Sari la conținut
Forum Roportal
molnarbob

doresc identificare autor si evaluare tablouri

Postări Recomandate

Buna ziua

 

As dori va rog frumos o estimare a celor 2 tablouri ( din ce se vede e aceeasi semnatura ) ,daca se poate , estimare care sa contina numele autorului ,perioada cand a fost facuta pictura , scoala de pictura ,pret estimativ. Numai si numai daca se poate si daca nu e cu suparare

 

Multumesc anticipat

post-400816-0-36310100-1385372469_thumb.jpg

post-400816-0-13488000-1385372484_thumb.jpg

post-400816-0-21682800-1385372500_thumb.jpg

post-400816-0-05358100-1385372528_thumb.jpg

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu prea se poate tot ceea ce ceri tu la vederea catorva poze, nu este suficient. Nu se poate vedea spatele ramelor si panzei, modul de inramare, textura si culoarea panzei pe spate etc. Si nici noi nu suntem expertii lui peste, ne putem insela big time.

 

1. Nu pot sa inteleg semnatura. Nici n-o recunosc, ceea ce nu inseamna insa mare lucru. Am impresia ca este aceeasi semnatura in ambele tablouri.

2. Rama primului tablou pare sa indice ultimul deceniu al secolului XIX sau primul/al doilea deceniu al secolului XX, impresie cauzata de arabescurile florale de pe lezena ramei, tipice pentru Art Nouveau / Jugendstil. (Intrebare: ce este banda alba din partea de sus a panzei, intre panza si rama?)

3. Rama celui de-al doilea tablou are lezena aurie mai simpla, cu ornamente geometizate, pare mai din anii 20-30, tot secolul trecut. Oricum, pare din perioada interbelica.

4. Tusa peisajului si recompunerea imaginii din pete de culoare indica ceva inspirat din (post)impresionism si m-au facut sa ma gandesc la Scoala de la Baia Mare, dar aici ma pot insela foarte usor, fiindca au existat perioade si locuri in care stilul ala a fost folosit in mod independent sau copiat.

5. Natura moarta mi se pare foarte-foarte draguta! Este o pictura frumoasa, se vede tehnica sigura, ba chiar ceva talent (vezi sclipirea luminii in cele doua vase de sticla, jocul transparentelor, faldurile fetei de masa). Frumusica - asa ceva mi-as dori si eu pe perete acasa.

6. Nu pot sa fac nici o estimare de pret, dar pot sa-ti spun ca tablourile fac ceva bani - cateva mii de lei cred. N-o sa intri in Topul Forbes 300, dar nici n-o sa le dai pe trei lei (dar trebuie rabdare, ca tablourile bune nu se vand oricui si oricand).

7. Mergi la un muzeu, eventual anticariat (dar unul bun, nu la un butic de vechituri chic) si cere o evaluare.

  • Upvote 3

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc frumos pentru explicatii ,puteati sa raspundeti mult mai scurt si la obiect insa toata stima si respectul pentru raspunsul detaliat pe care mi l-ati dat.Oricum si din aceste explicatii poti invata ceva si chiar e un punct de plecare pt.mine.Multumesc inca o data. Ei si ca sa raspund la intrebare :banda alba e loc gol intre panza si rama ...

 

Respectele mele !

 

PS : m-am gandit ca semnatura ( care e identica intr-adevar ) descifrata de mine ar fi Lenhard ?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Pune intreaga poza.

Ce ne poti spune despre tablou? Este o copie sau este un tablou original?

Editat de Lucia N

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×