Sari la conținut
Forum Roportal

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Toata lumea a auzit de cel mai popular e-book reader, Amazon Kindle.

La fel ca si multi dintre voi, din nevoia de a citi carti in format electronic, saturat fiind de a-mi chinui ochii pe tableta sau pe ecranul notebook-ului in conditii de luminozitate prea mare a ambientului sau iritat de autonomia slaba a bateriei acestor dispozitive, am optat pentru un e-book reader dedicat. A urmat o selectie intre marcile de e-book reader-e aflate pe piata noastra din care a ramas, in cazul meu, un singur candidat: Amazon Kindle. Dintre toate modelele de Kindle, personal am optat pentru varianta "Kindle Touch Wifi 3G" ale carui caracteristici corecte pot fi analizate pe site-ul oficial www.amazon.com.

 

Mai jos voi prezenta o scurta recenzie pe care am facut-o acestui produs pe site-ul magazinului de unde l-am achizitionat. Din pacate, review-ul meu a disparut odata cu disparitia produsului din stocul magazinului dar, din fericire, o prima versiune a continutului acestuia a ramas si la mine pe computer. Gandindu-ma ca review-ul meu ar mai putea inca fi util cuiva m-am decis sa il postez si pe acest forum.

 

Noul e-book reader de la Amazon beneficiaza de un spatiu mai mare pe ecran pentru vizualizarea cartilor, tastatura fizica fiind inlocuita printr-o tastatura virtuala accesibila doar la nevoie.
Formatele de fisiere suportate sunt cel proprietar (AZW) si formatul .mobi care a devenit un standard pentru cartile electronice. Alte formate de fisiere pot fi convertite pe PC in oricare dintre cele doua formate cu ajutorul unei aplicatii gratuite numita 'Calibre' si previzualizate pe PC cu ajutorul aplicatiei 'Kindle for PC' sau 'Mobipocket reader', ambele gratuite, inainte de a fi transferate de pe calculator pe Kindle prin utilizarea cablului de date USB-microUSB din dotare. De asemenea, fisierele in alte formate pot fi expediate ca atasament pe e-mail la adresa dumneavoastra @kindle.com sau @free.kindle.com, cu titlul 'convert' si fara continut. Vi se va expedia gratuit inapoi la adresa de e-mail textul convertit automat sau veti putea descarca gratuit prin WiFi (sau contra plata prin 3G) fisierul convertit pe care il gasiti in contul dumneavoastra. Pentru a avea un cont si a vi se activa adresele de e-mail mentionate, va trebui sa va inregistrati la www.amazon.com (peste pasul la care vi se vor solicita date despre cardul bancar puteti sari prin simpla revenire in ecranul principal si contul vi se va activa fara nicio problema).
Avand in vedere ca aceasta este versiunea cu reclame, dupa inregistrarea produsului, 'screen-saverele' originale vor fi inlocuite de reclame; de asemenea, va aparea o banda in partea de jos a ecranului in modul de vizualizare a titlurilor de carti pe care se vor incarca reclame. Daca va deranjeaza acest lucru, atunci contra unei taxe suplimentare veti putea upgrada produsul la versiunea fara reclame. Puteti face si dumneavoastra acest lucru ("upgradarea la versiunea fara reclame") daca inainte de inregistrare veti crea un fisier cu numele '.assets' in directorul system, iar daca ati inregistrat deja produsul, prin resetare hardware (caz in care se vor pierde toate cartile incarcate pe Kindle), crearea acelui fisier urmata de reinregistrare. Nu va recomand sa alegeti aceasta varianta intrucat Amazon plateste niste bani catre operatorii de telefonie mobila pentru a vi se oferi acces gratuit prin 3G la Wikipedia si pe Amazon pentru achizitionarea de carti online! (existenta fisierului mentionat va impiedica crearea automata a folderului cu acelasi nume in care s-ar incarca reclamele, produsul comportandu-se la fel ca in cazul versiunii fara reclame). Deci, aceasta metoda echivaleaza cu un crack sau cu un patch, cu singura diferenta ca este unul legal, deoarece nimeni nu va poate impedica sa creati acel fisier gol pentru a "ocoli" descarcarea reclamelor.
Produsul nu vine insotit de un incarcator de priza, dar aceasta nu reprezinta o problema, intrucat poate fi alimentat direct de la PC dintr-un port USB sau utilizand un incarcator USB de priza (de 5V si 500-1000 mAh) care este ieftin.
Va mai recomand sa achizionati si o coperta originala pentru Kindle touch, eventual cu lanterna integrata (care se alimenteaza direct din cele doua contacte micute de pe spatele produsului). Pe piata exista produse echivalente, insa acestea fie nu se potrivesc exact, fie sunt prea groase si incomode, fie, daca au lampa, aceasta se alimenteaza cu baterii suplimentare (micute) mai greu de gasit (si relativ scumpe).
Se gasesc numeroase carti gratuite in limba romana care sa functioneze direct pe Kindle sau pot fi cumparate carti compatibile la preturi rezonabile.
Conversia fisierelor dumneavoastra in format Kindle sau .mobi cu ajutorul aplicatiei Calibre este posibil sa nu conduca la rezultate satisfacatoare in ceea ce priveste conversia caracterelor cu diacritice, aliniamentul textului si a imaginilor in pagina, dar veti putea utiliza numeroase alte aplicatii, dintre care majoritatea sunt freeware.
Din punctul meu de vedere, e-book reader-ele de la Kindle sunt superioare si nu pot fi substituite de tablete care au autonomia pe baterie extrem de mica comparativ cu acest produs. Iar ecranul alb-negru nu este cu adevarat un impediment. Dimpotriva, lectura devine mai relaxanta pe ecranul de la Kindle, inclusiv la lumina Soarelui, chiar mai relaxanta decat in cazul utilizarii hartiei obisnuite. Ecranul nebeneficiind de iluminare din spate, o sursa externa de lumina (Soare, bec, lanterna integrata) este absolut necesara.
Ecranul tactil este realizat printr-o tehnologie diferita fata de ecranele standard rezistive sau capacitive, de aceea, nu va recomand utilizarea unei folii de protectie sau a unui stylus care ar putea reduce sau impiedica functionarea normala a dispozitivului.
Va rog sa acordati atentie informatiilor de mai sus care nu sunt disponibile in manualul electronic sau in fisa de prezentare a dispozitivului si sa consultati, de asemenea, informatiile de pe site-ul oficial din Romania: http://www.kindleromania.ro/

