Jump to content
Forum Roportal

Rate this topic

Recommended Posts

sa vedem daca putem vorbi si despre cum gatim si nu numai despre ce gatim

sa intrebam cum se face si poate sa primim si un raspuns. (eu voi incerca sa raspund la eventualele intrebari daca stiu)

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

sa vedem daca putem vorbi si despre cum gatim si nu numai despre ce gatim

sa intrebam cum se face si poate sa primim si un raspuns. (eu voi incerca sa raspund la eventualele intrebari daca stiu)

 

 

asa?cu ce buc.esti familiarizata?

m-ar interesa sa fac un serbet...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cum se face in sens de metode da ? Nu retete...

Am inteles corect ?

metode, tehnici, trucuri mici si mari

acum sa nu se creada ca eu le stiu pe toate biggrin2.gif. zilnic ajung la concluzia ca nu stiu mai nimic.

dar un schimb de idei si experiente nu va omori pe nimeni zic

si fiecare e liber sa-si dea cu parerea, sa impartaseasca din cunostinte si experienta ca nu strica nicioadata sa aflii ceva nou sau testat de altii

asa?cu ce buc.esti familiarizata?

m-ar interesa sa fac un serbet...

nu pot spune ca sunt familiarizata cu vreo bucatarie aparte.

serbet nu stiu sa fac, in general dulciuri nu stiu sa fac, cofetaria nu am studiat-o.

si daca tot nu ma pricep la dulciuri intreb:

 

cum se fac brownies ?

care e secretul lor ? mie mi-au iesit uscate si sfaramicioase, nicidecum moi si ciocolatoase cum mananc in oras smile.png

Edited by -olivia-

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am facut covrigi ieri, pentru prima data, ca mi-o facut pofta Amperutza. Mi-au iesit niste treburi triste din cuptor. laugh.png

Am urmat reteta intocmai (culeasa de pe net). Geaba frate.

Deci cum se face ?

Edited by Naeema

Share this post


Link to post
Share on other sites

I-ai lăsat să creasca, i-ai fiert în apă cu bicarbonat first?

cantitatile si ingredientele din orice reteta de covrigi sunt ok

 

secretul este cel de sus: se oparesc in apa clocotita in care pui sare si bicarbonat. conteaza foarte mult si timpul de fierbere si cantitatea de lichid trebuie sa fie generoasa. eu ii scot atunci cand se ridica la suprafata :). ii scot direct in tava de cuptor pe care am hartie de copt, presar sare/ susan sau mac si repede la cuptorul inchis la 220 grade.

daca ii fierbi prea mult se intaresc la coacere.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

reteta am luat-o de la adi hadean.

iti spun cu aproximatie 200 g unt la 250 g de cioco. am folosit cioco cu 70% cacao, unt cu 80% grasime si cacao de 20%.

banuiala mea este ca m-a pacalit cuptorul. si ca le-am copt prea mult timp...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×