Jump to content
Forum Roportal
Ampera

Cat de important e un inel?

Rate this topic

Recommended Posts

Mai am putin si dau cu pumnul in monitor in sepranta ca o sa-l nimereasca direct in freza pe-un amic.

 

Spun ca am refuzat inelul, pentru acum, simt ca nu sunt pregatita si ca as astepta putin, ca as vrea sa vad daca ne dorim asta cu adevarat si daca are rost sa luam drumul casniciei iar. Amandoi venim din casnicii esuate si niciunul din noi nu mai vrea povesti triste si casnicii terminate-n divort.

 

Amicul meu imi da replica ca sunt o proasta ca am zis nu si ca asa sansa nu se da cu piciorul, ca R ma salva (de la ca nu stiu..), ca R e ancora mea si scaparea mea (iar nu stiu de la ce).

 

Eu si R avem fiecare casa noastra, munca noastra, economia noastra (facturile le impartim 50-50) si nu ne bagam la conturi comune. Noua ne merge bine asa si nici nu as vrea sa schimb ceva.

 

Ce poate un inel sa schimbe? Ma irita teribil ca cineva poate sa imi spuna direct ca eu sunt mai importanta/valoroasa daca ma marit cu R. WTF, e viata mea asa de kkt si-s chiar ultima scursura? Daca R ar fi printul de Oslo, as intelege, dar e cat se poate de normal, cu datorie la banca, cu job 9-17 si cu riduri. eu la fel.

 

Amicul meu trage tare pe faptul ca inelul ma scapa de la a insela si de a fi inselata, ca daca R are inel pe deget nu se uita si nu face tampenii. Si eu si R stim ca inelul nu ne opreste de la a face tampenii daca dorim. El a fost inselat de fosta nevasta, eu am inselat. Niciunul din noi nu vrea sa ajunga iar acolo, ca atare ne-am promis ca ne spunem bye-bye inainte sa facem ceva stupid.

 

Cat de important e inelul? Poate am trait eu o casnicie si nu am invatat nimic, insa as vrea sa aud si alte pareri. Se castiga mai multa incredere? mai mult respect? e mai sigur?

Edited by Ampera

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu nu inteleg de ce te irita atat de mult parerea altora cand din cate sustii, tu deja esti sigura ca inelul nu are importanta si casnicia nu ajuta cu nimic relatia voastra.

 

Poate ca undeva in sufletul tau inca iti doresti o casnicie cu happy end. Poate ca nu.

 

Daca nu esti credincioasa (si nu crezi in faptul ca o cununie reprezinta o taina), nu vad de ce te-ai casatori. Probabil lucrurile se schimba cand ai un copil, pentru ca o familie e institutie de baza intr-o societate si din cate stiu dpdv financiar beneficiezi de reduceri de taxe, facilitati, etc. Dar iar, poate ca nu.

 

Important e sa fii tu sincera fata de tine si fata de partenerul tau si sa fiti impacati si multumiti cu viata pe care o aveti si forma in care o traiti. Indiferent de ce crede si sustine lumea.


Eu de exemplu nu as putea imparti fifty fifty nimic. Adica, imparatsesti o viata impreuna, firesc mi se pare sa impartasesti tot. Probabil gradul de intimitate creste odata cu increderea si chiar fara acte, familia in care toti se sustin si impart fara sa puna banii, economiile si avutiile pe un plan separat - suna a familie pentru mine.

A familie care aduce implinire, siguranta si...liniste.

 

Suna a 'Acasa'.

Share this post


Link to post
Share on other sites

nu l-as iubi/respecta mai mult daca ar aduce acasa flururasul de plata si mi-ar pune banii in mana.

 

 

topicul e asa, ca tot ne plictisim. plus ca ma intereseaza sa vad cat de important e si pt altii inelul, actele.

 

 

ce e 'acasa'?

Share this post


Link to post
Share on other sites

'Acasa' pentru mine e totul.

Familia mea.

 

Nu stiu cum ai avut tu copilaria, dar la mine in familie nu se discuta de banii lui mama si banii lui tata. Ci de banii familiei.

Nu se discuta despre prietenii lui tata sau prietenii lui mama, ci de prietenii familiei.

Adica, totul din viata noastra implica 'impreuna'.

 

Si nu aducea tata banii acasa pentru ca mama sa il respecte sau sa il iubeasca mai mult..ci pentru ca asa era firesc pentru ei. Sa imparta si sa se bucure impreuna de...orice. Fara exceptii.

 

Nu spun ca asa e mai bine sau mai rau. Spun ca asta inseamna familia pentru mine.

Edited by stupid_me
  • Upvote 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ce conteaza ce crede amicul tau? R este de acord cu tine in privinta inelului? Cu el trebuie sa discuti despre asta - lui trebuie sa-i prezinti frustrarile, temerile si dorintele tale. De asemenea, vezi care sunt ale lui. Restul lumii nu conteaza!

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

inelul e un moft, un simbol sau un simplu gest....nu inelul te leaga, inseala, iti e fidel,iti aduce respect....

nu castigi nimic decat fata de ce ai si nici nu vei castiga decat strict valoarea lui...

amicul ala al tau are un punct de vedere,atat.

din cat am observat stiu ca indiferent de ce zic altii tu faci ca tine chiar daca uneori spui ca ei..

  • Upvote 6

Share this post


Link to post
Share on other sites

acuma treaba cu inelul e miraj.Nu cred ca Fat Frumos sta dupa colt la bijuterie si trage cu ochiul. Mai fain e privirea aceea de ...caine batut care iti spune ca te iubeste.

Si cand simti asta..pe bune, du-te cu el si alege-ti inelul. Eu zic ca pana nu e cazemata invinsa, inseamna ca nu te simti predata.Daca inca te mai intrebi ....e aiurea, sau nu.Depinde de temperament.


,,Cat de important e inelul? Poate am trait eu o casnicie si nu am invatat nimic, insa as vrea sa aud si alte pareri. Se castiga mai multa incredere? mai mult respect? e mai sigur?"

 

de regula , acel inel iti confirma ca te ia in serios ca si partenera de viata.Nu cred teoria celor care spun ca nu inelul conteaza ( a se vedea casatorie).Daca ma iubesti, frate, ia-ma de nevasta, asta e dovada vie ca vrei sa fii cu mine.

Acuma...na, si eu cu bunica, din 60.(anul)

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×