Sari la conținut
Forum Roportal
R

Cine conduce Romania?

Postări Recomandate

Dupa atatea zile in care asistam la "razboiul" Basescu- Tariceanu ( in privinta votului cel putin dubios din CNSAS)... sa incepem cu :

"Presedintele risca sa se compromita. De ce i-e teama de Ticu Dumitrescu?

 

Serban ORESCU

 

 

In mod cert, unor persoane influente din structurile Puterii le este subit teama de venerabilul simbol al rezistentei anticomuniste. Constantin Ticu Dumitrescu. Numai astfel se explica de ce, dupa ce s-au declarat de acord cu desemnarea lui ca presedinte al CNSAS, Partidul Democrat si presedintele Basescu incalca intelegerea cu liberalii, in favoarea unui "Deus ex machina", Corneliu Turianu. Fara explicatii... Care sa fie cauzele?

 

Asa cum am mai spus, serviciile secrete romanesti, urmase ale Securitatii, au nevoie in fruntea CNSAS de un personaj maleabil, care sa pastreze discretie absoluta privind materialul informativ din patrimoniul institutiei. De ce discretie? Pentru ca, in lipsa unei legi a lustratiei, numerosi membri ai clasei politice, santajabili cu trecutul, isi vad cariera terminata. Ei ar fi putut sa iasa de mult din offside, dandu-si pe fata vulnerabilitatea, cum a procedat, de pilda, defunctul Alexandru Paleologu si a fost aplaudat. De buna seama, adversarii lui Ticu mai spera, insa, intr-o renastere comunista si nu doresc sa-si compromita prestigiul, mai stii? Cei care au renuntat intr-adevar la comunism au procedat precum acel ofiter de securitate care a descris specificul malefic al institutiei: "santajam, santajam, santajam". Acest tip de fosti ofiteri, care sa ajute la reconstituirea istoriei, constituie o exceptie. Cei mai multi prefera tacerea in minciuna. Acestia sunt cei care contracareaza si candidatura lui Constantin Ticu Dumitrescu. De unde si incalcare intelegerilor politice din cadrul coalitiei si riscul ca tara sa devina neguvernabila... Nu-i vorba de zdruncinarea sistemului de securitate al Romaniei de azi (zdruncinarea celui de ieri fiind oricum un nonsens), ci de amorul propriu al unor persoane. De aceea nu-si gaseste tara linistea... De aceea risca presedintele tarii si Partidul Democrat sa se compromita in ochii opiniei publice. Aceste considerente nu sunt noi pentru presedintele Traian Basescu. N-a spus dansul la TV contracandidatului Adrian Nastase: "noi doi avem o problema, suntem amandoi fosti comunisti. Poporul roman merita alti candidati"? "Causa causarum" a alergiei subite la Ticu Dumitrescu sunt mai curand incercarile serviciilor secrete de a-si pastra identitatea comunista, influentand pe presedinte in mod gresit... Datoria presedintelui este clara: sa abandoneze pe securisti si sa treaca definitiv de partea lui Ticu si a Occidentului. Istoria ii va recunoaste inca un merit. Luptand insa contra lui Ticu, meritele de pana acum ii vor fi uitate si ar fi pacat..."

Ce ziceti?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Spre marea mea parere de rau, nu pot decat sa dau dreptate domnului Crin Antonescu, PNL, care acum cateva zile, la Realitatea TV a declarat ca o concluzie: "

Astazi s-a vazut ca o Alianta moare si alta se naste, sau se confirma". Domnul Ticu Dumitrescu a cazut la vot datorita complicitatii intre o parte a actualei puteri si cei legati de fosta securitate. De 16 ani in Romania apar asemenea piedici in calea adevarului.

"Adevarul va va face liberi" a spus Cineva...

Cand vom afla adevarul privind fosta securitate? Abia cand ultimul securist cu functie importanta va deceda si poate nci atunci.

Nu exista nici o concluzie de tras, lucrurile sunt evidente.

