Sari la conținut
Forum Roportal

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Spre ce credeti ca se indreapta umanitatea, din punct de vedere al evolutiei indivizilor ? Tinand cont ca termenul "umanitate" este foarte cuprinzator si greu de caractereizat, intrucat inglobeaza persoane ale caror interese sunt chiar antagonice, puteti scrie despre drumul pe care ati ales sa mergeti voi insiva sau pur si simplu sa spuneti care-i trendul in cadrul grupului social din care faceti parte si sa exemplificati.

Propun cateva directii, insa lista poate fi nelimitata si chiar va invit sa adaugati propriile idei.
Robotizare: gadget-urile au devenit din ce in ce mai prezente in viata majoritatii oamenilor. Daca mai adaugam si dronele, de toate felurile, care s-au inmultit alarmant in ultimii ani si au devenit accesibile si pentru civili, plus implanturi si tot felul de device-uri care iau decizii in locul nostru, directia catre robotizare nu ne mai pare ceva sci-fi.

Cadere in animalism: exemplele de persoane interesate doar de nevoile de baza (mancare, somn, sex) sunt nenumarate, iar faptul ca astfel de comportamente sunt tolerate sau chiar incurajate de media, largeste si mai mult drumul ( devenit autostrada, deja ) pe care aleg sa mearga din ce in ce mai multi oameni.

Progres inevitabil: Indiferent de starea in care s-a aflat umanitatea, intotdeauna au aparut persoane cu o inspiratie deosebita, geniile. Influenta lor asupra umanitatii nu se supune la vot si nu este negociabila ( Edison n-a facut vreun referendum si nici n-a negociat legile fizicii cand a inventat becul ), ceea ce ne da speranta ca intotdeauna vor exista astfel de oameni care vor trage spre progres intreaga umanitate.

Spiritualitate/Religie: Vremurile in care o organizatie putea detine monopolul in ceea ce priveste credintele oamenilor s-au cam dus. Totusi, nu inseamna ca pericolul a trecut, intrucat multitudinea de secte si curente new-age-iste care au aparut pot crea confuzie in gandirea oamenilor. Aici drumul ar putea fi ori catre un al doilea "Ev Mediu", ori catre un fel de spiritualitate care sa nu aiba niciun fel de legatura cu dogmele religioase si sa fie bazata pe cu totul alte conceptii.

Omenie: un concept destul de abstract, dar care poate fi descris succint ca: "bucuria si placerea de a ajuta oameni". Bineinteles, fara alte precizari, conceptul poate fi interpretat de rauvoitori in sens exclusiv distructiv ( De exemplu: bucuria si placerea de a ajuta oamenii sa...moara ). Evident, nu despre astfel de exemple este vorba in cadrul acestui concept. Motivul pentru care am introdus si aceasta directie a fost faptul ca nu necesita existenta niciunui drum prezentat anterior, deci poate fi considerata o alternativa separata. Nu necesita niciun fel de hibridizare, nu are nevoie de frica/divinizarea vreunei entitati, nu este absolut necesara cunoasterea aprofundata si elevata a Universului si, in principiu, reprezinta un drum pe care fiecare poate sa mearga, aproape independent de restul detaliilor.  De asemenea, o consider a fi o alternativa viabila si care nu intra in contradictie cu sistemele de organizare existente ale societatilor din vremea noastra.

Toate directiile de mai sus sunt corecte si plauzibile / Nicio directie nu este plauzibila, dar propun varianta...

Personal, tind sa merg pe varianta "Omenie", iar in legatura cu directia spre care se indreapta umanitatea, consider ca cea mai plauzibila este robotizarea/hibridizarea.
Textul initial l-am scris pe la 3 noaptea. Astazi planuiam sa mai adaug cateva variante, dar am decis sa va las voua placerea de a da frau liber imaginatiei pentru a propune variante noi sau sa alegeti din cele existente si sa va lasati intuitia si/sau logica sa decida care ipoteza este cea mai plauzibila :)

  • Upvote 4

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Spre ce cred eu că se îndreaptă omenirea?...

Poi, dacă scăpăm de un eventual impact cu un meteorit baban, care să facă "Întuneric", părerea mea e că ne-am putea îndrepta treptat către o conștientizare a ceea ce suntem și avem de făcut. Optimist cum sunt, merg pe omenie, progres și spiritualitate.

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Unul dintre "meteoritii babani" va lovi Terra, insa Romania, oricum, este protejata Cerurilor.

Candva-undeva oamenii vor ( re)deveni oameni demni, drepti, loiali, fideli, parolisti, de incredere, buni, iubitori si patrioti.

Neamul romanesc are o vorba faina, din strabuni(are mai multe, bineinteles): "Vom fi ce-am fost si mai mult decat atat".- Petru Rares

 

(Cand ma gandesc la faptul ca , la noi, in Bistrita(BN), cineva si-a permis sa inlocuiasca statuia lui petru Rares cu un fel de "sula" ori "lumanare" ori nu stiu ce idei " new" li s-au indus...imi vine sa-i "spulber" de-a dreptu', vorba aia...dar las' pe seama "meteoritului"- acela va rezolveisan :doh:  :o:-  cica-i zice amu: "Piata Eroilor"...de la revolutie :) , in loc de "Piata Petru Rares" .)

Editat de LuciaD
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Dar si sula este un simbol falic de fertilitate ancestral si epifanic si semnificativ antropologic.

  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Dar si sula este un simbol falic de fertilitate ancestral si epifanic si semnificativ antropologic.

:rot: Mortal.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Dar si sula este un simbol falic de fertilitate ancestral si epifanic si semnificativ antropologic.

 

India si inca niste insule din oceanul din jur au ca element de decoratie al casei acest obiect pretios, am vazut recent la TV intr-un documentar.

 

In India si bisericile lor sint decorate cu pagini din Kama-Sutra, ei nu se jeneaza, e parte din viata, asa-i educa copiii de mici sa fie familiari cu

 

natura.   Iar obiectul erect din Bistrita precis reprezinta teapa lui Tepes ...

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Lucia, dacă vom avea neșansa ca Terra să fie lovită de vreun meteorit baban...atunci pa și la revedere! Nu va mai fi nicio protecție, nika, va fi beznă. Brr, nici nu vreau și nici nu pot să concept un altfel de scenariu... :)

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×