Sari la conținut
Forum Roportal
Redondo

O eleva a lasat un bilet de adio pt ca colegii ei se distreaza mai bine

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

O eleva de clasa a12a, prima la ea in clasa, vazand pe facebook unde si-au petrecut colegii ei vacanta de vara (colegi ce au note mult mai mici decat ea) a intrat in depresie si a lasat un bilet de adio. 

 

http://adevarul.ro/locale/vaslui/o-eleva-17-ani-vaslui-disparut-acasa-doua-zile-lasand-urma-bilet-isi-cere-iertare-familiei-1_55b343f1f5eaafab2cebe70f/index.html

 

Acest caz nu arata ca viata e injusta ? ca nu sunt rasplatiti cei care merita ?

 

627x0.jpg

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Daca din asta ea nu vede cale afara, e grav bolnava!!!  Proasta educatie din partea rude sau parintilor cu promisiuni de vacanta la mare cand poate n-au ce manca.   Vacantele ea o sa si le faca daca invata in continuare bine!!!  asta nu e motiv de sinucidere sau de fugit de acasa.   Nu-mi place scrisul ei de mana!!!  Asta la fel nu reflecta o eleva de nota 10!!!

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Mie mi se pare o dovada de infantilism. Niciodata viata nu a fost si nu va fi justa, faptul ca unora li se da dupa merit, nu e decat o intamplare. Daca ai sansa sa te nasti intr-un loc mai bun pe lumea asta, o sa ai parte de lucruri la care altii nici macar nu indraznesc sa viseze sau la care nu au cum sa viseze, pt. ca nici nu-si imagineaza ca ar exista, chiar daca unora dintre cei care cred ca-s mai putin norocosi, si le au deja, li se par banale. Asa ca ar trebui sa inveti sa-ti exploatezi sansa, asta poate te va ajuta sa obtii ceea ce-ti doresti si nu ai inca. Sa iti plangi de mila nu te ajuta si in niciun caz nu va impresiona Universul.


Dar e o copila, e de asteptat. Si se poate indrepta, mai are vreme.

Editat de Fiero
  • Upvote 4

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

daca viata nu e justa si daca pentru mai putina munca primesti mai mult atunci ce rost mai are orice efort ?


haideti sa luam un exemplu: cei care posteaza pe pagina asta https://www.facebook.com/pages/LOFTMAMAIA-BEACH/421509971298429alegeti pe oricare la intamplare si o sa vedeti ca ăștia se distreaza in continuu, luna de luna sunt in cele mai tari locuri la cele mai tari petreceri din lumea asta. 

 

ce au facut ăștia de merita asa ceva ?


Asa ca ar trebui sa inveti sa-ti exploatezi sansa

ce inseamna asta ? viata (sau Dumnezeu, in functie la ce te raportezi tu) are cate un plan pentru fiecare, fiecare avem cate o sansa, ceva pus deoparte de care sa ne folosim pentru a ajunge (mai) sus ?

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

De ce trebuie luat model fetzele din FB sau alta pagina de socializare???   Traieste cineva din mila lor, ma intreb???

 

Este enorm de gresit sa te orientezi de pe poze din FB ca stil de viata de imitat/urmarit mai ales la varsta cand inca nici 

 

n-ai experimentat facultatea, un loc de munca, sau alte placeri si emotii firesti al ciclului de maturizare in pasajul nostru

 

scurt pe Planeta Terra.   Daca n-a fost cineva acolo sa-i explice ca viata nu incepe pe FB ... e trist!!!

  • Upvote 3

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Aproape am convingerea ca articolul e o mare tampenie.

 

In primul rand, fata nu a dat ea insasi motivul pentru ca a plecat de acasa; faza cu vacanta era doar speculatia rudelor. Au spus ca nu au observat vreo modificare de comportament, in vreme ce ea e in mod clar foarte deprimata, trece printr-o prapastie psihica (au spus ca momentan e incoerenta).

 

De regula, familiile tinerilor deprimati habar nu au ce simt acei copii si cand se intampla ceva dau explicatii superificiale, dupa ce nu au purtat o conversatie reala cu ei cu saptamanile/ lunile/ anii.

 

Asa ajung crizele de identitate/ psihice/ spirituale etc sa fie bagatelizate in familie si in public, la modul ''vrea sa moara pentru ca nu isi permite o vacanta''.

  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

dar ea a spus in mesaj ca sunt lucruri care o macina zi de zi... daca o vezi cum intra des/zilnic pe fb si se uita la altii cum isi traiesc viata si ea locuieste intr-un sat in care se simte inchisa e clar ca faci o legatura

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Inteleg asta, e posibil sa fie printre cauze, dar pana nu lamureste ea cauza principala personal nu poate sti nimeni.

 

Eu am impresia asta pentru ca am vazut N-spe cazuri in care familile credeau ca cei vizati erau in regula pentru ca interactionau fugar cu ei, ii vedeau ca exista, ca umbla prin casa, ca ''functioneaza'', dar nimic mai mult. Si cand apar probleme de obicei incep sa se scarpine in barba si sa se incerce sa isi aminteasca au vazut sau auzit in treacat, vag, de la tinerii respectivi, fara sa ajunga macar prin zona problemei reale.

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

 Nu-mi place scrisul ei de mana!!!  Asta la fel nu reflecta o eleva de nota 10!!!

 

Ca zici tu ? Sau ? 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×