Jump to content
Forum Roportal
The Unknown

S-a descoperit gena prostiei

Rate this topic

Recommended Posts

S-a descoperit gena prostiei. Vestea buna e ca poate fi anihilata

Un grup de oameni de ştiinţă a descoperit o genă a prostiei, iar experimentele pe şoricei au arătat că subiecţii au devenit mai inteligenţi odată cu anihilarea acesteia.

În cadrul cercetărilor, şoriceii pe care s-a experimentat şi la care gena, botezată Homer Simpson, după celebrul personaj animat, a fost anulată, au devenit mai inteligenţi.

Gena "Homer Simpson" acţionează într-o parte a creierului care este "răspunzătoare" de capacitatea de învăţare şi memorare a animalelor. Cercetătorii de la Emory University School of Medicine spun că ştergerea acestei gene la şoareci i-a făcut pe aceştia să se descurce mai uşor în labirinturi şi să-şi aducă aminte obiecte.

La oameni, gena care corespunde genei prostiei de la şoareci este denumită RGS14.

Potrivit cercetătorilor, la şoarecii la care gena RGS14 a fost dezactivată, zona cerebrală în care aceasta se regăseşte a devenit sensibilă la electro-stimulare, iar neuronii aveau legături mai puternice. Şoarecii au devenit capabili să recunoască obiecte plasate anterior în cuştile lor, ceea ce nu se întâmplă la cei la care gena prostiei este încă activă, şi au învăţat mult mai repede să găsească ieşirea dintr-un labirint. Mai mult, potrivit cercetătorilor, lipsa genei "Homer Simpson" nu pare să-i fi afectat în vreun fel.

Cercetătorii lucrează acum la modalitatea de a anihila această genă la oameni, pentru a îmbunătăţi astfel activitatea cerebrală.

 

 

http://stiri.rol.ro/s-a-descoperit-gena-prostiei-vestea-buna-e-ca-poate-fi-anihilata-880766.html

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Cercetătorii lucrează acum la modalitatea de a anihila această genă la oameni, pentru a îmbunătăţi astfel activitatea cerebrală.

asta da stire haha.gif ma intreb cati or sa recunoasca ca beneficiaza de prostie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Omul, chiar si prost de-o fi, spre deosebire de animale, are o personalitate mult mai evoluata. De asta omul prost va ramane prost, pe cand animalul, care poate fi dresat, nu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ce bine, or sa fie numai inteligenti pe pamant ! giggle.gif

 

Da, și or să-și dea seama că de fapt viața nu are niciun scop, așa că n-or să se căsătorească și n-or să lase urmași :P . Tu nu crezi că există un motiv pentru care oamenii proști se înmulțesc mai mult și mai repede? Poți să compari și insectele cu mamiferele, dacă vrei. Concluzia e aceeași: cu cât o vietate e mai proastă, cu-atât se înmulțește mai în disperare :o:

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Da, și or să-și dea seama că de fapt viața nu are niciun scop, așa că n-or să se căsătorească și n-or să lase urmași blum.gif . Tu nu crezi că există un motiv pentru care oamenii proști se înmulțesc mai mult și mai repede? Poți să compari și insectele cu mamiferele, dacă vrei. Concluzia e aceeași: cu cât o vietate e mai proastă, cu-atât se înmulțește mai în disperare grin.gif

Adica, tu bati apropo la mine ? Eu am numai un copil, asa ca muta-ti atentia catre altii. :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Adica, tu bati apropo la mine ? Eu am numai un copil, asa ca muta-ti atentia catre altii. blum.gif

 

Nu fi paranoică, normalitatea înseamnă 2 sau 3 copii (2,2 - 2,3 media per cuplu, necesară pentru supraviețuirea speciei). Plus sau minus 50% abatere statistică normală înseamnă că între 1 și 4 copii e OK. Abia 5-6 copii e prea mult, de-acolo începe să se manifeste gena prostiei.

Edited by harald

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×