Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
Inteleptul Sorinica

Acidul Malic un chimical binefacator

Rate this topic

Recommended Posts

Acidul Malic se afla in fructe de padure cum si in struguri dar cel mai mult in mere. De aci i-si aduce numele deoarece numele stintific a pomului de mere se numeste Malus domestica.

Acest acid este unul din putinele chimicale de care se face uz in industria alimentara si a bauturilor ,care nu este deloc restrictionat. Au fost facute multe cercetari in care se pretinde ca ajuta la normalizarea tensiunii arteriale si provoaca in corpul nostru numai efecte dorite. http://en.wikipedia.org/wiki/Malic_acid in engleza http://ro.wikipedia.org/wiki/Acid_malic in romaneste.

 

In plus,ultimele cercetari au desvaluit ca acest acid are propietatea sa provoace schimbarea atomilor de aluminium care se aduna in creierul oamenilor cu atomi de magneziu care nu sunt asa nocivi ca cei a aluminiumului.

De zeci de ani sa constatat ca atomi de aluminium se aduna in creierul oamenilor si este suspect de fenomene binecunoscute care deobicei se cred ca facand parte din batranete ca diminuarea memorii. Toate medicamentele care au fost incercate nu au reusit sa urneasca aluminiumul din creier. Acidul Malic a reusit sa fac serviciu de catalizator,sa provoace schimbarea aluminiumului cu oxid de magneziu care nu este nociv sanatatii.

 

Atomii de aluminium au ajuns la corpul nostru din vasele de gatit de aluminium,de la ustensilele casnice ca de exemplu masini de tocat de aluminium sau ciocane de batut carnea. Si din industria alimentara in care se face inca si azi uz intens de masini facute din aluminium. Sa nu uitam nici ambalajele care si azi se mai fac din foi de aluminium.

 

Cum se procedeaza: Prima problema este de a reusi a cumpara o mica cantitate de acid Malic care arata ca praful de zahar. Mai usor va fii de cumparat un sac de 20 kg decat 1 kg deoarece azi se face uz de acest acid numai industrial.

Se poate cauta la firmele care vand chimicale la laboratoare sau la industria alimentara sau de bauturi usuare. As recomanda sa se caute surse de pe Internet.

Se pune o lingurita rasa la un pahar de apa ,o data pe zi si dupa 2-3 saptamani se mareste cantitatea la 3/4 de lingurita pe zi. De preferat in orele diminietii deoarece Acidu Malic ar provoca uneori mai multa urinare.

 

Gustul Acidului Malic aminteste gustul merelor padurete sau verzi. Acrisor dar nu prea mult. Se potriveste romanilor care le plac ciorbele romanesti acrisoare si la cine nu le plac ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cum se procedeaza: Prima problema este de a reusi a cumpara o mica cantitate de acid Malic care arata ca praful de zahar. Mai usor va fii de cumparat un sac de 20 kg decat 1 kg deoarece azi se face uz de acest acid numai industrial.

Se poate cauta la firmele care vand chimicale la laboratoare sau la industria alimentara sau de bauturi usuare. As recomanda sa se caute surse de pe Internet.

Se pune o lingurita rasa la un pahar de apa ,o data pe zi si dupa 2-3 saptamani se mareste cantitatea la 3/4 de lingurita pe zi. De preferat in orele diminietii deoarece Acidu Malic ar provoca uneori mai multa urinare.

Nu va luati dupa ineptiile Sfintei Paraschiva chiar daca zilele acestea s-au bagat la pupat moastele ei in dulcele targ al Iesilor.

Potrivit studiilor publicate de FAO (Food and Agriculture Organisation) și OMS (Organizația Mondială a Sănătății) „alimentele cu conținut de acid malic au fost consumate de om de secole fără efecte adverse”. Cu toate acestea există elemente ale acidului malic, precum acidul maleic, al căror conținut trebuie controlat cu strictețe. De aceea, atât OMS cât și reglementările UE sunt stricte în ceea ce privește standardele de calitate ale acidului malic.(Wikipedia).

Consumati insa mere verzi fara probleme.

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu va luati dupa ineptiile Sfintei Paraschiva chiar daca zilele acestea s-au bagat la pupat moastele ei in dulcele targ al Iesilor.

Potrivit studiilor publicate de FAO (Food and Agriculture Organisation) și OMS (Organizația Mondială a Sănătății) „alimentele cu conținut de acid malic au fost consumate de om de secole fără efecte adverse”. Cu toate acestea există elemente ale acidului malic, precum acidul maleic, al căror conținut trebuie controlat cu strictețe. De aceea, atât OMS cât și reglementările UE sunt stricte în ceea ce privește standardele de calitate ale acidului malic.(Wikipedia).

