Sari la conținut
Forum Roportal
MoiseF

Placa video nVidia GeForce FX 5200

Postări Recomandate

Daca TV-ul nu are optiune s-video (acolo unde ai pe telecomanda butonul pentru AVi ...... si restul) atunci nu vei putea sa vezi color !!! Nu este o problema de setare a placii video ci este una a televizorului! :tease:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

nu e din cauza tv`ului sau la placi cumpara un cablu RCA cu RCA in ambele capete si ia un adaptor S-video cu RCA e de vina adaptoru cu care ai cumparat placa legaturile din acest adaptor nu se potrivesc cauta in comertz asa ceva http://www.svideotorca.com/svrca1in.html dupa care seteaza iesirea de pe placa pe PAL ONLY ca asata e norma europeana pt TV`uri la noi :yahoo:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Am asa: motherboard Matsonic PM9138E (chipset VIA), proc. Intel Celeron 1,7Ghz, doua module ram de 128, placa video onboard (S3 Savage, 32MB shared), sound card 2.1 onboard, monitor Viglen 17'', si o sursa fantasmagorica (la origine AT, nush exact ce a interschimbat un prieten in ea, de a ajuns ATX :soc:).. restul componentelor sunt irelevante.

Considerand ca PV onboard e slaba, am pus un GeForce4 MX (da, placa de baza are un slot AGP 4X). In primul rand, la rezolutii mai mici ca 800*600 primii ~7 cm ai monitorului se vedeau total deplasati intr-o parte (ceea ce ma impiedica sa joc Zuma :beee:). Am crezut ca e problema de monitor, si eram gata sa-l returnez. Insa, l-am testat cu placa video onboard, si se pare ca... merge extrem de bine la orice rezolutie.

In plus, pe placa GF, accelerarea OpenGL se facea cu 'ingheturi' ale jocului, iar in modul software obtineam frame-rates patetice (ex. in CStrike c0, la 800*600 software, pe unele harti aveam 4-5 fps, fara sa treaca de 10 :soc: ). Acum, pe acest S3, care totusi are memoria de doua ori mai putina si frecventa banuiesc mai mica, imi merg jocurile :hi: , in schimb observ oarecare incetiniri ale SO. Ma gandeam ca placa GF, fiind "made in China", are o oarecare hiba. Ar fi oare ok daca as face un schimb gen PV+memoriile pe un modul de 512?

 

Apoi, o mica nelamurire; placa de baza are un jumper ce nu functioneaza decat pe invers :soc: teoretic, pinii 1-2 sunt pentru "normal", si 2-3 pentru "reset BIOS". Insa computerul nu porneste decat daca jumperul e pe 2-3, iar cand pun pe 1-2 e evident ce face; reseteaza BIOSul.

 

Apoi, in BIOS am gasit o optiune la memorii, la bank interleving: none, 2-way si 4-way, si acolo se spune ca activarea interleavingului ar aduce un spor de performanta, scrierea in memorie facandu-se in paralel pe ambele module. Eu am pus pe 4-way, dar nu remarc vreo imbunatatire. As vrea o explicare a optiunilor :beee: (este PhoenixBIOS, 2002). Ah, si memoriile sunt DDR-226.

 

Ultima intrebare: de cand am scos placa GF, sunt momente cand se restarteaza sistemul, out of the blue. Cu GF-ul, intra in BSOD daca dadeam Alt+Tab in timpul unui joc (in special GTA3). Idei?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
motherboard Matsonic PM9138E (chipset VIA), proc. Intel Celeron 1,7Ghz,

E o blasfemie să pui un procesor Intel pe o placă cu chipset VIA.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

:flowers: ceea ce este un mod elegant de a spune ca nu stii cam ce cauze ar putea avea problemele mele. Imi pare rau, dar banii de upgrade is cam scarce la mine, deci... :flowers: Gandeste-te ca placa si procesorul au costat impreuna 50 euro, plus cooler :flowers:

in the meanwhile, mi-am amintit ca Windows reporneste automat la critical error, asa ca am dezactivat chestia asta. Deci eroarea generatoare de BSOD este in win32k.sys, fisier gasit in windows\system32, ceea ce nu imi da nici un indiciu unde sa caut eroarea. Pe net am vazut sfaturi gen "testeaza memoriile" si atat. Cred ca fac un downgrade (de la sp2 la sp1 :flowers:), si vad cum se comporta.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Este posibil ca placa ta de baza sa aibe o lista intreaga de incompatibilitati :yes: . Pe vremea aia VIA facea chipseturi proaste, mai ales pentru Intel (dar sa nu vorbim de chipseturi SiS...) astfel incat multe chestii "nu se pupau" intre ele... AGP este un standard creat tot de Intel... si cum ala nu era un punct forte pentru VIA...

 

Oricum... e ciudat cum se comporta sistemul tau... de ca si cum magistrala interna catre placa video onboard e mai rapida decat cea externa AGP 4x ... nu ar fi facut asta decat daca placa a fost conceputa pentru sisteme entry-level sau local server, pe care se spera sa nu se puna nicidata placa video pe AGP, explicatie logica pentru faptul ca nu s-au chinuit sa il debuguiasca.

 

Placa video... esti sigur ca nu are nici o problema ? Eu am un GeForce 4 MX 440 care a trait o vreme fara cooler functional si are o hiba care se manifesta DOAR in NFS Porsche, DOAR pe o anumita plansa, DOAR de la un loc anume incolo. Am schimbat 6 kit-uri de Porsche, 3 serii de drivere, 4 sisteme de operare si in final si restul configuratiei cu ocazia unui upgrade, acelasi rezultat. Am ajuns in sfarsit sa imi schimb si placa video si toate cele 6 kit-uri de Porsche merg brici :flowers:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Stiti vorba aia cu "ce-si face omul cu mana lui.. se chiama lucru manual :flowers:". Am cautat pe saitul Matsonic un update de BIOS. Tras pe discheta de startup, incercat, nu mers. Buun, insa eu is ambitios, asa ca am cautat pe forumuri, si am gasit ca pot folosi si Uniflash pentru updates. Download, tras pe discheta, restart. Detecteaza tipul si numele placii suspect de corect. Salvez vechiul continut al BIOSului, si tot ce se mai poate salva. Incep update. Tzeapa, sta congelat 3 minute cu mesajul "writing new bios", si atat. Apoi un mesaj ce am sperat sa nu-l vad ever: "writing failed". Am mai incercat de cateva ori, acelasi rezultat. In sfarsit, am descoperit optiunea sa scriu BIOSul fara Boolock (ce-o fi aia?), dar m-am abtinut. Enough damage was done, si cum aia era o optiune despre care nu ma documentasem inainte, am zis ca nu sunt geek enough to do it.

Acum, la reboot, cauta de nebun pe floppy. Am inteles (tot de pe ceva forum), ca daca ii bag pe un floppy fisierul amibios.rom, automat isi face self-modification sa re-devina functional. O fi, n-o fi.. acum scriu de pe alt comp, si in timpul asta caut forumurile unde am descoperit informatiile de mai sus.. :yes:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.

×