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Kobo Aura HD este un dispozitiv de lux destinat unui segment redus de piata.

De ce ai plati pentru un e-book reader pretul pe care l-ai da pe o tableta?

Daca am nevoie de rezolutie buna, atunci vizualizez continutul pe o tableta care, in plus, imi ofera si culori. Nu am nevoie pentru aceasta de un e-book reader care utilizeaza tot tehnologie E-Ink. Nici procesorul mai rapid nu ma ajuta cu adevarat. Mai curand as fi preferat un ecran cu touchscreen capacitiv care lui Kobo ii lipseste.

Diferentele de specificatii dintre Kobo si ultimele versiuni de Kindle nu sunt chiar atat de mari. Pentru ce ofera in plus Kobo exista mai multe minusuri ale lui Kobo fata de Kindle inclusiv in ceea ce priveste suportul software pentru Windows Phone si suportul pentru anumite formate consacrate de documente. De exemplu, Kobo nu poate vizualiza documentele in format proprietar Kindle (care este cel mai popular printre utilizatorii de Kindle) din cauza incalcarii dreptului de copyright. Kobo Aura HD, fata de Amazon Kindle Paperwhite, de exemplu, nu poate deschide documente in format .doc, .prc, .azw si nici macar banalele imagini in format .bmp, ofera, in schimb, suport nativ pentru ePUB si alte cateva formate care, in cazul lui Kindle este necesar ca documentele in astfel de formate sa fie trecute fiecare printr-o conversie.

