Jump to content
Forum Roportal
girl123

Femeia si barbatul

Rate this topic

Recommended Posts

Buna tuturor !:)

 

Dupa ce am studiat relatiile mele si relatiile celor din jurul meu(in unele avand ocazia sa ma implic mai mult),am ajuns la o teorie vis-a- vis de rolul femeii in relatia cu barbatul .Femeia se naste cu predispozitia naturala de a fi supusa barbatului,insa in urma educatiei,ajunge sa isi nege aceasta.In dorinta de a fi egala barbatului si chiar mai mult,de a-l domina, isi uita conditia si intra intr-un razboi ,mai ales interior, care o va duce la nefericire.(Desi poate nu va recunoaste).

Sunt femeie si privesc in jurul meu si vad multe femei ,de toate varstele, nefericte si nemultumite, desi aparent au totul.Multe divorturi,multe relatii esuate...si daca stai de vorba cu ele,cele mai multe vor blama barbatii cu care au fost.Cred ca femeile si-au pierdut drumul,si-au uitat feminitatea si au luat o cale care nu le este destinata.

Miscarea asta de emancipare a femeii le.-a adus acestora mai mult rau decat bine.Femeilor li s-a spus ca nu au putere...ca nu au drepturi ,ca nu pot decide.Fals!

Atat femeia,cat si barbatul au putere in egala masura., insa sub forme diferite.Valoarea barbatului consta in capacitatea de a se lupta ,munci si asigura femeii un camin, in timp ce valoarea femeii consta in capacitatea de a procrea.Nu toti barbatii pot oferi aceste conditii unei femei,insa cele mai multe femei pot crea.Din acest punct de vedere, femeia are un oarecare avantaj fata de barbat si o valoare mai mare in societate.Barbatul isi pune corpul si abilitatile la bataie,care sunt de unica folosinta..si din cauza asta,i s-a dat o oarecare putere asupra femeii.Si acest targ intre cele 2 sexe a mers foarte bine,mii de ani.Insa acum ceva s-a schimbat...femeile ,sub influenta miscarii feministe,vor sa le retraga aceasta putere barbatilor,lasandu-i doar cu partea in care sunt folositi pe post de producatori\provider, si in schimb ele sa isi pastreze puterea (indirecta avuta mereu) intacta,insa sa renunte la datoriile si la partea lor din intelegere.Deci ele au vrut totul..si unele chiar au totul.Femeile au azi putere mai mare decat au avut-o de-a lungul istorie..si totusi,sunt nefericite! Si automat si barbatii cu care intra in contact sunt nefericiti...cercul dintre femeie si barbat a fost distrus...

 

Femeia a fost creata pentru a se supune barbatului.Ambii au putere,numai ca cea a femeii este indirecta.In momentul cand femeia a dorit sa schimbe legea naturii si sa domine barbatul, si-a pierdut calea si mai ales pacea interioara.

 

Femeia si barbatul sunt diferiti dar complementari.Femeia trebuie sa isi aduca aminte de rolul ei,acela de a oferi dragoste ,caldura,intelegere barbatului,iar el in schimb ii va oferi stabilitate si protectie.

 

Am scris acest post pentru femei, din dorinta de a le atrage atentia asupra unui drum gresit pe care multe au luat-o, un drum impotriva naturii lor, un drum dictat de presiunile unei societati care se degradeaza si de educatia primita in conformitate cu aceasta societate.Dragele mele,eu am fost educata sa strivesc ego-ul barbatului de langa mine, sa-l concurez in toate domeniile,sa-l subjug la nivel social si sexual.Toate aceste lucruri mi-au fost'vandute' ca fiind parte din planul de a deveni puternica si fericita, libera si nestapanita de nici un barbat.

Insa nu mi-au adus decat o falsa fericire,de moment, un gandilat al propriului ego.

Adevarata fericire ,in cadrul unei relatii, se obtine numai iubind,intelegand ,respectand si satisfacand nevoile barbatului de langa tine.In felul asta iti relevi feminitatea si vii in contact cu tine insati,cu natura ta de tip 'yang'.

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sa nu-mi spui ca pentru tine era evident ce scrie in postarea initiala, ca iau salariu si vin la Iasi sa facem nunta. Maine ca tot e sarbatoare.


Pardon, azi, ca e trecut de 00.

Share this post


Link to post
Share on other sites

am ajuns la o teorie vis-a- vis de rolul femeii in relatia cu barbatul .