Dumnezeu sa ajute Romania.

"Spicuiri de ici-de-colo"

 

QUOTE(S....Mar 28 2006, 15:05)

 

Pot sa inteleg intr-o oarecare masura pasiunea presedintelui fata de fosta securitate, cu care, in postura de comandat al Biruintei, ducand titei nu prea stim pe unde, avea probabil relatii stranse. Cum insa Domnul Presedinte isi transmite vorbele din cap pe gura lui Emil Boc nu prea inteleg de ce Dl. Prof. Dr. in Drept Constitutional, Sef de Catedra, Primar al Municipiului Cluj si Presedinte al PD Emil Boc protejeaza fosta securitate, in speta fostii securisti, fostii presedinti de filiale ale (in ordine cronologica) Bankcoop, Banca Dacia Felix, SAFI, FNI, FNA, etc etc, fosti tartori ai detinutilor politici, fosti militieni, vinovati de crime, de violuri, de batai impartite deseori la nimereala oriunde si oricui, fosti si actuali judecatori care nu o data au dat, fara jena ori remuscari, sentinte de condamnare la moarte, la munca silnica, la inchisoare pentru simplul motiv ca erai dizident ori nu te supuneai ideilor marete ale partidului si desigur lista poate continua.

SURSA: http://cotidianul.ro/

 

QUOTE(R....Mar 28 2006, 20:05)

 

 

Din acest punct de vedere domnul Ion Iliescu a fost mai cinstit. Dansul nu si-a negat niciodata trecutul.

Problema trebuie bine inteleasa, ca si miza acestei probleme. In mod normal, daca ar exista o adevarata rectitudine morala, Domnul Turianu ar trebui sa se retraga. Insa domnia sa nu va face acest lucru. Se pare ca au fost mari presiuni pentru ca unul dintre cei care initial spusesera ca-l sustin pe domnul Dumitrescu, sa-si schimbe optiunea peste noapte.

De asemenea, rectitudinea morala ar trebui sa-i determine pe liberali sa mearga pe linia pe care au adoptat-o. Implicit s-a confirmat noua coalitie PD+PSD+PRM, pe aceasta tema a dorintei de a nu deconspira toate dosarele in cauza. Asta cu consecintele politice de rigoare.

Toate privirile se indreapta catre domnul Basescu, vazut ca artizan din umbra al crizei.

Asa cum am discutat si cu ocazia lui 15 Martie, daca mai tine cineva minte, s-a banuit si atunci o implicare din umbra , mai ales cu privire la anumite servicii. Se stie dorinta domnului presedinte de a intarii aceste servicii in scopul consolidarii puterii personale.

Sunt acuzate si alte manevre indreptate impotriva mediului de afaceri ostil cercului prezidential.

Pe de alta parte, opozitia PSD este complet destructurata deocamdata.

Sunt semnale de alarma si cred ca in loc sa ne lansam in discutii pe teme derizorii, ar trebui sa cautam esenta problemei.

------------------------------

Ei, domnilor colegi?

 

Alte reactii alr societatii civile:

@

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Basescu se ascunde dupa vorbe?

Ca si in problema spinoasa a deconspirarii Securitatii, Basescu are o problema si in ceea ce priveste condamnarea comunismului in ansamblul sau... zice ca trebuie "dovezi stiintifice"!

De parca ar fi trait in Luna pana in 1989!

@Crimele ciumei rosii confirmate de Raportul CISC

 

 

Actualizat: 01 Aprilie 2006; 05:03, sursa: Ziua

 

 

Vicepresedintele Aliantei Civice Sorin Iliesiu i-a adresat ieri o scrisoare presedintelui Basescu, in care ii cere ca, in demersurile sale de condamnare a crimelor comunismului, sa tina seama de raportul elaborat de echipa de istorici a Centrului International de Studii asupra Comunismului din cadrul Fundatiei Academia Civica, supervizata de un Consiliu stiintific format din mai multe personalitati de varf ale istoriei comunismului romanesc si mondial.