In ceea ce priveste pretul, nici macar noile generatii de Kindle nu si-l justifica. De aceea, Amazon nu a incetat nici productia modelelor anterioare care au ramas mai departe cele mai cautate.

In opinia mea, un e-book reader trebuie sa ramana un e-book reader (adica sa poata vizualiza atat textul cat si grafica oricarei carti in format electronic, oferind suport pentru o gama cat mai larga de formate de fisiere populare).

Pe de alta parte, oricat s-ar apropia un e-book reader de o tableta, acesta nu va putea substitui tableta. De aceea, am refuzat din start modelul Kindle Fire HD care a inlocuit ecranul e-ink printr-un display LCD capacitiv si iluminare LED. In ceea ce priveste o comparatie intre aceasta versiune de Kindle si Kobo Aura HD, Kindle Fire HD il bate de departe pe acesta la caracterstici tehnice, insa cu pretul unei autonomii reduse pe baterie si dificultatea (imposibilitatea) de a citi in lumina directa a soarelui.

Ceea ce primeaza pentru mine ca si pentru multi altii este formatul de fisiere proprietar Kindle care, din pacate, nu poate fi deschis decat de catre Kindle. In rest, atat eu cat si majoritatea utilizatorilor de e-book readere nu cerem de la un astfel de dispozitiv mai mult decat sa putem citi texte chiar si in lumina directa a soarelui, sa putem vizualiza grafica fara impresia unei rezolutii proaste (din acest punct de vedere Kindle-ul meu isi indeplineste sarcina cu succes, desi aparent nu are o rezolutie buna a display-ului), sa avem o autonomie foarte ridicata pe baterie (modelul meu de Kindle nu a fost nevoie sa-l incarc niciodata mai devreme de o luna, indiferent cat il utilizez sau daca sta inchis), eventual, cel putin in cazul meu, mai conteaza si faptul ca am acces gratuit la Wikipedia prin 3G prin intermediul operatorilor de telefonie mobila carora Amazon le plateste furnizarea acestui serviciu. In cazul lui Kobo Aura HD, accesul la Internet se poate realiza doar prin 4G (care la noi are o acoperire foarte slaba), nu si prin 3G, iar aceasta implica pentru fiecare sa isi suporte singur costurile de conectare...

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Am un kindle 4 de vreo 3 ani si sunt multumit de el.

Il folosesc doar pentru citit, nu navigat pe net, downloadat carti, etc.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Eu am Kindle Touch WiFi 3G de aproximativ 2 ani (ceva mai putin, de fapt), insa, dupa ce mi-am cumparat Samsung Galaxy Note II in iarna trecuta nici eu nu am mai utilizat 3G-ul de la Kindle pentru ca am si optiune de date pe "phablet". Deci, probabil ca in acest moment nici eu nu as plati niste bani in plus pentru 3G gratuit.

Si eu sunt multumit de Kindle-ul meu. Nu simt nevoia de altceva.

Nu am spus perfect multumit dintr-un singur motiv: datorita modului in care accesez touchscreen-ul uneori mi se intampla sa sar din greseala peste mai multe pagini dintr-o data sau peste un capitol intreg; cand imi dau seama de acest lucru sunt nevoit sa utilizez functia "back"; din acest motiv existenta unor taste hardware pentru schimbarea paginilor (ca la modelele anterioare) ar fi fost utile pe langa ecranul tactil.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Kindle sucks. Daca vrei un e-reader bun achizitioneaza un Kobo Aura HD. Recomand. Detalii si specs le gasesti pe net.

 

Subscriu intru totul.

Chiar ieri am vazut un review in care se opuneau KOBO Aura HD, NOOK, Kindle Paperwhite.

