Jump to content
Forum Roportal
pasadi

IIsus 100% Dumnezeu si 100% om

Rate this topic

Recommended Posts

IIsus sau Cuvantul lui Dumnezeu, este parte din unicul Dumnezeu, un Creator, trei persoane. Ca si Dumnezeu,  Iisus a trait inainte de creatie, inainte de toti vecii "care din tatal s-a nascut MAI INAINTE DE TOTI VECII". Ca si Dumnezeu, IIsus a participat la creatie si la crearea primilor oameni, Adam si Eva.

 

Dupa pacatul mancarii fructului oprit , omul a devenit incomplet sau muritor si dat afara din rai. IIsus a adus o religie, ortodoxia, care face oamenii nemuritori si le deschide calea la rai.

 

Celelalte religii au fost aduse de oameni simpli, Ortodoxia a fost adusa de IIsus sau Cuvantul lui Dumnezeu adica de Dumnezeu care prin nastere cand a venit a adaugat la dumnezeire si natura omeneasca.

 

Mi-e greu sa cred ca un om normal poate aduce o religie mai buna decat Ortodoxia sau religia adusa de Dumnezeu. Diferenta se vede la oamenii care vin din moarte, da unii oameni ajung in coma si apoi isi revin spunand ca au vazut ingeri. Dintre acesti oameni, daca se studiaza declaratiile lor pe youtube se vede ca doar crestinii spun ca au fost in rai cand erau in coma sau moarte, restul oamenilor care au ales altceva inafara de crestinism vin speriati. 

 

Creatorul ne-a creat nemuritori si capabili sa intram in rai. Prin mancarea fructului oprit omul a devenit incomplet adica muritor si a fost dat afara din rai.

 

 

Religia adusa de Dumnezeu, il face pe om nemuritor din nou si ii da sansa raiului, restaureaza omul la starea de dinainte. Celelalte religii pot avea lucruri destepte, levitatie (le are si crestinismul) dar daca nu-ti da nemurirea si raiul inapoi nu face ceea ce trebuie sa faca o religie.

 

Ortodoxia te face nemuritor :

" 53. Isus le-a zis: „Adevărat, adevărat, vă spun, că, dacă nu mîncaţi trupul Fiului omului, şi dacă nu beţi sîngele Lui, n-aveţi viaţa în voi înşivă.

 

54. Cine mănîncă trupul Meu, şi bea sîngele Meu, are viaţa vecinică; şi Eu îl voi învia în ziua de apoi."

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Viata vecinica inseamna viata cu vecinica?

 

"Mi-e greu sa cred ca un om normal poate aduce o religie mai buna decat Ortodoxia"

 

Eu sunt normal si pot aduce o religie mai buna: iubeste, fa sex, fa ce vrei, fara frica de iad si fara teama ca pierzi nu stiu ce rai din care ai fost dat afara pentru rahaturi.


Nu avem nevoie de un rai din care am fost dati afara. Pai daca ma da afara un om din casa lui, nu ma mai duc never la el. Sa si-o tina!


"Dintre acesti oameni, daca se studiaza declaratiile lor pe youtube se vede ca doar crestinii spun ca au fost in rai cand erau in coma sau moarte, restul oamenilor care au ales altceva inafara de crestinism vin speriati. "

 

Depinde. Unii samani spun ca au mers in campiile fericitei vanatori, si se simteau bine. Unii crestini vad draci si se sperie. Fiecare vede in ultimele secunde halucinatii conforme cu credintele sale.


"Ortodoxia te face nemuritor"

 

Nu am nevoie de cineva sau ceva sa ma faca nemuritor. Ori ajung prin forte proprii, ori n-am nevoie.


"Celelalte religii pot avea lucruri destepte, levitatie (le are si crestinismul)"

 

Si mentalistii si iluzionistii de la Las Vegas leviteaza, nu trebuie sa-i ador.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Ori ajung prin forte proprii, ori n-am nevoie."

E periculos sa gandesti asa. Nici creatia n-o poti face prin fortele proprii dar de ea ai nevoie.

Plus ca sa ajungi la bine poate conta si efortul propriu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu ma intereseaza ceea ce ai de vanzare. Ce zici, poti sa respecti asta? Sa discutam fara sa incercam sa ne bagam ceva pe creieri.


