Sari la conținut
Forum Roportal
Redondo

Este curtarea umilitoare pentru un barbat ?

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Practic, incepand curtarea, barbatul admite ca-i lipseste ceva, ca o anumita parte din el este goala, iar acest gol il poate umple numai o femeie. In acest proces devine alt om, are alta expresie a fetei, alta voce, alte ganduri, foloseste cuvinte pe care nu le rosteste in alte contexte, totul pentru a obtine ce are nevoie el(sau crede ca are nevoie). De ce e umilitoare ? Pentru ca el isi pierde din demnitate, se coboara pentru a satisface nevoile persoanei dorite, devine un fel de servitor, se gandeste la tot ce are nevoie acea femeie si el incearca sa-i faca pe plac. Plus ca o vede ca pe o zână, realitatea lui este total deformată. Va incerca sa-i spuna si ii va aduce tot ce e mai bun si mai frumos pe lumea asta. Dupa ce se asigura ca femeia este a lui, această atitudine servilă si umilă dispare(poate nu complet dar se diminueaza treptat) - a obtinut ce a dorit, nu mai are rost sa se umileasca. Dupa ce a depasit aceasta bornă, barbatul isi reia atitudinea de superioritate, se manifesta cum trebuie sa se poarte un barbat de obicei, in unele cazuri devine violent/agresiv cu femeia.

O problema e ca el nu constientizeaza golul acesta din psihicul lui pe deplin. El nu stie ce cauzeaza acest gol, cum poate rezolva problema, nu se cunoaste suficient(si in general nu cunoaste psihicul uman si modalitati de a evolua in planul si pe nivelele superioare ale constiintei) si in consecinta el nu cauta alte variante pentru a umple acest gol. Dupa parerea lui doar o femeie il poate implini, doar femeia te face fericit, alte variante nu sunt de a rezolva problema. Acest mod de a gândi este format de indoctrinarea moderna cum ca barbatul nu poate avea o viata normala fara o femeie.
Din punctul lui de vedere acest proces nu este umilitor, o sa spuna ca asa e normal, asa face sau trebuie sa faca orice barbat.

Intrebari care raman din ce am spus mai sus sunt cum ar putea un barbat sa umple acest gol fara sa apeleze la o femeie si cum ar putea sa cucereasca o femeie fara sa se umileasca(adica sa fie demn de el insusi si de ce inseamna a fi barbat). Pentru el ideea refuzului este infricosatoare, pentru ca asociaza viata fara femeie unei vieti traita in suferinta(idee venita ca urmare a indoctrinarii actuale). Poate deveni chiar disperat.

Editat de Redondo
  • Upvote 3

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

In momentul in care realizezi ce fiinte primitive sunt femeile, nu iti mai trebuie una. Bine... iti mai trebuie si curaj sa recunosti asta. Dar cum majoritatea au instinct de turma foarte bine dezvoltat, vor continua sa se umileasca doar pentru ca si turma din care fac parte se umileste. Eh... cam josnica specia asta.

Editat de Abc2009ro
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Da, recuonsc cä in Romania asa se comportä bärbatii. Dar unde locuiesc eu, femeia si bärbatul functioneazä mai mult pe o bazä de egalitate. Chiar si iesitul in oras, la inceputul unei relatii, este pe o bazä de egalitate. Atât femeia cât si bärbatul plätesc ceea ce consumä atunci când ies in oras, nu doar bärbatul pläteste. Foarte linistitor acest fel. Dupä o perioadä, comportamentul nu se schimbä asa de abrupt, este normal ca dupä ceva ani de zile intr-o relatie sä intervinä schimbäri. Dar o relatie este intr-o continuä schimbare.

Viata e extraordinar de interesantä.

 

Totodatä, ceea ce scrii tu Redondo, este atât pentru o femeie cât si pentru un bärbat o schimbare. La inceputul unei relatii esti ca persoanä foarte concentratä asupra celuilalt. Vrei, si dealfel chiar i-l faci continu pe celälalt fericit, iar el pe tine. Dupä un timp trece aceastä fazä, si oamenii devin mai putin atenti asupra celuilalt intr-o relatie. Nu cred cä este vorba doar despre bärbat sau doar despre femeie, ci pur si simplu obisnuinta intr-o relatie face oamenii mai indiferenti unul de celälalt. Chiar normal. Important este ce faci dupä ce ai ajuns la acest punct.

 

In momentul in care oamenii se indrägostesc este vorba de un fel de 'pierdere de sine' in celälalt. Nu este umilintä, ci mai mult ca un fel de a särii in neant, cu o totalä incredere.. Minunat!

Inteleg cä este un soc atunci când una dintre persoane se transformä dupä o perioadä de totalä euforie. Spre bucuria mea nu prea mai väd aceasta in jurul meu.

Femeile si bärbatii träiesc aici pe o bazä de 'egalitate' si respect.

Minunat sä vezi femeile tinere care se respectä si sunt respecate de bärbati, si cresc intr-o ambiantä armonioasä..

Editat de Saya.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Da, recuonsc cä in Romania asa se comportä bärbatii. Dar unde locuiesc eu femeia si bärbatul functioneazä mai mult pe o bazä de egalitate.

 

Unde-i tara aia a minunilor ?

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cred ca era mai nimerit daca acest topic ar fi fost mutat la psihologie. :D


Redondo, tot ceea ce ai afirmat mai sus, o spui din propria-ti experienta sau vorbeste psihologu' din tine?

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

nu-ti mai zic ce umilitor e pt o femeie sa fie curtata, si zic din proprie experienta, ca nu am citit inca despre asa ceva la viata mea biggrin2.gif

 

Edit: ce umilitor a ajuns lately, cu mentalitatea imbucuratoare care ne caracterizeaza :)

Editat de Athmy

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

cred ca asta isi si doreste, mai nou. dar nu o sa ii oferim satisfactia de inversare a rolurilor

 

Vaaaiii... cat de triiiist.

 

P.S. Nici nu-ti dai seama mai Athmy ce prostie ai putut spune. Ai aratat ca pe langa faptul ca femeile sunt jalnice, ai aratat ca sunt chiar mai jalnice de atat. Ai aratat ca tu/femeile nu te apropii de oamenii care te intereseaza, ci mai degraba astepti sa iti pice. Asta arata o gramada de trasaturi negative: orgoliu, lene, ingamfare. P'ace ca au IQ mic femeile si sunt instabile emotional, tu mai promovezi si alte trasaturi negative.

 

Pai pfoaaa... de ce mi-as dori o astfel de fiinta ?

Editat de Abc2009ro

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Oamenii rämân inchistati si bädärani, atunci cânu nu au un exemplu de cum se poate.

Este foarte sänätos pentru o femeie de a isi dorii respect si de a fii tratatä ca o personanä pretioasä. Femeia si bärbatul sunt fiinte pretioase.

 

Putin inapoiati sunteti voi Athmy si denied, si Abc in ceea ce scrieti.

Existä si respect reciproc intre bärbat si femeie.

 

Nu este nevoie de a fii intretinutä femeia de bärbat, cât nici bärbatul de femeie, fiecare este dependent de sine, atunci când amândoi partenerii isi poartä propria lor responsabilitate.

Editat de Saya.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×