S-au avut in vedere 3 sau 4 parametri iar KOBO a iesit pe primul loc.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Depinde din ce perspectiva sunt facute review-urile. Iata cateva exemple:

 

http://readerrocket.com/e-readers/Kobo-Aura-HD-vs-Amazon-Kindle-Paperwhite

http://gigaom.com/2013/05/08/kobo-aura-hd-review-a-luxury-e-reader-thats-not-worth-the-price/

http://www.laptopmag.com/reviews/ereaders/kobo-aura-hd.aspx

 

 

Iata si al doilea comentariu de la videoclipul de mai sus:

I'm a bit confused. I just saw your comparison video between the amazon paperwhite and the kobo aura hd. At least from what was mentioned in the video, the aura seemed to be either better or at least on par with the amazon paperwhite. but when i looked at your written reviews of the two, the paperwhite had a final score of 10/10 while the aura hd had a score of 8.5/10.... that's a pretty big grade difference. am i missing something here? hell, even the kobo glo got a better score of a 9/10

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ieri, dupa ce m-am conectat la WiFi cu Kindle-ul meu (Kindle Touch Wifi 3G) ca sa transfer cateva materiale convertite automat in format intern Kindle - AZW*, am updatat din greseala software-ul de la versiunea 5.1.0 la versiunea 5.3.2.1 si m-am trezit cu dispozitivul invadat de reclame.

 

* am expediat documentele ca atas la adresa de e-mail contul_meu@kindle.com cu titlul "convert" si pentru ca mi-a fost prea lene ca sa conectez Kindle-ul la PC si sa copiez manual documentele modificate expediate inapoi pe e-mail, am optat pentru conectarea lui prin WiFi (nu prin 3G ca altfel se plateste convertirea fisierelor) ca sa se descarce automat AZW-urile din contul meu Kidle direct pe dispozitivul Kindle.

 

Dupa aceasta nu am avut de ales decat sa urmez pasii obisnuiti pentru a scapa de aceasta situatie neplacuta:

- am efectuat o sincronizare cu contul Kindle;

- am conectat Kindle-ul la PC;

- am copiat folderele "documents" si "music" de pe Kindle pe PC;

- am deconectat Kindle-ul de la PC, apoi am intrat din ecranul Home in Menu > Settings > Menu si am dat Reset la Factory Defaults;

- dupa repornire si inainte de a reingregistra contul Kindle am conectat iar Kindle-ul la PC si am copiat inapoi folderele "documents" si "music";

- in directorul system am creat fisierul gol .assets (pe care l-am facut read only);

- am deconectat din nou Kindle-ul de la PC si m-am logat in contul meu Kindle pentru a efectua o sincronizare si a-mi reface colectiile.

 

In mod normal, dupa aceasta procedura ar fi trebuit sa scap de reclame. Ei bine, de aceasta data nu a mai functionat procedura. Datorita noii versiuni de software (cea veche fiind cu desavarsire disparuta), fisierul .assets este sters automat si inlocuit cu folderul .assets care contine reclamele.

Daca sterg iar folderul .assets si rescriu fisierul .assets, nu mai apar reclamele, revin screen saver-ele clasice, dar cu o mica "fereastra" dreptunghiulara peste ele, respectiv in ecranul de Home daca Kindle-ul este pornit, mesajul cu pricina fiind o invitatie de a conecta dispozitivul prin WiFi/3G pentru a descarca reclamele. Deconectarea si reconectarea WiFi-ului nu elimina acest mesaj de eroare si nici nu am gasit o alta cale pentru a scapa de el.

 

Ma gandeam sa revin la vechea versiune de software, insa n-am gasit nicaieri in pagina de suport sau in alta parte o modalitate de a face downgrade.

Am observat, in schimb, ca de la http://www.amazon.com/gp/help/customer/display.html/ref=hp_200529680_touchupdate?nodeId=200790650 se poate descarca o versiune si mai noua de software (versiunea 5.3.7).

Am efectuat si acest update, dar nu prin descarcarea si copierea fisierului update_kindle_5.3.7.bin in radacina discului de la Kindle, ci din Home screen > Menu > Settings > Menu > Update your Kindle (care nu mai aparea in gri, deoarece exista si aceasta ultima versiune de software).

Asa ca acum am un Kindle updatat care porneste mai greu, are imbunatatiri de software "invizibile" si este invadat de reclame in Home Screen si cand se afla in stand-by, in locul frumoaselor screen-savere originale...

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×