, gandirea colectiva, averea colectiva si inca niste chestii colective din astea s-au experimentat fara succes si la noi in tara.

 

 

 

Parca MISA lui Bivolaru aveau ceva de genul asta.

 

da , acolo se practica ceva de genu.

la ei se numeste meditatie , la noi la crestini se numeste rugaciune .

dar nu se compara una cu alta , in sensul ca yoga e o filozofie doar , in schimb a fi crestin ( ortodox) inseamna ca esti pe urma adevarului absolut ( sa ma exprim asa)

Intentia colectiva, gandirea colectiva, averea colectiva si inca niste chestii colective din astea s-au experimentat fara succes si la noi in tara.

 

 

 

Parca MISA lui Bivolaru aveau ceva de genul asta.

 

de regula asa ceva se realizeaza cu succes.

 

poti spune cand si unde nu s-a experimentat cu succes....?

Chiar avem nevoie de asa ceva! In ultima vreme sunt semne ca pacea e in pericol. Cum o putem proteja, cum ne putem pune la adapost? Cum sa meditam corect pt pace?

 

 

Am incercat de cateva ori sa pun la lucru actiunea prin gand/intentie, dar nu in meditatie colectiva. Singura e mai greu, aproape imposibil si totusi de cateva ori mi-a iesit, ca sa zic asa...

 

 

 

Ce am observat - daca meditez pt mine, de regula nu iasa nimic, doar o singura data a iesit cand am cerut ceva razand si in joaca si am uitat. S-a implinit dupa vreo jumatate de an.

 

- daca meditez pt binele general - sansele de succes sunt mai mari, dar doar daca nu sunt stresata deloc, trebuie sa ceri senin, aproape jucaus si sa cam uiti dupa ce ai cerut. Ajunge si cate 1 minut cand e facut cum trebuie.

 

 

Acuma sa spun si ce am cerut - nu multe, m-am focalizat pe plantarea de copacei in orasul meu, si localitati pe langa, pe unde mergeam. De obicei vad locul mai pustiu si plantez in joaca copacei mental. Anul ce urmeaza apar copaceii, evident plantati de altcineva.

Daca sunt stresata, suparata, frustrata nu iasa nimic. Daca o fac in joaca sunt sanse mari sa apara copacei.

 

 

De vreo 2 ani meditez cateva minute pe saptamana, pt  ca problema padurilor sa devina dezbatere nationala. Spre bucuria mea lucrurile au inceput sa se miste, chiar daca rezultatele concrete nu au aparut inca, macar lumea vorbeste! Inainte nu era un subiect national de discutie....

 

Cred ca si altii ca mine isi doresc lucrurile astea si undeva - chiar fara sa stim, gandurile noastre s-au unit...  :giveheart:

 

.......

 

As vrea sa meditez asa si pt pace, DAR gandul razboiului ma panicheaza asa de tare ca pur si simplu simt ca nu pot. In plus PACEA e ceva masiv, de esenta, ceva aproape cosmic, nu se poate compara cu plantari de copacei.... 

 

Asa ca ma simt neputincioasa, mai ales in ultima vreme cu toate stirile rele - razboi in Siria, atentate teroriste etc  :cry:

 

Exista vreo ora de preferinta pt a medita pt pace? vreun grup de meditatie din Romania de ex?

regula meditatiei/rugaciunii este ca efectul sa fie benefic

Edited by relativ
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Se poate si fara colectiv...

 

Pentru teologul-medic, totul are legătură, totul are o explicaţie. „Nimic nu e întâmplător. Nu există afecţiune izolată. Dacă te doare capul, nu e de vină capul. Întregul sistem este afectat de o cauză, care aceea trebuie îndepărtată. Şi nu neapărat cauza mare face efectul pe măsură. Este de ajuns o bătaie de aripi a unui fluture pentru a provoca, în timp şi spaţiu, un taifun“, exemplifică părintele Valentin Berechet.

 

http://adevarul.ro/locale/constanta/puterea-rugaciunilor-cele-mai-benefice-cureti-gandurile-negative-ucid-sufletul-trupul-vindeca-omul-cea-mai-mare-toxina-1_54e2120f448e03c0fdac1f16/index.html

Edited by Kostyrapper

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×