Sari la conținut
Forum Roportal
kosfunny

FEMEIA MODERNA

Postări Recomandate

" Cat de ciudat este ca desi ies pe strada, niciodata nu vad o femeie. Barbati vad. De asemenea, vad pseudo-barbati, dar niciodata o femeie adevarata.

 

Oare de ce atatea femei si fete din ziua de azi isi doresc sa fie imitatii ale barbatilor? Oare de ce femeia moderna pur si simplu a adoptat tot ce este rau la barbat, de la meserii la imbracaminte? Oare de ce femeile imbracandu-se ca barbatii, cu tunsoarea barbatilor, cred ca sunt atractive barbatilor? Tot ce poate o astfel de femeie sa atraga sunt dorintele de baza ale ticaloseniei din barbat.

 

Nu stiu ce sa simt mai intai cand vad o femeie moderna - uimire sau mila? Cel mai rau dintre toate este "femeia-cariera", un termen care descrie pe cea care si-a abandonat feminitatea pentru pseudo-barbatie. Una ca aceasta si-a tradat tot ce e nobil si frumos in sufletul femeii - s-a negat pe sine. Fetele lor sunt necajite, obosite inainte de vreme, fete pe care tooata frumusetea feminina s-a pierdut de mult si a trebuit sa fie inlocuita cu o "frumusete" artificiala - machiajul. De ce femeile urmeaza uratenia hainelor barbatilor? Pantalonii, numiti in greaca "frankopantaloni", pantalonii francezilor, dusmanii ortodoxiei, sunt o inventie recenta a Revolutiei Industriale. Intr-adevar, multi barbati in lume inca poarta roba traditionala, fie in Asia, Africa, Scotia, Grecia sau cei din clerul ortodox. De ce femeia moderna trebuie sa urmeze prostiei barbatului modern? Cand Adam si Eva au cazut, pedeapsa lui Adam (consecinta pacatului sau) a fost sa munceasca pentru a trai. Si acum femeia moderna este insetata dupa aceasta pedeapsa. De ce sa ia pedeapsa in plus - nu-i este de ajuns durerea nasterii? Nu-i este de ajuns de fie "ajutorul" barbatului?

 

In respingerea rolului sau traditional de sotie si mama crestina, femeia si-a pierdut toata puterea asupra barbatului. In vremuri mai vechi (si inca astazi prin unele locuri, slava Domnului) casa, sau mai degraba caminul, era un regat in care femeia domnea. Sotul ei era doar atat - legat de casa - si la sfarsitul saptamanii sau cand era platit dadea banii castigati femeii pentru ingrijirea casei de care femeia era responsabila. O, femeie, ce ai pierdut! Sotia si mama crestina, urmatoare traditiei milenare, libere de sclavia si pozitia servila a femeii din lumea pagana - multe exemple ale acestei servituti se intalnesc azi in religiile hinduse, musulmane si neo-pagane - crestea copii crestini. Ea isi influenta sotul in toate lucrarile acestuia iar lumea era echilibrata de barbat si femeie impreuna. Ea isi inspira sotul sa se poarte dupa un nobil auto-sacrificiu, il facea sa-si depaseasca egoismul in numele unei entitati mai mare decat familia sau chiar natiunea, ea ii imblanzea pasiunile, intr-un cuvant, ea l-a civilizat pe el si l-a mantuit.

 

Dar femeia moderna? O imitatie a ceea ce e mai rau in omul modern, ea si-a pierdut autoritatea matriarhala in familie, s-a pedepsit singura muncind in afara caminului, incurajand omul slab sa divorteze - respingandu-si firea proprie, se lupta cu propriul suflet de femeie si mama si cu propriul instinct, care sta ascuns adanc sub conditia prosteasca pe care barbatul i-a impus-o in vremurile recente, pentru simplul motiv ca aveau nevoie de mana de lucru ieftina in fabrici si au inventat-o. Iar aceasta sclavie a fost apoi deghizata sub numele de "egalitate". Si astfel femeia si-a pierdut superioritatea asupra barbatului, a carei dovada este insasi faptul ca cel mai mare 'om' in Imparatia lui Dumnezeu este Maica Domnului.

