Jump to content
Forum Roportal
Adiilstattoo

Tatuajele - un mod de infrumusetare ?

Rate this topic

Recommended Posts

Depinde de gusturi ... pe vremuri numai puscariasii erau tatuati si prostituatele, pe urma soldatii si criminalii comuni ... candva au inceput si marinarii ... iar mult timp a trecut pana au facut si din asta o industrie dar a devenit la fel discutabil caracterul persoanelor tatuate la un nivel oarecare al societatii.   Nu stiu daca scalvii din imperiul roman sau alt erau tatuati ...

 

Nici angajati nu erau cu tautaje oribile si vizibile cu capatini umane, oase si din astea posesorii artei de tatual de dragul de a fi diferit.

 

Chiar si azi este o problema insa se recomanda sa fie afara din calea ochilori liberi, la o munca buna in State nu prea te angajeaza decat la firma de familie daca se vad pe tine figurine de speriat.   In locurile de munca cu cei fara casa esti chiar bun sau sa numeri in parc cati dorm pe banci, dar la firme care se respecta nu te ia!!!   In spitale la carat morti sau la munci din astea la fel esti binevenit si mai sint multe pozitii care nu gasesc altfel pe nimeni ... la prins un sobolan din podul casei, la recuperat de banca o masina de la un client, de fugit dupa banditi, etc., ... te poti considera frumos, nimeni nu te contrazice, insa si prietenii tai sint numai tatuati.  

 

Noi nu cunoastem pe nimen cu tatuaje vizibile si nu mergem la petreceri in costume de baie vara, nu mergem decat la oameni universal acceptati oriunde si nu trebuei sa-mi fie frica de cum arata, ca unii sint de speriat cu scenele criminale pe mutrele lor.  Nici pe strada mea nu locuieste nimeni care sa arete asa si chiar la alimentarele la care merg nu cred ca am vazut 4 persoane in 21 de ani, dar erau doar pe brat tatuati, nu tot corpul.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu am raspuns la postarea forumistului, nu am vorbit de nimeni altcineva si DA pe aici este o problema cu tatuajele vizibile pe tot corpul si firmele au drept sa te refuze ca nu le reprezinti idea de a fi cum vor ei.   Eu n-am voie sa merg la munca in birou de contabilitate cu sandale fara sosete sa nu-mi miroase picioarele a transpiratie, nimic pe cap cu exceptie ca sint dupa operatie si am ceva bandaj medical, nu haine folclorice care atrag privirile ca as arata ca un angajat al circului, nu coafura excentrica sau culoare de par alta decat cele mai obisnuite, unghii sau bijuterii discrete ca si machiaj.

Haine fara sa miroase a chiftea si gura in mod special reflecta prospetime nu ceapa, etc., si nici dinti stricati la vedere.   Fusta nu se lipeste exact pe corp sau pantalonii si nici bluzele iar pantofii cu toc nu depasesc nu mai tin minte ce inaltime decat la un party si multe altele.  Eu semnez la angajare si la cea mai mica abatre ma da afara din firma fara alt motiv profesional, atunci cum sa apara ala cu masca tatuat pe cap din care curge sange si eu sa-l consider coleg de munca ca-mi vine acru-n gura numai daca aud de numele lui???     N-ar fi la egalitate de respectarea legilor interne, crezi ca la firmele mari de IT le accepta??? poate pe cei care lucreaza exclusiv de la domiciliu si nu se prezinta niciodata in birouri ca acolo e etica!!!   

 

De obicei sint bikers/davidsonisti tatuatii = salbatici/drogati/inarmati/alcoolizati/grosolani ... eu n-am ce cauta in preajma lor!!!  le mai vad cand calatorim cu masina si intra in localuri sa manance dar acolo e fara arme si incet ca nici alcool nu se consuma desi se vinde ca le vede pe satelit politia.    


Majoritatea firmelor sint patronati de Mormoni in vestul american, incearca sa le spui sa te accepte ca ei fac legile pentru birourile americane!!! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da.. Daca asa e in partea ta (pt The Unknown, care locuiesti in America din cate inteleg) inseamna ca probabil asa e. La corporatii imi imaginez ca se cere un aspect impecabil, comun si de bun gust.

Nu cred ca ar trebui generalizat. E usor sa gandesti in termeni de prejudecati si sa spui ca majoritatea celor tatuati sunt cei rai din societate, insa am o indoiala ca e totul asa negru si alb..

Asa cum spune si Blues, sunt multi din paturi sociale bune, elevate, care au tatuaje.. Oricum, problema stigmatului ca cineva e diferit de normalitate va ramane in continuare sub forma de prejudecata, insa in ultimii 10 ani s-au mai estompat un pic aceste fixatii.

 

Legat de intrebarea mea, daca tatuajele sunt un mod de infrumusetare, e interesanta parerea ta Blues. Da, poate ca nu infrumuseteaza, dar daca pentru om inseamna ceva, si sunt intime, atunci nu e relevant.

Raman deci in discutie tatuajele la vedere, care nu sunt intime, pe care oamenii si le expun, le arata si afirma ceva cu ele.. In afara de faptul ca tatuajele sunt, unele urate, iar altele frumoase, totusi, sunt ele un mod de infrumusetare, asa cum pt femei e machiajul sa zicem ? Unii vor spune ca da, ca e cool, arata bine cu nu stiu ce haina in nu stiu ce loc al corpului.. Altii nu.. De ce ?

E frumusetea ceva asociata cu ideea de a arata natural, asa cum ne-am nascut? Ca altfel prin comparatie ar rezulta ca nici machiajul nu e frumos, si din contra se crede altfel.. Deci de ce nu si tatuajele?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Disputa cu privire la tatuaje mi se pare deja depasita. Dimportiva, e un semn de rezistenta faptul ca cineva a putut suporta sa sa ii fie infipte ace intr-o parte a corpului ore in sir. Cred ca in prinicpal asta m-a oprit pana acum :rot: .

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

eu cand am aflat ca sunt gravida am inceput imediat sa gandesc ca daca am rezistat sa imi tatuez ochii, rezist si la o nastere.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

eu cand am aflat ca sunt gravida am inceput imediat sa gandesc ca daca am rezistat sa imi tatuez ochii, rezist si la o nastere.

asa tare doare un tatuaj al sprancenelor??

Share this post


Link to post
Share on other sites

eu am si conturul ochilor tatuat, jos si sus. tot ce vezi la mine e tatuaj si da, a durut la ochi, mai putin la sprancene

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×