Sunt un om bun, pentru ca nu fac rau voit. Asa ca sunt foarte mantuit deja. Sunt bun. Asta era si obiectivul crestinismului la inceput: sa faca oamenii buni. Uite, eu sunt bun. Si altii sunt buni pe aici. Nu avem nevoie sa indeplinim tot felul de cerinte care au fost adaugate ulterior de niste oameni, si de care Iisus nu avea habar. Iisus a zis sa fim buni. Restul e in plus.

  • Upvote 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Sunt un om bun, pentru ca nu fac rau voit. Asa ca sunt foarte mantuit deja. Sunt bun. Asta era si obiectivul crestinismului la inceput: sa faca oamenii buni. Uite, eu sunt bun. Si altii sunt buni pe aici. Nu avem nevoie sa indeplinim tot felul de cerinte care au fost adaugate ulterior de niste oameni, si de care Iisus nu avea habar. Iisus a zis sa fim buni. Restul e in plus.

 

Subscriu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Credinta nu e egala cu religia. Religia nu e egala cu cultul.

Ortodoxia nu este religie, este cult. In acest caz, al religiei crestine, dar exista ortodocsi si de alte religii.

 

Nu stiu cat de nemuritor te face ortodoxia atata vreme cat sunt pline cimitirele de credinciosi ortodocsi care putrezesc sau au putrezit deja. O fi un fel de nemurire sub acoperire, sa nu isi dea nimeni seama?

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

 IIsus a participat la creatie si la crearea primilor oameni, Adam si Eva.

 

Celelalte religii au fost aduse de oameni simpli, 

 

 se vede la oamenii care vin din moarte, da unii oameni ajung in coma si apoi isi revin spunand ca au vazut ingeri.

 

 doar crestinii spun ca au fost in rai cand erau in coma sau moarte, restul oamenilor care au ales altceva inafara de crestinism vin speriati. 

 

Celelalte religii pot avea lucruri destepte, levitatie (le are si crestinismul) dar daca nu-ti da nemurirea si raiul inapoi nu face ceea ce trebuie sa faca o religie.

 

Ortodoxia te face nemuritor 

 

 

Era sa formulez un raspuns mai complex la aceasta epistola a dumitale dar ma rezum la ceva mai simplu: du-te mah si te culca. Bea o bere si culca-te. N-ai niste moaste de pupat ? Ia fuga si pupa-le. Astfel nu numai ca dobandesti nemurire dar e sansa sa devii si lider intergalactic.

Daca ar fi sa judec dupa un punct de vedere care-mi fu aproape candva, as spune ca tu esti ereticul infidel idolatru care va arde in focurile iadului pentru vecinicie.

Dar eu ma incapatanez sa fiu liber cugetatoare afurisita si spun doar ca atuci cand dai coltul devii fertilizator de plante. Ba daca ai ghinion fertilizezi un copac la trunchiul caruia se pisa cainii.

 

May the force be with you.

Edited by Naeema
  • Upvote 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Du-te pe youtube si gaseste pe cineva care a avut punctul ala de vedere si care zice ca a fost in rai cat timp a fost in moarte.

 

Tot pe YouTube sunt copii care isi amintesc alte vieti (documentare: "The Ghost Inside My Child", interviuri cu Jim B. Tucker, Carol Bowman, Ian Stevenson); unii copii spun ca atunci cand au refuzat sa se reincarneze "Dumnezeu" i-a impins inapoi pe Pamant. Se pare ca Raiul nu e vesnic!

daca se studiaza declaratiile lor pe youtube se vede ca doar crestinii spun ca au fost in rai cand erau in coma sau moarte, restul oamenilor care au ales altceva inafara de crestinism vin speriati. 

 

Multi dintre copiii astia (care vorbesc despre reincarnare) sunt crestini.

 

Ideea e ca nu avem de unde sa stim daca crestinismul (ortodox) e o religie mai buna (sau mai adevarata!) decat alte religii.

Mi-e greu sa cred ca un om normal poate aduce o religie mai buna decat Ortodoxia sau religia adusa de Dumnezeu.

 

O idee/religie mai buna ar fi promisiunea ca primesti Raiul+ 72 de fecioare (dar e deja luata).

Edited by MeerKat
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×