"Stimate Domnule Presedinte, asa cum afirmati pe buna dreptate, condamnarea criminalitatii comunismului trebuie facuta in baza unui Raport elaborat de o comisie validata stiintific care sa constate crimele comunismului, la fel cum a fost condamnat si Holocaustul. Prin meritul exceptional al societatii civile, Raportul solicitat de dumneavoastra exista intr-o forma stiintifica exemplara. Acest raport a fost elaborat in ultimii 12 ani sub forma unui vast material documentar de catre o echipa de istorici", se arata in scrisoarea lui Iliesiu, membru al Grupului pentru Dialog Social si initiatorul Apelului de condamnare a crimelor comunismului, din 10 martie a.c.. Iliesiu mai spune ca o parte din documentarul respectiv este cuprins in 'Memorialul Victimelor Comunismului si al Rezistentei' de la Sighet, initiat de Ana Blandiana in 1993, in calitate de membru al Consiliului director al Fundatiei Academia Civica. (V.D.)

------------------

Oare "consilierii cu ochi albastri" din jurul lui Basescu nu stiau nimic despre "tonele" de documente de dovedesc vinovatia comunismului, din care Securitatea are o parte "a leului"?!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

dictatura Basescu...

 

Traim in Romania noastra vremuri intr-adevar extraordinare. Foile democratice de stanga urla zilnic impotriva gruparilor de dreapta care ameninta tara cu dictatura; Partidul National Taranesc ne anunta la fiecare prilej, prin glasul diversilor sai colaboratori, primejdia care ne asteapta, iar seful Partidului Liberal si seful Guvernului nu deschide gura fara sa proclame sacra intangibilitate a "cuceririlor" democratice. Cine citeste ziarele romanesti, de orice nuanta, sau asculta tot ce spun ar putea crede ca traim inca sub un regim democratic constitutional amenintat sa fie inlocuit prin dictatura impusa prin curentele de dreapta. In realitate, nu mai poate fi vorba azi de amenintare: suntem deja in plina dictatura! Dar nu de dreapta. Nu, nu e vorba de vremelnica si obisnuita tiranie a unui prim-ministru fauritor de Camere si stapanitor de majoritati. Nu, e vorba de o adevarata dictatura in toata regula, dar de o dictatura de dupa perdea, clandestina, fiindca nu poate marturisi nici un scop de interes obstesc: dictatura incompetentei, a necinstei si afacerismului.

( ce asemanare cu situatia de acum 70 de ani!)

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

am sa tac si am sa va las sa vorbiti...

 

mesajele respective au fost sterse.

sper sa nu se mai repete. de nici o parte.

Dupa cum spuneam romania este condusa de securitate si basescu dar se pare ca aplicare ordinelor acestora nu prea mai este facila deoarece chiar astazi alianta se pare ca se rupe si guvernul adica puterea EXECUTIVA va avea de pierdut iar pentru cei pro europa este inca o spita rupta la rotile romaniei spre europa,

Editat de Shur'tugal

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Actele presedintelui Basescu : actele juridice sunt decretele; actele administrative sunt deciziile, actele politice sunt mesajele, iar pe plan international tratate. Ordine emit prefectii si ministrii. Ce bine ar fi sa nu intram in U.E. !

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Ba are dreptate!!

 

Cine? Basescu ori toti cei care il acuza de coalizarea cu serviciile spre a instaura o semi-dictatura politieneasca in Ro? Interesante sunt ziarele de azi... in special articolele din Ziua, va recomand sa le cititi... :think:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

interesant.... un aranjament de ultim moment ( cu Basescu la CNSAS) si Turianu si-a dat demisia, iar Ticu... NU a candidat! O victorie partiala a celor pro-TIcu, ori mai curand O NOUA LOVITURADE IMAGINE A LUI BASESCU? :spiteful:

:P

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.

×