Jump to content
Forum Roportal
julieta22

Pilirea dintilor sanatosi

Rate this topic

Recommended Posts

Buna seara;

Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat specializat;

Care sint riscurile pilirii dintilor sanatosi? In contextual in care eu sint in mijlocul executarii lucrarii la partea de jos a danturii, si la proba lucrarii definitive, dintii din fata aveau o problema, iar variantele oferite de stomatology au fost,ii lasam asa, strambi, dar sevad, sau ii facem mai inalti dar atunci vba trebui sa-I pilim putin pe cei de sus.

Ce spuneti? eu am fost de accord cu pilirea pt ca mi s-a spus ca singurul risc va fi o sensibilitate a lor, timp de cateva lun, la rece; acum nu mai sint asa de sigura, si nu styiu ce sa fac; sa merg inainte cu pilitul sa...?

Ce imi recomandati?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu-i pili daca sunt sanatosi, pentru ca in timp se rup!

Ai mei asa au patit! :(

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stomatologii vor sa-ti distrugi dintii ca vor avea de lucru sa-ti faca un zambet frumos ... insa pacientii isi pierd dintii sanatosi contra cine stie ce, si mereu pentru un dinte este necesar de pierdut doi dinti sanatosi ca sa ai trei implanti de facut ca acolo ajungi dupa ce ai experimentat cu toate metodele dentistice inventate pana-n present.  

 

Dentistii n-o sa-ti spuna niciodata nimic negativ despre procedura, ei sint cei mai tacuti doctori, isi pun masca si tac!!! iar tu platesti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

E ca si cum ai spune ca doctorii in general vor sa te imbolnavesti ca sa faca ei bani pe spinarea ta. 

De aia dau stomatologii atatea sfaturi despre ingrijirea dintilor, pentru ca vor sa ti-i distrugi. :doh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stomatologii iti dau sfaturi dar tot ei te programeaza la 4 ori pe an curatirea dintilor si-ti dau o

factura din care asigurarea accepta doar 2 vizite anuale si aproape nimic din cele scrise ca tu ca

pacient nu stii daca ti-a dat cu una sau alta in gura sau intre dinti si ai de plata totul ca nimic

nu este negociabil. Si iar iti demonstreaza ca un numar de dinti se clatina si din astea ca din ce

ar trai daca n-are pacienti cu lucrari de zeci de mii de dolari???

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca nu ai dinti care se clatina, nu are cum sa-ti demonstreze vreun dentist ca se clatina. La fel cu cariile, la fel cu root canal. Daca ai dinti lipsa e normal sa-ti spuna ce optiuni ai. Cu japca nu te programeaza nimeni. Daca fumezi ca turcul, bei cafea multa, vin mult, e normal sa mergi des la curatat dintii. 

Nu stiu cat de prosti or fi altii, dar eu una am stiut ce am in gura si daca am nevoie de vreo lucrare sau nu.

Edited by Naeema

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca n-ai asigurare nimeni nu te programeaza nici aici ... iar daca ai si-ti face un X-ray cu toata gura si-ti indica de unde va veni dezastrul daca nu mergi la tratamente ca se vede si fisura cea mai mica si cum se cariaza dintele pe dinauntru ca jos la radacini are puroi si din aste conditii ... care nu se vad.    Foarte multi stiu ce au in gura si aici, si mereu dau vina ca le pute gura de usturoi dar au puroi si se feresc de curent la urechi, pun basma si vata in urechi sa previna zvacnelile ca se vad dintii buni.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Azi am ajuns si eu sub cutit adica pila dentistului insa de departe nu erau prea aratosi dintii.  Desi sint cei 2 din fata sus si urmatorul spre dreapta, nu se vedeau da n-am asa format gura sa se vada si 1 cm din gingie daca zambesc.  Observam de o vreme ca se sucesc, isi schimba pozitia, dar nu se miscau sau deloc nu erau sa cada, in rest perfect sanatosi.  

Dupa mai multe opinii si consultari, pareri, am ajuns la concluzia ca acum pe criza imi face mai ieftin dentistul si n-am scapare decat sa mi le pileasca si sa le acopere cu cate o coroana, ca nu merg pe o placa de 3 dinti.   Va tine cel putin 10 ani, si pe urma vedem ce se mai intampla.  Nu mai suportam desi nu ma dureau doar se schimba si culoarea in galben spre maro, o culoare foarte dezirabila pentru dintii din fata ... intre restul albe :haha:  un dinte impingea spre stanga dintele de langa, alta s-a ridicat parca cu cativa mm iar al 3-lea parca se intorcea si intre ei spatiu se creaza din cauza de perderea de oase din corp care apare la orice varsta, ba pierderea de Email se pe suprafata dintilor de aceea sint de alta culoare, strangerea gingiilor mai creaza aceasta conditie si se ajunge la procedeuri cozmetice dentare ca exista multe, depinde de oasele din gura, de sanatatea pacientului si durerea cea mai mare este pretul lucrarii.   Aici nimic nu este ieftin la dentist, devine o investitie in aspectul persoanei.  Le-a acoperit dentistul cu o suprafata noua, este o metoda ieftina si aspectuoasa dar temporara dar ii trece timpul.  La unii cad acesti dinti care se stramba singuri, la mine nu, si pentru buna reusita am posta 2 zile inainte sa fiu cu stomacul gol ca sint asa de amare niste chesti cu care lucreaza ca eu nu rezist fara sa-mi vina rau.   Aproape 4 ore a lucrat  cu totul pe 3 dinti de la raze si luat modele pentru dintii noi, poze si tot ce a mai lucrat ca miroasea a parlit la un moment dat ... Cel putin 14-18 injectii de amortit mi-a dat ca ma durea ... acum ma doare puternic toata gura dar va trece, beau lapte acru foarte rece si am tinut gheata in gura dar exact unde doare n-am cum sa pun nimic.  Nu pot sa deschid gura decat un pic, ma bucur ca am ajuns acasa in cel mai mare trafic, si pe urma a inceput cu dererea cand se dezmortea efectul anesteziei.   Aveam impresia parca mi le-a scos toti dintii  asa o durere aveam.   Ma suna cand vin coroanele din California dintr-un laborator unde se trimit modelele spre executie.      

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×