Consumati insa mere verzi fara probleme.

 

Deoarece Acidul Malic are se propietati de atenuarea durerilor si din aceasta cauza este uzat ca medicament la cei bolnavi de Fibromialghia ,acidul acesta are si propietati de domolirea nervilor. Ca asa as propune domnului Vemans sa inceapa imediat un tratament potrivit situatiei lui.

 

Din ignoranta sau nu a observat domnul Vemans,dumnealui a cam amestecat aci oalele. Aci sa scris de acidul malic si nu de alt acid care are nume asemanator in anumita masura. Domnul Vemans este rugat ca sa citeasca cu ochelarii ce este scris inainte de se aventureaza sa replice ineptii.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu exista destule studii si data care sa concluzioneze concret ca acidul malic are presupusele avantaje dpdv al sanatatii.

Vrei ceva care intradevar e super-beneficial ? Consuma otet din cidru de mere (apple cider vinegar). Adauga-l la salate, diluat in apa cu o lingurita de miere, in sucuri naturale, samd. Ala intradevar e bun si sustinut de studii si o gramada de data.

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu exista destule studii si data care sa concluzioneze concret ca acidul malic are presupusele avantaje dpdv al sanatatii.

Vrei ceva care intradevar e super-beneficial ? Consuma otet din cidru de mere (apple cider vinegar). Adauga-l la salate, diluat in apa cu o lingurita de miere, in sucuri naturale, samd. Ala intradevar e bun si sustinut de studii si o gramada de data.

 

Desigur ca ai dreptate deoarece fara sa observi ai afirmat datele care le-am adus . "Otet din cidru de mere" nu este altceva decat acid malic amestecat cu apa.

Am mentionat eu ca pomul de mere este chemat,stintific Malus domestica . de aci vine numele acidului malic.

 

Cum crezi dumneata ca se fabrica in industrie acel otet din cidru de mere? Din apa si acid malic.

Se pare ca noi ne referim la acelas chimical dar o data nume stintific si o data numele popular.

 

Apropo, daca cumperi o sticla cu otet simplu la bacanie,si ea este fabricata din acid acetic amestecat cu apa . Uneori,de fason se coloreaza putin ca sa nu fie necolorat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Cum crezi dumneata ca se fabrica in industrie acel otet din cidru de mere? Din apa si acid malic.

Apropo, daca cumperi o sticla cu otet simplu la bacanie,si ea este fabricata din acid acetic amestecat cu apa . Uneori,de fason se coloreaza putin ca sa nu fie necolorat.

Poate la tine in tara :o:.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prima problema este de a reusi a cumpara o mica cantitate de acid Malic care arata ca praful de zahar. Mai usor va fii de cumparat un sac de 20 kg decat 1 kg deoarece azi se face uz de acest acid numai industrial.

 

Mai usor decat atat si SANATOS pe deasupra, e sa cumperi 20 kg de mere si sa faci din ele otet de mere, acasa. Nu poti compara acidul malic existent in mod natural in sucul de mere (si nu numai), cu cel obtinut artificial prin sinteza chimica. La fel cum nu poti compara vitamina C naturala, aflata in fructe si legume, cu cea obtinuta artificial prin fermentarea glucozei.

 

Dar e clar ca dumneata nu vezi diferenta, din moment ce titlul zice "chimical binefacator".

 

Din ignoranta sau nu a observat domnul Vemans,dumnealui a cam amestecat aci oalele. Aci sa scris de acidul malic si nu de alt acid care are nume asemanator in anumita masura. Domnul Vemans este rugat ca sa citeasca cu ochelarii ce este scris inainte de se aventureaza sa replice ineptii.

 

 

La ineptii esti dumneta de serviciu, nu domnul VEMANS. VEMANS a spus ca acidul maleic este un element care se afla in compozitia acidului malic. doh.gif

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Contine o anumita cantitate de acid malic, nu e chiar acid malic amestecat cu apa.

Nu draga. Cum cica otetul obisnuit este de fapt acid acetic 5% si 95%l apa chioara cum o cheama romanii, Otetul cica facut din cidrul de mere este de fapt 3-5% acid Malic si restul apa curata. Poti sa ma crezi. Stiu ce scriu.

Poate la tine in tara grin.gif.....

Cine are un pic de minte face socoteala simpla cat costa o sticla de otet obisnuit. Daca ar fii fost facuta din mere stoarse si facut cidru ,dupa asta de asteptat 2-3 ani ca sa se prefaca in otet ,de filtrat de ambalat si de transportat ar fii costat aceasta sticla de otet cat trei cutii de chibrituri?