 

Dar barbatul modern? Fara ajutorul tovarasei lui, fara o adevarata mama pentru copiii lui, fara stralucitul si motivantul exemplul de feminitate de langa el, fara intuitiile ei pline de inspiratie care sa-l calauzeasca prin mrejele rationamentului masculin, este pierdut. Cuvintele sot si sotie nu mai sunt folosite, au devenit atat de despiritualizate incat acum se vorbeste despre "parteneri", cuvantul folosit pentru animale. Tot ce a ramas este lipsit de sens, gol, irelevant primitivism animalic.

 

Unde este dragostea? Unde este zambetul si rasul copiilor fericiti? Unde este societatea? Unde este lumea?

 

O, femeie, revino-ti in fire, si facand aceasta poti salva barbatul din oroarea in care el a impins lumea, inca il mai poti salva pe el, care depinde de tine pentru bun simt si judecata intuitiva, si astfel vei salva lumea. "

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Eu cred ca nu am citit bine....

as vrea totusi indicata sursa acestui text....

inteleg ca este Andrew Phillips, dar cine este el si ce hram poarta, in afara de exprimarea regretului pentru alterarea propriei comoditati masculine....

Editat de Cassandra

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Looooooool.:ok:

Numai daca citesti unele postari de pe forum iti poti da seama cati barbati moderni ( sau sa spun adevarati ?:offtopic: ) ar fi dispusi sa muncesca singuri si "la sfarsitul saptamanii, sa dea banii femeii pentru ingrijirea casei".

Parca si vad comentaiile: materialiste, intretinute, lipitori etc.

Hahahahahahaah, foarte tare chestia asta. Ii plang de mila "barbatului modern".

Offtopic (poate): Nu sunt o feminista si imi place ca intr-o relatie sa ma simt si sa ma port ca o femeie, dar articolul asta....!!! :crazy:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

nu mai traim pe vremea lui pazvanti in care femeia era sluga la cratita si ca drept rasplata cand venea barbatul acasa primea niste carje pe cocoasa ca deh nu era calda mancarea !

pai sa fi trait pe vremea aia le opaream gatul la toti :ok: :offtopic:

Editat de Joanna

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Femeia moderna este femeia care s-a saturat sa depinda financiar de sotul sau. Este femeia care nu mai accepta umilintele, jignirile, bataile sotului de dragul copiilor. Femeia moderna nu si-a pierdut feminitatea. Femeia moderna nu este o feminista. Femeia moderna stie exact care ii este locul in societate, asa cum stie si care este locul barbatului. Femeia moderna nu tipa la sotul ei in public pentru a demonstra ca ea este seful in casa. Reciproca este valabila.

Femeia moderna si in acelasi timp adevarata este femeia care stie sa ingrijeasca, sa pretuiasca si sa isi respecte caminul, sotul, copiii si pe ea insasi si in acelasi timp munceste si isi castiga propriul ban. E mare lucru sa fii femeie moderna. E mare lucru sa fii femeie adevarata. Pacat ca sunt in numar mai mare femeile pseudo-moderne si semi-adevarate.

 

P.S. Articolul este intradevar cam "tras de par".

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Refuz sa ma chinui pe tocuri inalte si sa tremur iarna in fusta si sa imi las parul lung chiar daca imi ia o ora sa il usuc,toate astea doar in numele feminitatii clasice !Refuz sa tac in fata barbatilor si sa ma simt nesemnificativa in fata unui sef doar fiindca e barbat ! Refuz sa fac toata treaba in casa si seara sa fiu o amanta perfecta doar in numele feminitatii clasice.

Nu ma consider o femeie foarte moderna si ma astept sa fiu respectata asa cum sunt !

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Perfect de acord cu ariana 2006 si cu arielle ! :offtopic: Insa pentru a mentine acest statut de egalitate cu barbatul, femeia moderna este nevoita sa depuna multe, multe eforturi in plus. Atatea eforturi incat s-ar putea chiar sa uite ca e...femeie.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

×