Femeia se naste cu predispozitia naturala de a fi supusa barbatului

Atat femeia,cat si barbatul au putere in egala masura

Femeia a fost creata pentru a se supune barbatului.

Femeia trebuie sa isi aduca aminte de rolul ei

 

 

1. Hotaraste-te, sunt egali sau femeia e supusa barbatului ?

2. Din ce secta sau religie faci parte ?

3. In calitate de femeie, multumesc pentru atentionare insa traieste cu tu notiunea ca rolul si valoarea femeii in societatea de azi sunt doar acelea de procreere. Pe timpul cand stramosii nostrii traiau in pesteri si purtau chiloti de blana, atunci da, femela era cea cu nascutul si crescutul puilor de homo sapiens pe cand masculul mergea la vanat. Tu in ce era traiesti ?

 

4. Unde scrie ca daca nu esti o femeie supusa barbatului, e musai ca esti una care vrea sa-l domine, sa-l umileasca, sa-i omoare ego ?

 

eu am fost educata sa strivesc ego-ul barbatului de langa mine, sa-l concurez in toate domeniile,sa-l subjug la nivel social si sexual.Toate aceste lucruri mi-au fost 'vandute' ca fiind parte din planul de a deveni puternica si fericita, libera si nestapanita de nici un barbat.

 

 

Cine te-a educat astfel ti-a facut o mare defavoare. Vroiam sa mai zic ceva, dar ma abtin pentru ca poate persoana care te-a educat astfel este mama ta si nu vreau sa jignesc. A fi o femeie puternica, fericita, independenta nu inseamna a concura sau subjuga un barbat si nici a-i ataca ego-ul. Aia e o femeie care in realitate este de fapt o complexata cu multe probleme de natura psihologica, paranoica, nicidecum una stabila emotional, mental si chiar si intelectual.

Edited by Naeema
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 

Nu fac parte din nici o secta,nu sunt o persoana religioasa.Nu sunt barbat si nici clona lui smenache(nu il cunosc).Am 32 de ani si am stat vreo 18 ani prin scoli.Nu mai locuiesc in Romania de cativa ani. Femeia si barbatul nu pot fi egali,pt ca sunt diferiti.E ca si cum ai pune egalitate intre un mar si o pruna.Dar ei se completeaza si nu pot trai unul fara celalalt.In societate, au drepturi egale.Barbatul are nevoie de femeie si de supunerea ei.Asta il face puternic.Prin supunere inteleg a fi blanda,rabdatoare .In acelasi timp, ai parerile tale,pe care ti le exprimi cand doresti,nu esti o sclava care actioneaza orbeste la comenzile barbatului.

Edited by girl123

Share this post


Link to post
Share on other sites

daca e vorba de iubire, atunci nu mai intra atata mandrie in discutie. si s-ar putea sa ii dau dreptate, in cazul in care nu ne luam la intrecere pentru cine este mai "destept". pur si simplu recunosti cine are dreptate in domeniile care te depasesc :D

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

daca e vorba de iubire, atunci nu mai intra atata mandrie in discutie. si s-ar putea sa ii dau dreptate, in cazul in care nu ne luam la intrecere pentru cine este mai "destept". pur si simplu recunosti cine are dreptate in domeniile care te depasesc biggrin2.gif

 

Asta implica "supunere" reciproca insa ea vorbeste strict de "supunerea" femeii in fata barbatului, cah deh femeia a fost creata diferit. De cine, de Bau Bau ? Ea spune ca nu e religioasa si o da pe legea naturii dar mie fraza asta imi miroase a Biblie sau religie in general, de la o posta. Coincidenta dreacu cu natura si religia asta...:lol:

 

 

 

Femeia a fost creata pentru a se supune barbatului.

 

 

Edited by Naeema

Share this post


Link to post
Share on other sites

Si mai spune ca valoarea femeii consta in a procreea. Mai mare aberatie nici ca am auzit. Cine a atribuit valoarea asta ? Societatea, omul, ca natura in nici un caz. Natura, genetica, evolutia sunt capricioase, joaca feste, altfel nu ar exista atatea femei care de la natura organismul lor nu este capabil sa procreeze.

Ce inseamana, ca alea sunt fara valoare in schematica universului ? Mda.

Si despre barbati se poate spune atunci, ca parte din valoarea lor este deasemenea procreerea, transmiterea genelor, ca doar nu procreeaza femeia singura. doh.gif Si cum ramane cu barbatii sterili, care tot in mod natural nu pot produce urmasi ? Nici aia nu au valoare ?

Edited by Naeema

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×