Jump to content
Forum Roportal
The Unknown

Ai o pisica? Ai putea suferi de schizofrenie!

Recommended Posts

22_61776585_w700_h800_q90.jpg

 

Cresterea alaturi de o pisica domestica este unul dintre lucrurile pe care le au in comun oamenii care sufera de schizofrenie, conform unui studiu publicat in Cercetari pentru Schizofrenie, o publicatie de nisa dedicata acestei afectiuni.

 

Studiul realizat de profesorii E. Fuller Torrey si Wendy Simmons de la Institutul de Cercetare Medicala Stanley in colaborare cu Robert H. Yolken de la Laboratorul de Neurovirologie Stanley a inceput prin analizarea unui chestionar realizat in 1982 pe un esantion de 2.125 de familii inregistrate in Institutul National al Bolilor Mentale, conform caruia 50,6 procente dintre oamenii cu schizofrenie au avut pisici in copilarie.

 

Parazitul Toxoplasma Gondii nu le cauzeaza neplaceri pisicilor, insa pentru oameni poate fi foarte periculos. Acesta se transmite prin contactul direct cu fecalele felinelor. 

Aceasta este o simpla legatura, nicidecum un factor al cauzalitatii, insa teoria cercetarii este aceea ca parazitul Toxoplasma gondii, prezent in organismul felinelor, poate juca un rol in dezvoltarea afectiunilor mentale atunci cand ajunge la oameni. Acelasi parazit este asociat si cu avorturile spontane, cu tulburari ale dezvoltarii fetale, cu orbirea si, in cazuri extreme, chiar si cu moartea.

 

Centrele de Control si Prevenire a Bolilor din SUA estimeaza ca peste 60 de milioane din populatia Statelor Unite are acest parazit, insa simptomele nu sunt vizibile la cei care au un system imunitar puternic. Pe de alta parte, cresterea unei pisici este asociata si cu numeroase beneficii.

 

Conform unui studiu realizat in 2008 de catre Institutul Universitatii din Minnesota, posesorii de feline domestice au cu 30% mai putine sanse sa sufere un infarct. In plus, petrecerea timpului alaturi de animale de companie ii ajuta pe oameni sa nu se mai simta singuri si sa fie mai fericiti.

 

stirile.rol.ro

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Cresterea alaturi de o pisica domestica este unul dintre lucrurile pe care le au in comun oamenii care sufera de schizofrenie".

Just.

 

Insa reciproca nu este deloc valabila, adica cei care au pisici sunt schizofreni.

Asa ca  nu va bucurati asa tare (la postarea asta ) ca aveti 1-2 sau 3 pisici, ca abia atunci deveniti suspecte.

 

Observatia este f justa, pentru ca cei cu schizofrenie au probleme cu integrarea afectiva in raport cu semenii lor, de aceea, prefera animalele alaturi, pe care le pot domina, acestea fiind dependente de ei.

 

Insa asta nu inseamna ca un om echilibrat nu poate avea o pisica , sau chiar doua, fara a avea probleme ale echilibrului emotional.

Edited by 5 o'clock

Share this post


Link to post
Share on other sites

3 am acum.

am avut si patru, daca nu chiar 5.

nu mai pun la socoteala cele câteva zeci pe care le-am îngrijit sporadic.

 

deci schizo. 

  • Upvote 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

schizo si aici 

am o nebuna in casa si vro 4 afara, comunitarele pe care toata scara le iubeste  :giveheart:

la tara nu mai stiu acum cate sunt, ultima oara erau vro 6

  • Upvote 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Acum m-am trezit ca n-am avut somn de grija pisicilor, inca sint nehotarita ce sa fac cu ei!!!  Chiar daca le-as duce la New York, tot ar veni in apoi!!! cu conditia dac-as fi capabila sa le prind  :haha:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×