Sari la conținut
Forum Roportal
fronica

Lupta cu Cancerul

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Ma numesc  Florica Marcovici si in cele ce urmeaza am sa va impartasesc  putin din viata mea si despre lupta pe care am avut-o contra cancerului. O boala,care te depaseste atat fizic cat si psihic.

       Cand eram mai mica aveam probleme cu stomacul,insa nu am bagat de seama ca ar fi ceva grav. Crescand,bineinteles anii au trecut,am inceput ca si un om normal,sa muncesc. De aici a inceput tot stresul ,scopul meu fiind acela de a castiga tot mai multi bani pentru a ma putea intretine,deoarece nu am avut pe nimeni care sa-mi fie alaturi,asa ca am decis sa fiu autonoma.  Am inceput  sa fac si un pic de sport  ca  eram si supraponderala  si din cauza asta  aveam probleme si cu picioarele ,bineinteles nu a fost usor sa lupt  impotriva kilogramelor in plus. .De aceea aveam o antrenoare care s-a luptat pentru mine sa slabesc ,ea mi-a dat tot timpul curajul sa lupt si motivatia de a putea  face in continuare miscare,iar datorita ei am avut curajul sa incep sa lupt pentru mine si viata mea,ea mi-a aratat ca pot si ca am puterea sa lupt .

        Vreau sa va impartasesc primele simptome inainte sa apara canceru .Daca simtiti aceste simptome v-as sugera  sa mergeti cat mai repede la medic, sa nu patiti ca si mine, eu am asteptat cam mult pana sa merg la medic.

      Primul simptom pe care l-am avut a  fost o mancarime oribila pe tot corpul,incepeam sa transpir intens ,iar diminetile erau groaznice deoarece varsam mereu. Bineinteles, aceste lucruri nu le-am bagat in seama si am continuat sa lucrez pentru ca asta era scopul meu ,de a reusi sa ma intretin. Cateva luni mai tarziu incepusem sa am dureri la articulatii, efectiv imi amorteau mainile iar incetul cu incetul am avut foarte mult lipsa de calciu,la fel, mi s-a parut ceva normal,nu am bagat de seama pana intr-o dimineata cand am inceput sa ma imbrac sa pornesc  spre serviciu,in dimineata aceea am lesinat. Am chemat ambulanta,m-au dus la spitalul din oras,adica Sighet,unde medicul mi-a spus ca nu e nimic grav decat  o cadere de calciu,mi-a facut o perfuzie si m-a trimis acasa. In ziua aceea am decis sa merg la lucru, iarasi mi s-a facut rau,am mai lesinat o data . Colegii erau speriati ,au chemat inginerul,si am ajuns inapoi la spital,iar acelasi medic,care m-a vazut si prima data ,a decis sa ma interneze si sa-mi faca  cateva analize.

       Doamna doctor Ghitescu, a fost cea care m-a luat in primire ,si de acolo a inceput investigatia.Dansa este cea care a depistat ca defapt aveam ulcer, si a inceput sa-mi faca tratament . In acel timp ma simteam mai bine,m-am intors acasa,am reluat serviciul, Iar dupa un timp indelungat,din nou ma simtisem rau ,in asa fel incat nu puteam sa mananc sau sa beau apa. Am facut o hemoragie,varsam mult sange,iar in acel moment m-am intors la doamna doctor Ghitescu,iar dansa mi-a spus  ca e sigura ca defapt este ceva mai grav ( bineinteles ea stiind déjà ce era ) si m-a trimis mai departe la Baia Mare. Ajungand acolo,medicul care m-a primit,m-a si bagat in operatie.El a observant ca aveam déjà cancer in aproape stadiul 4,am stat la terapie intensiva,si de acolo a inceput calvarul..din nou acest medic,m-a predat altuia,la o doctorita Hersan Alina,doctor oncolog. Dansa este cea care m-a primit in cabinetul ei si a inceput sa-mi vorbeasca despre aceasta boala,tot ea m-a pregatit oarecum fizic si psihic. Dupa intalnirea cu doamna doctor,am revenit acasa,eram cu moralul la pamant si am inceput sa plang,cu gandul ca n-am sa mai traiesc . Langa mine era ‘’ mama’’ –o doamna pe numele  Maria,de care eu m-am atasat mult si pe care o consider mama ea. Ea stiind relatia pe care o am cu Tudorel Popa,l-a sunat ,iar acesta a luat legatura cu Catalin Maruta si el a hotarat sa ma ajute,sa-mi fie alaturi , iar in acelasi timp a rugat si alti oameni sa ma ajute ,sa ma incurajeze.

