Jump to content
Forum Roportal
Blues

Ceva rapid si bun?

Rate this topic

Recommended Posts

Mamaliga in straturi (cașcaval, bacon, unt cu out)

Ostropel de pui

Varza a la Cluj

Bors de pește / ciorbe acre

Papricaș de pui cu găluște de faina

Tochitura moldoveneasca

Parjoale moldovenești

Chiftele din dovleac servite cu smantana

Ghiveci

Supa cu găluște

Limba cu masline

Mancare de castraveti murati cu carne

Mancare de prune

Mancare de gutui

Galuste umplute

Ardei umpluti/rosii umplute

Fasole cu afumatura

Fasole batuta

Ciorba de perișoare

 

 

Sunt gata servite in max 2 ore daca fol ingredientele potrivite. Ex fasolea sa fie din cutii, nu sa stai s.o fierbi tu. Nu stiu cat de romanesti sunt felurile de nai sus sau au si alte origini/influente, dar eu astea le-am servit pe aici in ultimii 10 ani si lumea nu mai mancase. Bine...eu le.am servit si cordon bleu si a fost de f mare succes pt ca nu asa ceva aici.

La dulciuri nu ma pricep, dar cred ca aproape orice desert il faci romanesc daca schimbi putin reteta :P

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gris cu lapte

Orez cu lapte

 

Varza a la Cluj
 

 

Asta e mancare de 2 ore, crezi dumneata? Numai pregatirea mentala si tehnico-tactica dureaza... o viata. :mda:

  • Upvote 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aia nu, aia nu...apoi si cu tine

 

Si norvegienii au sarmale si manaliga daca e asa...

 

Ardeii tai de ce stau 4 ore? Opărești ardeii intai si precalesti orezul. In cuptor nu ii lași mai mult de 1h.

 

Restul mancarurilor poti sa faci si daca nu ai mancat tu pana acum. Poate iti plac si tie apoi. Daca vor DOAR romanesc fara influente...sa astepte mult si bine, nu exista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fasole verde prajita, cu usturoi

Mazare cu carne (carnat sau costita)

Ghiveci de legume

Oua umplute

Ciorba de vacuta, cu smantana

Spanac cu oua

Cartofi prajti cu branza pe deasupra si ochiuri

Ardei copti, in saramura (astia merg fain la mazarea cu carne)

Ciorba de fasole boabe, cu tarhon

Salata orientala cu cartofi, ceapa, masline

Clatite

Salam de biscuiti

Budinca de orez cu compot sau gem

Prajitura cu prune sau mere

Chec cu cacao si nuca

Edited by Naeema

Share this post


Link to post
Share on other sites

Clatite voiam si eu sa scriu. Chiar acum ma apuc de ele. :) Nu stiu daca sunt romanesti la origine, tind sa cred ca nu, dar sunt usor de facut.

 

A zis prajituri.

 

Scuze, am observat dupa.

Edited by Finnian

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ouale umplute iarasi sunt usor de facut. Cred ca am definitivat cea mai buna reteta (din punctul meu de vedere, normal). Pun cascaval sau branza (de orice fel doar sa fie sarata), kaiser tocat, mustar, putina maioneza, putin piper si patrunjel verde. 

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ficatei si pipote de pui prajite in usturoi, putina paprika si cu patrunjel proaspat sau facuti cu sos. Mamaliguta pe langa.

Chiftelute in sos de rosii.


Apropo de gatit, Blues, m-am dus ieri si mi-am mai luat un dutch oven. Am prins obsesie. Vreau sa-mi iau toate marimile. :lol: I love them. Nu mai fac mancare in alte oale.

Edited by Naeema
  • Upvote 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ai magazine de chinezi ? Mergi la ei, ca chinezii au mereu asa ceva. Eu de la ei cumpar ficatei, pipote, inimi, scurmuse de pui (pentru piftie), burta, samd.


My babies....

 

 

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×