Jump to content
Forum Roportal
Mr.Cristi

Spicuiri din intelepciunea feminista

Rate this topic

Recommended Posts

In varianta relaxata, feminismul apara drepturile femeilor, in varianta tare, doreste instaurarea matriarhatului.

Mai jos am sa redau cateva mostre de intelepciune feminista.

 

-Femeile in societatile de vanatori-culegatori culeg plante, asigurand cea mai mare parte a hranei comunitatii. Vanatoarea e ceva rar, avand in vedere si mijloacele cu care se practica, ceva care asigura o pondere mica din hrana. De fapt vanatoarea e mai mult o activitate sociala masculina, iar femeile beneficiaza putin de vanatul adus de parteneri. CU alte cuvinte, serveste mai ales la “datul mare” al acestora, ajutandu-i in schimb cu ierarhia.

 

-Familia este o institutie patriarhala, care prin definitie nu tine seama in cel mai bun caz de interesele si necesitatile femeii.Femeile inca mai cred in familie, in aceasta institutie prin care au fost oprimate si lipsite de demnitate umana.Femeile se nasc mai libere, nu se nasc cu aceasta competitie atarnand deasupra capului lor. Ele se reproduc daca vor si atat. Masculii, in conditii grele, sunt exclusi, multi dintre ei. Iar patriarhatul incearca sa regleze aceste situatii, rezolvand problemele sexuale ale masculilor in propriul lor stil.

 

-Sexualitatea feminina e mai egoista, mai autonoma decat cea masculina, mai dependenta de stimuli care au legatura cu o prezenta feminina. De aici pana la a separa sexul de afectiune, de barbati, e un pas foarte mic. Odata aceasta eliberare realizata, femeile vor cauta numai anumiti barbati, vor deveni extrem de selective, vor face alegeri reale.

 

-Speciile cu societatile cele mai complexe si mai bine puse la punct sunt in jurul relatiilor feminine, de cooperare, nu masculine, de competitie si distrugere. Furnicile, albinele, dar nu numai. Omul e singura specie care a produs patriarhat.

 

-Psihologia evolutionista si sociobiologia sunt sexiste, aberante si apara interesele patriarhilor barbati.

 

-Toate structurile sunt inca patriarhale, o revolutie feminista trebuie sa le schimbe, sa construiasca altele care sa fie in avantajul femeilor.

 

-O societate bazata pe principii feministe ar fi mai buna, mai civilizata, mai evoluata.

 

-Daca femeile nu ar fi conditionate cultural, prin tot felul de mijloace, inclusiv prin acela greu de imaginat pentru o feminista, de rol social al barbatului, cu alte cuvinte de determinare a statusul femeii in societate, femeile ar alege sa fie singure sau lesbiene.Cei mai multi barbati nu numai ca nu merita atentia unei femei, dar comportamentul lor, chiar daca nu pune in pericol viata si integritatea fizica si emotionala a altor persoane, cu greu se ridica la standardul minim de civilizatie.

 

-Femeile viseaza la Brad Pitt, blond, sensibil, ateu,cine nu il vrea? Nu la vecinul de vis a vis, nu la suporterii echipei locale de fotbal, nu la boxeri sau alti luptatori (poate doar pentru sex). Daca ai acces la ceva similar, esti realizata ca femeie. In alte cazuri, e mai bine sa nu ai acces deloc la barbati.De ce sunt barbatii in halul asta? Se pare ca de vina e...evolutia. Oricine a studiat un pic de genetica in scoala stie ca femeile au 2 cromozomi X, iar barbatii doar unul, celalalt fiind inlocuit cu un cromozom Y, mic, pricajit, activ doar in timpul dezvoltarii prenatale. Cromozomul X e esential supravietuirii.

 

-Femeile sunt mai aproape de perfectiune, nu e greu de ghicit. Traiesc mai mult, sunt mai bine facute. E bine? Sigur ca e bine. Dar exista o problema nerezolvabila inca: din acest motiv nu au de ales decat sa fie singure, sa se simta singure, pentru ca potentialii parteneri nu pot fi la nivelul lor in ce priveste unele abilitati daca nu intelectuale si emotionale, macar comportamentale. Barbatii nu pot fi parteneri reali, egali, pentru ca natura i-a inzestrat mai putin...

 

-Calitatea umana a masculilor e deplorabila.putinii masculi cu ceva calitati sunt doriti de muulte femei, iar ei le onoreaza pe toate. de aici haremul.Putinii masculi dezirabili sunt accesibili prin share-uire. Ce umilinta si chin pentru o femeie hetero, o fiinta umana de calitate!

 

-Misoginismul e o crima impotriva a jumatate din populatia planetei.

 

Acest subiect e deschis mai mult asa, spre amuzamentul userilor. =)) =)) =))

Ma intreb ce s-ar face astfel de femei intr-o societate feminista, daca li s-ar naste baieti mai uratei sau introvertiti? I-ar arunca la gunoi? Sau de unde ar lua toate numai barbati cum e Bred Pit? Deci nici societatea matriarhala nu ar fi perfecta. :P

 

 

 

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Deci nici societatea matriarhala nu ar fi perfecta. blum.gif

 

 

 

 

da' ti-e cam frica, zi-i drept

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

da' ti-e cam frica, zi-i drept

In special de fraza aia bolduita! :lol2:

Share this post


Link to post
Share on other sites

In special de fraza aia bolduita! rofl.gif

 

 

are doua bolduite, una cu alegeri reale, cealalta cu omu' blablabla.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 

are doua bolduite, una cu alegeri reale, cealalta cu omu' blablabla.

Io zic de prima. :tease:

Cu toate ca barbatii ar trebui sa se bucure daca este asa. In raportul de 3 -1 pentru femei, ai locul asigurat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

In special de fraza aia bolduita! rofl.gif

Stai la locu' tau, ca niciun barbat de pe forumul asta nu ar fi dezirabil intr-o societate feminista.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stai la locu' tau, ca niciun barbat de pe forumul asta nu ar fi dezirabil intr-o societate feminista.

Pe motiv ca ....? :blink:

Am inteles, tu scrii doar ca sa te vezi spunand ceva. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

niciun barbat de pe forumul asta nu ar fi dezirabil intr-o societate feminista.

atunci schimba forumul si ai rezolvat-o....

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×