       Vreau sa va zic ca este foarte important sa ai pe cineva langa tine in asemenea moment .

Am continuat investigatiile la Bucuresti,la un medic foarte bun ,specializat in oncologie. Am facut un tomograf,mi-a depistat ce am si mi-a dat doar 5 ani de trait,cu un procentaj de 20%. Auzind aceste cuvinte,am decis sa-mi traiesc viata,pe care o mai aveam,sa fac lucruri pe care nu le-am facut niciodata ,bucurandu-ma cat mai mult de viata. Dupa interventia de la Bucuresti,m-am intors in Baia Mare,la dna doctor Alina,care m-a pregatit in lupta cu cancerul-o lupta foarte grea,pe care nu toti reusesc sa o duca la bun sfarsit. Am inceput sedintele de chimioterapie- care erau destul de dureroase si grele pentru un om ca mine.Prima perfuzie a decurs bine,iar in acea zi au inceput simptomele , adica varsaturi,sa-mi cada parul si aveam o durere imensa de cap,care nu-mi permitea nici sa ma ridic.Dupa chimio-terapie nu puteam sa beau apa rece sau sa ating metale. Transportul imi ingreuna mai mult durerile,iar eu fiind din Sighet,trebuia sa merg mereu in Baia Mare . Dupa a treia sedinta de chimioterapie,am intrat intr-o depresie,deoarece nu eram pregatita pentru aceasta lupta foarte grea pt mine . Apoi am renuntat la chimioterapie,m-am inchis in mine si am renuntat la tot.  Dupa un an,Dumnezeu a vrut ca eu sa-l intalnesc pe Catalin Maruta din nou,care m-a ajutat si mi-a fost alaturi.Multumita lui,multi oameni au aflat despre boala mea, oameni de pretutindeni care s-au rugat pentru mine si care mi-au demonstrat ca Dumnezeu exista. Nu m-a lasat sa renunt,ci din contra mi-a spus sa continui sa lupt.

     Am inceput din nou sa merg la dna.doctor Alina,decisa sa lupt,stiind ca exista un Dumnezeu si oameni cu suflet care ma inconjoara si care ma purtau in rugaciunile lor. Aceasta doctorita m-a pregatit cu chimioterapia pe care le-am facut in doze mai mici si care au avut loc saptamanal. Vreau sa va spun ca nu acest lucru ma tine in viata,ci faptul ca doctorita m-a tratat mereu cu disponibilitate si cu un zambet care-mi dadea putere si curaj de a accepta perfuzia si increderea ca pot trece peste acest lucru. Era deajuns sa o vad senina si cu zambetul  pe buze mere , iar eu simteam ca  sunt pe maini bune. Personalul din cadrul spitalului a lucrat cu rabdare ,mai ales ca spitalul devenise déjà a doua casa pentru mine. A contat enorm primirea lor. Ca sa depasesti o problema,nu trebuie sa te gandesti  ca ea exista,ci sa gasesti o solutie pentru a o remedia. E nevoie sa ai o ocupatie ,sa-ti ocupi mintea. Trebuie sa fi  mereu vesel,sa stai in preajma persoanelor care te fac sa te simti bine, care sa nu-si arate tristetea fata de tine,deoarece te face si pe tine sa te simti trist,Iar supararea si tristetea mai mult agraveaza decat sa ajute.