Sa nu amintim ca otetul este mai ieftin ca vinul din care crezi tu ca se fabrica.

 

Mai am eu inca cateva smecherii care se fac la industria alimentara ca de exemplu, bomboanele de lamaie se fac cu acid citric -chimical. Sosurile pentru salate se ingroasa cu faina de cartofi sau tapioca. La laptoase se adauga praf de lapte care "ingroseste " productele.

Margarina este cel mai ieftin untdelemn,de palmieri care se fabrica in sud-estul Asiei,prin care se trece hidrogen.

Azi,90% din gusturi si arome (inclusiv cele de cafea) sunt de fapt numai chimicale care se fac prin sinteza.

 

 

Mai usor decat atat si SANATOS pe deasupra, e sa cumperi 20 kg de mere si sa faci din ele otet de mere, acasa. Nu poti compara acidul malic existent in mod natural in sucul de mere (si nu numai), cu cel obtinut artificial prin sinteza chimica. La fel cum nu poti compara vitamina C naturala, aflata in fructe si legume, cu cea obtinuta artificial prin fermentarea glucozei.

 

Dar e clar ca dumneata nu vezi diferenta, din moment ce titlul zice "chimical binefacator".

 

 

La ineptii esti dumneta de serviciu, nu domnul VEMANS. VEMANS a spus ca acidul maleic este un element care se afla in compozitia acidului malic.

 

Observ ca si dumneata esti cam "asa" in materie. Acidul malic este acid malic si acidul maleic este acid maleic cum un magar este magar sio vaca este o vaca. Nu se poate zice ca magarul contine in compozitia lui o vaca. Am explicat situatia ca la cineva care nu are ideie de chimie.

 

De la wiki:

Maleic acid
From Wikipedia, the free encyclopedia
Jump to: navigation, search
Not to be confused with Malic acid or malonic acid.
Maleic acid
7px-Yes_check.svg.pngY
  • O=C(O)\C=C/C(=O)O

     

     

     

  • InChI=1S/C4H4O4/c5-3(6)1-2-4(7)8/h1-2H,(H,5,6)(H,7,8)/b2-1-7px-Yes_check.svg.pngY

    Key: VZCYOOQTPOCHFL-UPHRSURJSA-N7px-Yes_check.svg.pngY

    InChI=1/C4H4O4/c5-3(6)1-2-4(7)8/h1-2H,(H,5,6)(H,7,8)/b2-1-

    Key: VZCYOOQTPOCHFL-UPHRSURJBG

Properties Molecular formula C4H4O4Molar mass 116.07 g mol−1 Appearance White solid Density 1.59 g/cm³ [1]Melting point

135 °C, 408 K, 275 °F (decomposes[2])

Solubility in water 788 g/L[2]Acidity (pKa) pka1 = 1.9

pka2 = 6.07 [3] Hazards MSDS MSDS from J. T. Baker EU classification Harmful (Xn) R-phrases R22 R36/37/38 S-phrases (S2) S26 S28 S37 FPA 704

75px-NFPA_704.svg.png
0
3
0
Related compounds fumaric acid

succinic acid

crotonic acid maleic anhydride

maleimide Y Infobox references

Maleic acid is an organic compound that is a dicarboxylic acid, a molecule with two carboxyl groups. Its chemical formula is HO2CCHCHCO2H. Maleic acid is the cis-isomer of butenedioic acid, whereas fumaric acid is the trans-isomer. It is mainly used as a precursor to fumaric acid, and relative to its parent maleic anhydride, maleic acid has few applications.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Cine are un pic de minte face socoteala simpla cat costa o sticla de otet obisnuit. Daca ar fii fost facuta din mere stoarse si facut cidru ,dupa asta de asteptat 2-3 ani ca sa se prefaca in otet ,de filtrat de ambalat si de transportat ar fii costat aceasta sticla de otet cat trei cutii de chibrituri?

Sa nu amintim ca otetul este mai ieftin ca vinul din care crezi tu ca se fabrica.

 

Sa amintim ca:

1. Otetul are o concentratie de substanta activa , acid acetic, sub jumatatea concentratiei de alcool din vin.

2. Vinul care se foloseste la fermentatia acetica pentru obtinerea otetului este vin depreciat si/sau de calitate inferioara.

3. Prin fermentatie , trecand de la alcool etilic la acid acetic substanta activa creste cu peste 15%.

Deci preturile materiilor prime sunt reduse

Ai dreptate insa in ceea ce priveste faptul ca otetul se poate obtine si din acid acetic tehnic prin diluare cu apa. In tarile UE acest lucru este interzis prin lege ; sa inteleg ca legislatia Israelului admite asemenea falsuri?

Edited by VEMANS

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×