Sari la conținut
Forum Roportal
`Andreea

Momentul conceperii sau momentul nasterii?

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Sa pornim de la premisa ca fazele astea cu astrologia, zodiacul si horoscopul sunt adevarate. Eu nu bag mana in foc pentru niciuna dintre variante.
Daca e sa dam crezare principiilor celor enumerate mai sus, configuratia astrala din momentul nasterii infuenteaza personalitatea, temperamentul, caracteristicile noului nascut. Eu am o nelamurire: de ce acestea ar fi influentate de configuratia astrala din momentul nasterii, si nu de cea din momentul conceperii? Sa presupunem ca uitam de existenta geneticii si a altor stiinte. Daca e sa ne ghidam dupa principiile stiintei acestea (astrologia), ar insemna ca toti bebelusii sunt, in timpul vietii intrauterine, niste tabula rasa (care o fi pluralul, nu stiu), pe care isi pune amprenta la nastere configuratia astrala? Dar ce se intampla cu copiii nascuti prematur? Ei ar fi avut un anumit gen de personalitate si de destin daca s-ar fi nascut la termen, si altul pentru ca sunt fortati sa se nasca in alta perioada? :stars: Ori cu bebelusii nascuti prin cezariana? Cateva ore conteaza, mie mereu mi-a parut rau ca nu m-am nascut cu doua-trei ore mai devreme. :stars:

Mie mi s-ar parea mult mai normal sa conteze configuratia astrala din momentul conceperii. Da, e evident ca aceasta nu poate fi determinata, cel putin nu cu precizie :o:, dar asta nu inseamna ca schimbam reperul, daca nu-l putem determina pe cel originar.

Daca se pricepe careva sa explice treaba asta... :stars:

Editat de Davi_
tag
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Daca se pricepe careva sa explice treaba asta... :stars:

Asta ar fi ca o autoflagelare.

Cine sa mai stie data conceperii, deci toti clientii s-ar lasa pagubasi.

  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Copiii mei sunt balanta, de fapt cam pe cuspida cu fecioara. (23.09) Cica-s balante cu trasaturi de fecioara. Daca s-ar fi nascut la termen, ar fi fost scorpioni (in jur de 19.11)

Si pe mine ma intereseaza subiectul.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Eu sunt nascuta "foarte" la cuspida, cum ziceti voi (nu stiam termenul), insa ma regasesc in trasaturile zodiei, nu ale zodiei precedente.

Si alta chestie care la mine bate regulile, pentru ca se spune ca dupa o anumita varsta ai mai mult din trasaturile zodiei in care ai ascendentul. Ei, la mine e invers, pana pe la vreo 25 de ani au predominat trasaturile zodiei de ascendent (leu :doh:), si in ultima vreme parca sunt tot mai mult zodia mea. :stars:

 

Eu nu am expertiza si nici macar cunostinte de bun simt pe tema asta, insa parerea mea e ca daca astrologia nu vine cu o explicatie rationala la dileme de genul asta, se dovedeste ca e ceva putred in ocupatia asta.

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

daca astrologia nu vine cu o explicatie rationala la dileme de genul asta, se dovedeste ca e ceva putred in ocupatia asta.

Astrologia există de vreo 6.000 de ani și va exista în continuare, indiferent ce crezi tu despre ea. Când mergi cu autobuzul, se simte dator șoferul să îți explice manevrele pe care le face și traseul pe care îl urmează? Nici astrologii nu au de ce să explice nimic, pentru că cine se scuză, se acuză.

 

Pe de altă parte, eu am mai întrebat asta pe forum: dacă bioritmul reprezintă de fapt versiunea științifică a aceluiași lucru? Ciclurile specifice bioritmului au ca origine momentul nașterii, exact ca în astrologie, iar constelațiile erau poate doar niște markeri de timp, în lipsa unui calendar. Poate peste vreo 200 de ani, predicțiile realizate pe baza bioritmului vor ajunge mult mai detaliate decât cele astrologice. Dar asta nu aruncă la gunoi 6.000 de ani de observații empirice.

 

Cica-s balante cu trasaturi de fecioara. Daca s-ar fi nascut la termen, ar fi fost scorpioni

Dacă. Însă funcționarea autonomă a corpului lor a început în momentul nașterii, indiferent că a fost la termen sau nu. De-aia se ia de bază momentul nașterii. Până la momentul nașterii, tu stabileai totul, tu luai deciziile. Unde erai tu, acolo erau și ei.

 

Chestiunea personalităţii bebeului,faţă de ora de naştere,se reglează (în chineză) din 2 în 2 ore.Adică o oră chineză şi care poate să influenţeze personalitatea copilului durează 2 ore d'ale noastre

Ăsta e ascendentul, wise guy! :doh:

 

Din 2 în 2 ore (roughly) o altă constelație răsare, privind din punctul de pe pământ unde se naște copilul.

Editat de harald
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Sa incercam sa trecem peste momentul de impas si sa speram ca cineva care a inteles care e menirea si intrebarea topicului ne va putea furniza un raspuns pertinent.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Doar ti-a raspuns Harald, sau poate nu te-a satisfacut raspunsul.

Cand apelezi la un astrolog si-l rogi sa-ti faca "harta astrologica", el te va intreba locul si data nasterii.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Unde statea astrologul... :roll:

Uite unde stătea sarcasmul :roll:

 

Nu trebuie să fiu astrolog pentru un astfel de răspuns, trebuie doar să înțeleg ce fac ei de fapt. La astrolog te duci pentru astrogramă și asta se face pe bani.

 

sa speram ca cineva care a inteles care e menirea si intrebarea topicului ne va putea furniza un raspuns pertinent.

Da, mâine dimineață la 7:00 își face Urania cont pe Roportal de dragul tău :P

 

ce se intampla cu copiii nascuti prematur? Ei ar fi avut un anumit gen de personalitate si de destin daca s-ar fi nascut la termen, si altul pentru ca sunt fortati sa se nasca in alta perioada?

Da. În esență da. Însă nu există destin, viitorul nu e scris. Există evenimente care derivă unele din altele, de aceea oamenii au impresia unui destin. Dar există și libertate de alegere, deci nu urmăm un destin. Ni-l facem singuri, pas cu pas.

Editat de harald
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×