        Am continuat tratamentul si lupta cu aceasta boala, dar intr-o zi un miracol a avut loc in viata mea, am primit un apel de la o persoana pe nume Cristina,ea m-a intrebat ce mi-as dori sa am,raspunzand…. i-am spus ca-mi doresc un catelus. Am ajuns in platou la Maruta,fara sa stiu ce ma asteapta. Maruta a fost acela care mi-a facut o bucurie mare ,mi-a indeplinit o dorinta  si mi -a dat un catelus caruia i-am dat numele Marcelino. Asta a fost cea mai mare bucurie a mea.

Vreau sa va spun ca datorita lui Marcelino,eu am uitat de lupta pe care o port zi de zi ,iar eu ,care am trecut prin toate aceastea ,va indic daca sunteti iubitori de animale sa aveti un animal de companie ,deoarece aduce multa bucurie ,va scoate din stres si depresie .

 Odata cand am mers din nou la chimioterapie, eram in sala de asteptare ,unde  am schimbat doua- trei cuvinte cu ceilalti “colegi de suferinta”,intreband ce este bun pentru cei cu cancer,ce putem manca,cum putem sa ne ingrijim. Vorbeam cu doamna Doctor,sa-mi faca un regim alimentar,ea afirmand ca nu poate sa-mi faca acest lucru,deoarece regimul nu este pentru orice organism,deoarece organismul difera de la om la om. Asa am incercat sa mananc ceea ce-mi cade bine. Am inceput sa mananc mai multe legume,sa beau sucuri natural,facute de mine ,incepand sa ma simt tot mai bine,mancam broccoli crut si fiert,iar asta m-a ajutat mult,este foarte indicat pentru cei cu cancer. Conteaza mult si conditiile in care traiesti,mediul. Rugaciunea este instrumentul suprem pentru a lua legatura cu Dumezeu si pentru a transpune  suferinta noastra dar si bucuria in mainile LUI. Credinta si rabdarea sunt puncte  importante. Trebuie sa-ti accepti destinul si nu sa-l alegi ,idea este sa nu-ti fie frica.

    In prezent,va comunic,ca cancerul  meu este stopat datorita celor care ma inconjoara  si lui Dumnezeu ,ca nu m-au abandonat si mi-au dat puterea sa fac fata acestui lucru si sa ma bucur in continuare de cainele meu,de persoanele care cu adevarat imi vor binele si care ma fac mereu sa am un zambet larg pe chipul meu.

       Zambetul este un medicament pentru fericire.Cancerul se poate vindeca  datorita vointei tale de a lupta pentru a duce pana la capat  si sa  vrei  sa traiesti langa cei dragi tie.

        PS:  Sa nu va descurajati,cu vointa voastra si cu ajutorul lui Dumnezeu se pot face minuni si va puteti vindeca.

  • Like 1
  • Upvote 5

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Efectele secundare ale terapiilor anticancerigene. Ce tip de tratament presupune cele mai negative reacții – Evenimentul Zilei (evz.ro)

"Reporter: Care sunt stadiile prin care trebuie să treacă un pacient diagnosticat cu cancer? Care ar fi procesul decizional pentru a hotărî o intervenție chirurgicală?  

Dr. Patriciu Achimaș: În primul rând, un cancer trebuie să fie confirmat. Confirmarea se face printr-o biopsie. Multă lume se ferește de biopsie zicând că împrăștie cancerul în organism. Acest lucru este contrazis de toate dovezile pe care le avem. Un cancer, dacă e să fie împrăștiat, e deja împrăștiat. Dacă nu este deja răspândit, nu va fi prin intermediul biopsiei."

