Jump to content
Forum Roportal
Ven

2016 - Concluzii de sfarsit de an

Rate this topic

Recommended Posts

M-am gandit sa deschid un topic dedicat acestui an, in primul rand pentru ca mie mi s-a parut diferit fata de alti ani, in al doilea rand pentru ca, pe social media i se acorda un interes deosebit, in concluzie se pare ca nu numai pentru mine a fost deosebit.

 

Concluziile mele : a fost un an care au murit multi oameni. In familia mea si a fostului sot, au murit toti oamenii peste 80 de ani. Bunici, unchi, frati ai bunicilor. In total 15 persoane. La mine in bloc a fost cate un doliu cam in fiecare saptamana, din ce mai vorbesc eu cu vecinii, tot oameni in varsta au murit.

Au murit multe vedete ale lumii artistice si politice. Poate nu mai multe ca in alti ani, dar nume ca Prince si Fidel Castro ies in evidenta in istoria contemporana.

 

Cu politica eu nu le am, dar ce a ajuns la mine a parut ceva ireal, un fel de scenariu scris de un Kafka beat. Nu vreau sa dezvolt, e doar parerea mea. Cine se pricepe, poate sa dezvolte sau sa contrazica.

 

 

  • Like 1
  • Upvote 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Io cred ca David Bowie tinea universu' echilibrat. Doar asa imi pot explica cum de la moarte lui s-a dus tot pe pla.

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da, foarte multe crime, atentate teroriste și decese de tot felul în 2016... de menționat și Alan Rickman, Leonard Cohen, Muhammad Ali, Victoria Wood, Radu Beligan, Mircea Albulescu, Sebastian Papaiani, Marin Moraru, Gyuri Pascu și alții.

  • Upvote 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Multumesc, Olga, am cautat si eu o astfel de statistica dar nu gasisem ceva elocvent.

Sutele care au murit in atentate nu sunt enumerati acolo, sunt doar vedetele. Dar chiar si asa, e trist.

Ce e mai trist e ca multi si-au pus speranta in 2017 cu deviza "mai rau de atat nu se poate", dar se inseala. Intotdeauna se poate mai rau.

 

post-416298-0-48204800-1481446832_thumb.png

Edited by Sherlock
  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pt mine a fost un an foarte bun, exceptional. Asa ca nu sunt impresionat ca au murit vedete. Toti dam tribut somnului vesnic.

Anul 2016 a fost nasol din cauza atentatelor teroriste musulmane im Europa. Daca nu va plac, votati azi pt partide ce vor sa oprească uncazia falsilir refugiati. Nu pt ipocritii care ii cheamă.

 

Pe de alta parte victoria lui trump a arătat un mesaj clar ca masele se trezesc. Cum zicea fizicianul hawking: Nu dati vina pe trump ca e populist, ci pe politicienii care au abandonat si tradat masele. Oamenii s au simtit mintiti si au reactionat cu putere. La fel va fi si in Europa.

  • Upvote 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Si Trump a mai transmis si mesajul ca fiecare sa faca bine sa stea in tara sa.

 

Romanii, cel putin, au cam prins ideea de vreo 4-5 ani incoace.

  • Like 1
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pentru mine 2016 a fost un an foarte greu (poate pt. ca asupra lui s-au rasfrant si anumite chestii traite in anul anterior). In 2016 am murit si am inviat de mai multe ori (uneori chiar la propriu, as spune). A fost anul in care copilul care mai exista cumva in mine a murit, anul in care m-am maturizat rapid si definitiv, anul in care m-am departat si de putinii oameni cu care mai pastram vreo legatura, anul in care am invatat (de data asta cu adevarat) sa nu mai am asteptari - nici macar din alea minore - decat de la mine insami.

Despre personalitatile care au insemnat ceva pt. lumea asta, nu stiu ce-as putea zice, odata ce eu i-am pierdut pe toti din vechea familie (bunici, parinti, frate), am devenit cam insensibila, in afara de o usoara tristete, nu mai simt mare lucru, pt. mine ei sunt doar altii care au ajuns la rand, in fata mortii, din pacate, suntem egali.

  • Upvote 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ce sa zic ? A fost ok anul asta..la inceputul anului nu credeam ca o sa fiu cum sunt acum.....cred eu ca sanatatea conteaza cel mai mult !

Daca esti cel putin la fel de sanatos ca anul care a trecut, e o mare realizare......asta e opinia mea.....o seara buna tuturor !

  • Upvote 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×