Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
Burel001

Semnal slab router wifi

Rate this topic

Recommended Posts

Am solicitat si eu un router wirless de la RCS/RDS. De ce am facut-o? Pai una ca l-am primit gratuit cu o chirie de 3 lei pe luna si nr doi, sunt clientul lor asa ca am zis sa fie si routerul tot de la ei. L-am montat langa desktop pentru ca acolo parea ca-i este locul dupa lungimea cablurilor pentru porturile LAN.

La 1m distanta fata de router merge wirless-ul beton, dar ce sa fac cu el acolo langa desktop ,acolo il am pe monstruletul cel mare?!

La vreo cinci metri in linie dreapta, inca merge binisor.

Dupa colt in alta camera, nu mai merge de loc.

Aici vine rugamintea mea: Cum fac sa retransmit semnalul in fundul fundului apartamentului ,trecand prin doi pereti de beton sau ocolindu-i ?

Accespoint-uri costa prea mult.

Repeater cu amplificare este varianta smechera dar iarasi costa prea mult.Daca are cineva o idee de genul asta la pret bun, luminati-ma.

Ramane varianta unui al doilea router legat de primul pe cablu. Nu amplifica dar transporta semnalul.Cum fac sa le cuplez cel mai usor?

 

Am cablu NET in port WAN router A + port LAN1 in mufa calculatorului desktop .De aici cum fac?

LAN2 routerA pe cablu vreo 25 de metri in LAN 1 router B sau in WAN router B ? Ma intereseaza doar sa retransmit semnalul fara setari prea multe si ciudate pentru mine.

 

Explicatii ca pentru "politicieni" va rog frumos. Nu ca as fi unul dar sunt afon.

Edited by Burel001

Share this post


Link to post
Share on other sites

Primul sfat este sa incerci reamplasarea routerului. Majoritatea au tendinta de a-l pune pe birou, sau pe podea etc. In cazul asta pana in a doua incapare semnalul nu traverseaza doar doi pereti, ci si ceva mobila, aparate electrocasnice etc. Incearca sa pui routerul pe un dulap sau oricum cat mai aproape de tavan.

Daca nici asa nu merge, poti pune un alt router dintr-asta de duzina (il gasesti sub 100 lei bucata) pe care il cuplezi prin cablu, intre porturile de LAN ale celor doua routere, si pe al doilea il configurezi ca acces point. Cum se face asta difera de la un echipament la altul, dar in principiu gasesti configurarea in manual.

 

Bafta!

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reamplasarea lui poate fi o solutie, insa exista in magazine nu neaparat de specialitate (imi amintesc ca am vazut in Auchan) Antene care imbunatatesc semnalul. Principiul de conectare este identic (se insurubeaza). Daca semnalul este cat de cat acceptabil (70%) si problema este viteza internetului poti incerca sa selectezi un canal anume pentru wireless (din router). La mine sunt zeci de retele wireless si daca il las pe "Automatic" se misca super prost.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Multumesc de raspunsuri, in mare stiam ceva de genul asta. Am priceput ca trebuie sa fac o conexiune LAN-LAN, asta este important si daca este usoara configuraea pentru acces point , asta este varianta castigatoare. Ma uit si dupa un echipament ieftin de acces point dar din cate am vazut sunt mai scumpe decat un router, de vreo trei ori. Ma uit si dupa antena dar din ce am vazut, una de calitate este tot asa, foarte scumpa.

O ultima rugaminte: Care este cea mai avantajoasa varianta din perspectiva raportului calitate/pret, prin care obtin si retransmiterea semnalului si amplificarea lui?

Multumesc frumos!

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

O ultima rugaminte: Care este cea mai avantajoasa varianta din perspectiva raportului calitate/pret, prin care obtin si retransmiterea semnalului si amplificarea lui?

 

Eu folosesc EW-7438RPn -Universal Wi-Fi Extender- cu rezultate bune. Costa , la e-mag, cca 130 de lei.dar la altii poate fi mai ieftin

http://itmaniatv.com/cum-iti-extinzi-reteaua-wireless-de-internet-cu-edimax-ew-7438rpn/

Edited by VEMANS
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am si eu probleme cu conmectarea la wifi, mai exact fiica mea.

In urma cu cca o luna a primit cadou din SUA un laptop HP Pavilion g 7 echipat cu windows 8. De la inceput au fost probleme cu conectarea la wifi in sensul ca trebuia reconectat la fiecare pornire. De 2 zile nu mai gaseste retea wifi desi este amplasat linga router . In prezent functioneaza conectat cu cablu la acesta.

Ceva sugestii ca pentru un ageamiu in domeniu?

PS. Celelalte calculatoare functioneaza fara probleme wifi.

Edited by VEMANS

Share this post


Link to post
Share on other sites

ASUS RT-AC66U Dual-band Wireless Router. Recomand daca se gaseste in Romania sau Europa. Il folosesc de ceva timp. Super.

 

Specs:

 

Dual-band data rates of 1900 Mbps

Broadcom TurboQAM technology increases wireless-N data rate to 600 Mbps

Five Gigabit Ethernet ports

Dual USB ports with USB 3.0

Dual-core processor

ASUS AiCloud cloud service

Edited by Naeema

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×