*Avem cunostinte in anticamera mortii din cauza cancerului si nu s-au supus biopsiei de frica mortii, acum ar vrea doar operatie cu garantie de viata dar nu mai sint acceptate.   Sora mea a fost una din acele care nu credea in biopsie, oricum voiam sa-i explic importanta medicinei fata de de stiintele din Obor, n-am ajuns departe cu discutia, din pacate pentru ea.*       

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Stirea secolului!!!   E timpul sa puna capat si acestei boli mortale, succes la cercetari!!!

https://evz.ro/primul-pacient-injectat-cu-virusul-experimental-impotriva-cancerului-descoperirea-specialistilor.html

"Un virus experimental care distruge cancerul a fost administrat pentru prima dată unui pacient uman. Specialiștii au încercat să vadă dacă serul ar putea să-i scape pe oameni de boală, iar acesta este doar începutul.                                                                                                                                                                                                              Experiment revoluționar                                                                                                                                                                                                                                                              Specialiștii trebuie să demonstreze că CF33-hNIS este sigur pentru oameni, prima fază a studiului concentrându-se pe siguranța și tolerabilitatea medicamentului."

 

Editat de The Unknown

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

  laser-pixabay-descopera.jpg                    A fost construit un laser care poate identifica şi distruge celulele canceroase       

"O echipă de la Universitatea Arkansas a testat un laser care poate identifica şi elimina celulele canceroase, acţionând din afara corpului.    O echipă de la Universitatea Arkansas a testat cu succes o metodă non-invazivă de tratament împotriva cancerului. Mai exact, oamenii de ştiinţă au reuşit să construiască un laser care poate identifica şi distruge celulele canceroase.   „Această tehnologie are potenţialul de reduce semnificativ evoluţia metastazelor”, explică dr. Vladimir Zharov, autorul articolului în care este prezentată noua tehnică."         

https://www.descopera.ro/stiinta/18178800-a-fost-construit-un-laser-care-poate-identifica-si-distruge-celulele-canceroase

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

"Elefanții dețin cheia pentru a învinge cancerul, bănuiesc cercetătorii. Există de cinci ori mai puține șanse să moară din cauza cancerului față de oameni, în ciuda faptului că au mult mai multe celule care se pot transforma în tumori."

*Pai sa ne trateze cu celule de elefant, poate ne cresc trompe si urechi mai mari.   Animalele salbatice au fost creati sa rezista la boli mai bine ca omul, ca sa le economisez timp de research scump. *

https://evz.ro/elefantii-ar-putea-detine-cheia-pentru-invingerea-cancerului.html

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Pentru ca avem cu toti rude si cunostinte care sufera de boala asta, orice stire spre vindecarea din conditia altfel mortala, ne de o senzatie de speranta!!!

https://www.capital.ro/cercetatorii-din-italia-au-descoperit-un-vaccin-anti-cancer-cum-functioneaza-serul.html

"Cea mai bună veste la nivel mondial. Se fac progrese uriașe în lupta împotriva cancerului, iar ultima descoperire făcută de cercetătorii italieni este una fără precedent. Este vorba despre un vaccin anti-cancer."   

*Dar nu-i deajuns cercetarea daca pacientii nu merg din timp la un control, ci se trateaza cu ce cred ei ca e bine, iar cand ajung acolo, nu se mai poate face nimic.   Nici nu crede LUMEA din Romania prea mult in medicina din cate am vorbit cu rude si prieteni care au trecut rapid prin ciclul vietii ca nu voia sa arete partile private la doctori ...  Majoritatea celor plecati mult prea devreme, ereau de parere ca sint mai serioase ca mine, eu fiind un tip de Brigitte Bardot considerata.  In jurul varstei de 40 de ani marea majoritate din ele au murit de canceruri oribile cu seriozitatea din capsorul lor ce nu se putea scoate sau le lamuri ca viata merita traita!!!

Cel mai mult m-a durut cand mama foarte acuzativ m-a intrebat ca  "eu nu m-am gandit,  oare de ce fel de boli poate sa sufere???"  ... sora mea la fel.   Nu, eu nu-mi fac probleme din astea ca nu m-am gandit asa niciodata, daca nu mi se spune, de ce as presupune ca cineva sufera de ceva?    Uresc si partea cu rugaciunile cand mi se spune ca va beneficia pe cineva sa se vindece.   Sper ca de acest succes nou contra Cancer vor lua parte multi bolnavi diagnozati!!!* 

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Studiu.  De ce bărbații se confruntă cu un risc mai mare de a dezvolta majoritatea cancerelor decât femeile???  

