Jump to content
Forum Roportal
osomnes

Ce cursuri de dezvoltare personala imi recomandati?

Recommended Posts

Am ajuns la concluzia, dupa doua sedinte de psihoterapie, ca as vre sa abordez diverse cursuri/ carti de dezvoltare personala? Stiu ca cer prea mult repede si la obiect .. dar as vrea sa explorez mai multe lucruri mai repede chiar daca pentru inceput mai superficial. Recomandari?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu te ajuta cursurile de dezvoltare personala mai mult decat psihoterapia.

Dezvoltare personala e doar o sintagma care ascunde de fapt o chestie comerciala. Nu afli atat cat poti descoperi in propria-ti terapie. Asta , in primul rand, datorita faptului ca acele cursuri se concentreaza pe notiuni teoretice de grup, nu per individ, Iar individul intelege si el cat poate si cum poate.

E ca si cum te duci la doctor, esti plin de boli, insa primeste fiecare om din sala de asteptare cate  un paracetamol, ca ala e bun pentru oricare si la o adica nu face rau celor ce nu au nevoie de el.... dar nici nu trateaza nimic. Nu mai bine mergi tu la consultatie a ta, unde primesti tratamentul de care ai tu nevoie?

 

Iar, daca ti se pare ca psihoterapia merge lent, atunci afla ca la "dezvoltarea personala" lucrurile evolueaza si mai lent ( ma raportez la individ , nu la grup). 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cursuri de vb in public, inteligenta financiara, leadership, comunicare, inteligenta emotionala, sexualitate, seductie, persuasiune, relatii, gândire, parentaj, amtistres, cuplu, asertivitate, siguranya de sine, box, inot, sah.

Chitara, orientare turistica, afaceri.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Imi poti spune de ce ai simtit nevoia sa faci psihoterapie?

 

Dupa parerea mea cartile de dezvoltare personala te ajuta sa ascunzi o problema, nu sa o rezolvi; ceva de genul "fake it till you made it"

Share this post


Link to post
Share on other sites

In cazul persoanelor care sufera de tulburari de personalitate, da. Concepia generala este ca terapia nu-i vindeca, ci doar le tine tulburarile sub control, insa in marea majoritate a cazurilor acei oameni nu merg la psiholog :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cati psihologi psihoterapeuti buni sunt in Ro ?

Zi-mi cativa.

Mai bine studiaza singur carti de psihoterapie. Si ii citeste pe rusii clasici.

 

Daca nu e ceva mai grav.

Edited by stupid_me

Share this post


Link to post
Share on other sites

Citi psihologi buni sint in Romania? Cu siguranta nu foarte multi.

Psihologul nu numai ca identifica o problema, ci si te poate ajuta sa o rezolvi, ceea ce nimeni nu poate face acasa daca problema este grava. Mai este ceva: persoanele care sufera de boli psihice NEAGA ca au o problema atit fata de ei insisi, cit si fata de cei din jur.

 

De aceea l-am si intrebat de ce simte nevoia sa faca terapie.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu am avut norocul sa dau de unul bun, am rezolvat niste chestii vitale pentru mine in terapie, iar efectele benefice le simt in fiecare zi. Citesc si dezvoltare personala, care iti poate da o alta perspectiva, dar un psiholog bun e de nepretuit.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu m-am dus la psihoterapeut mai mult ca la un consilier... am ajuns la concluzia că discuțiile cu prieteni nu abordează subiecte mai sensibile ...și nici nu as vrea sa le abordez cu ei...răspunsurile lor sunt mai mult încurajatoare..dar nu descriu problema...o fac pt dezvoltare ...nu pt a rezolva o problemă gravă sau mai stiu eu ce...de aceea as vrea sa diversific experiențele accesând grupuri specializate pe diverse subiecte..dacă stiti..apreciez

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×