Bărbații au o incidență mai mare a majorității cancerelor decât femeile.

*Pentru ca: -  sint mai încăpățânati decat 2 catari mereu si se considera mai destepti de Dumnezeu.  Nu accepta sfaturi de la nimeni sa manance incet, sa mestece mancarea, sa nu bage bucati cat Himalaia in gura deodata, nu fierbinte cat sa mai clocoteasca si la iesire, nu iute si sarat de-i sar ochii din cap si raman muti si fara suflu o vreme scurta, sa nu manance doar ca este ceva de mancare, sa fie un timp de masa macar recunoscut international ca unu peste altu nu se digera mancarea.    Carne de pe gratar direct inghite si bea dupa zeama in care a fost marinat in frigider carnea, cica-i sos,  amesteca si dulciuri imediat dupa orice masa, cafea cu tot feluri de adaosuri de arome, tigari 2 pachete la 1 litru de cafea, vorba americanului, baga-n ei alimente "like there's no tomorrow".

Sint multi care intr-adevar nu ajung pan-a doua zi ca mor in somn ca au mai baut si alcohol daca nu se sufoca mai devreme tot in pat in  =P~ lor ca este foarte popular acest fel de a muri!!!

Daca au scapat de moarte dupa un proces de "furajare" ziceam noi in Secuime, nici doctorul n-are nimic mai bun sa le dea de veste decat ca sint cancerizati de la gura pan-la exit si le mai ofera timp imprumutat cu niste otravuri care au si efecte secundare care mai de care, iar la o furie cu soarta intrece masura cu sticla si moare sau-si pierde solul de sub talpi ca devine vegetativ.    N-ai cu cine vorbi de multe ori ca ei sint puternici, rezistenti, obisnuiti, experimentati, etc.   

Am uitat de carnea afumata si toate alea ce se afuma: - carnati, salamuri, jamboane, pesti, curcani, vanat, gaste, rate, slanina, costita, caltbos, lista e lunga daca mai adaug si chinezarii si inca n-am zis nimic pe nemteste ca avem un macelar german si are un magazin unde eu ma sufoc in 3 secunde ca nu suport mirosul de la fum al marfurilor afumate ce vinde la pret de aur. 

Din aceste cauze se agraveaza toate bolile, multi n-ajung nici la pensionare.  In linii mari asta-i cauza mortalitatii la barbati de canceruri.   Femeile se indoapa cu medicamente sa nu faca copiii si sa nu se ingrase, dar bea desi n-au voie si raman sa vegeteze multe pe la biznizurile de babe al romanilor.*

https://www.doctorulzilei.ro/studiu-de-ce-barbatii-se-confrunta-cu-un-risc-mai-mare-de-a-dezvolta-majoritatea-cancerelor-decat-femeile/

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

stop-fumat-1536x1024.jpg?resize=200%2C200&ssl=1

https://evz.ro/s-a-aflat-cauza-cancerului-la-nivel-mondial-care-este-factorul-de-risc-din-spatele-acestei-boli-necrutatoare.html

Principalul factor de risc atât la bărbați, cât și la femei a fost tutunul

Doi piloni importanţi: un diagnostic suficient de precoce şi tratamente eficiente

Studiul a fost finanțat de Fundația Bill Gates

 

 

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

leacul_anticancer_65678200_01813000-300x170.jpg?resize=300%2C300&ssl=1      https://www.doctorulzilei.ro/reteta-anticancer-a-parintelui-elefterie-se-spune-ca-vindeca-toate-bolile/

Ingrediente: 4 grame de lăptișor de matcă; 1 kg de miere naturală de salcâm; 300 grame polen măcinat; 150 grame tinctura de propolis; 200 ml ser fiziologic.   

Mod de preparare

Ingredientele se amestecă într-un recipient de sticlă cu o lingură de lemn. Se pune într-un borcan ermetic și se păstrează la frigider. Din preparat se administrează o lingură dimineață și una seară, pe stomacul gol sau cu ceai.
Cantitatea preparată ar trebui să ajungă pentru 30 de zile de cură.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×