Jump to content
Forum Roportal
The Unknown

Deserturi, Dune si Oaze

Recommended Posts

Wednesday, 15 May 2013

 

RAIUL din deșert. Oaza din China care uimește vizitatorii | GALERIE FOTO

Autor: Alexandra Ciliac

 

Localizată la aproximativ 6 kilometri de orașul Dunhuang, în vestul Chinei, oaza Yueyaquan din deșertul Gobi atrage mii de turiști anual.

 

 

Oaza15PRINC_27f147d03c_thumb_630_380.jpg

 

Lacul care înconjoară această așezare a început să se micșoreze începând cu anul 1970, iar acum a ajuns la o treime din dimensiunea inițială. Pentru a păstra această comoară, în 2006 guvernul Chinez a intervenit, alocând sumele necesare reumplerii cu apă a lacului care era pe cale de a seca.

 

SUMARUL ARTICOLULUI

 

 1. RAIUL din deșert. Oaza din China care uimește vizitatorii | GALERIE FOTO
 2. Oază 1
 3. Oază 2
 4. Oază 3
 5. Oază 4
 6. Oază 5
 7. Oază 6
 8. Oază 7
 9. Oază 8
 10. Oază 9
 11. Oază 10
 12. Oază 11
 13. Oază 12
 14. Oază 13
 15. Oază 14

 

Citiţi mai mult: RAIUL din deșert. Oaza din China care uimește vizitatorii | GALERIE FOTO - Camera foto > EVZ.ro http://www.evz.ro/de...l#ixzz2TWVyh9AK

EVZ.ro

Edited by The Unknown

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hawley Lake, Arizona ...acolo merge fiul pentru o saptamana la pescuit cu prietenii ... i-am spus sa-mi aduca macar un peste ca deja prepar mujdeiul ... admirati locurile din natura!!!

 

 

https://www.google.com/search?q=hawley+lake&es_sm=122&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=1RuJVfSgO4ergwS-hIGICQ&ved=0CCUQsAQ&biw=911&bih=470

Share this post


Link to post
Share on other sites

Doi francezi au murit intre dunele desertului american, copilul a fost salvat

 

desert_635x250_1439139599.jpg

 

Turism periculos fara ghid sau macar informatii precise despre zona respectiva.

Parinti neglijenti care intra sa exploreze dunele cu 500 ml de apa cand temperaturile la ora pranzului sint la 38*C. 

 

http://news.yahoo.com/sheriff-french-pair-died-us-desert-likely-saved-235924719.html

http://news.yahoo.com/boy-survivor-us-desert-hike-killed-parents-returns-174450570.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hiker dies after 1,000 bees attack at Usery Mountain, Arizona

 

 

Un alt dezastru s-a intimplat ieri in Arizona, un tanar de 23 de ani din Louisiana a fost atacat de 1000 de albine africanizate si a murit de la intepaturi la care a fost si alergic.

Atacul n-a fost o provocare din partea tinerilor, doar un caz izolat si unic intr-una din localitatile suburbane, Mesa.   Aceste albine migreaza incet din Brazilia spre Nord America si sint peroculosi si daca nu se atinge de ei nimeni, la mine sub streasina gasesc mereu inceput de "cuibul" 'or dar il disrtug inainte sa prinda contur ca n-am chef de stories de horror!!!   Pacat ca tanarul a venit cu motocicleta pentru acest week end lung aici si s-a terminat asa de tragic, e de necrezut aproape.   Se plimba pacific in desert intre coline si nici macar ursul grizly say ceva fiara de temut n-a atacat, doar peste 1000 de albine ... i-a pus capat vietii, mai greu de imaginat cand in Arizona nu mori de arma de foc, in ce zodie sa fi nascut saracul.   

 

http://www.cnn.com/2016/05/27/us/bee-sting-death/

Share this post


Link to post
Share on other sites

?url=http%3A%2F%2Fewscripps-brightspot.s3.amazonaws.com%2F76%2F87%2Fae54f50f4be3b0636bf4a8762328%2Fdownload-2.jpeg

https://www.abc15.com/news/state/shh-secrets-of-the-chapel-of-the-holy-cross-in-sedona-arizona#report-a-typo

"PHOENIX — Sedona's Chapel of the Holy Cross is considered one of the seven man-made wonders of Arizona!   

If you have driven through the sunset-streaked geological wonderland, chances are you have seen this magnificent church that is actually built into the red rocks."

Share this post


Link to post
Share on other sites

E frig si in desertul meu, Sonora-i zice dar nu folosim aceasta denumire decat rar, de identificat ceva.   Pe ecranul computerului arata 11*C noaptea la 2:30 AM 10-13-2021, de aia ma simt ca pe un IceBerg la mine in casa ... cu bratele goale mi-e frig, s-a racit si ceaiul desi A/C nu mai functioneaza de 1 zi.   

Turismul de abia incepe aici, cei din California cu toti cred ca se vor muta in Arizona, ca ne-au spus la TV la stiri ca cineva de acolo cumpara toate casele si le va vinde sau inchiria la pret foarte ridicat, dar va fi oprit acest proces ca deja ieri aratau ca politia scoate din apartamentele sarace oamenii ca n-au platit chiria!!!     

Nu stiu inca pe ce sarlatanisme se bazeaza dar al dracului de diavolic isi planifica vietile din Arizona ca parte din politica democRATS-ilor, si la TV au inlocuit multe prezentatoare cu negrese din Ohio sa fie diversitate, una chiar aseara se arta ca vor mai veni si altii ca ea, adica neagra si in alte departamente ca politie, scoala, deja sint pe drum deja sa scape de gerul de acolo care deja s-a instalat in mare parte al Statelor.    Deja alimentarile locale au patroni din alte State, vor sa scumpeasca si mancarea, una bucata de ardei gras sa fie 7 dolari  ca in Calabasas.  Pe saracii il vor hrani cu cadavre umane sau de au de gand, ca-mi aduc aminte de un film unde am vazut scena asta.   

Eu am casa achitata demult si n-am datorii ca nu merg sa cinez afara pe carne artificiala modelat de talentati tineri asiatici din pasta de Soia condimentat si cafele de 45 de dolari 1 litru cu ceva arome adictive in niste chioscuri unde mereu este coada lunga cu masini, opresc si traficul local ca este mai comfortabil asa cumparatura.   

Ma suna ca vor sa ma invete cum sa-mi manajez finatele, cred ca sint toti a lui Bill Gates agentii, vor sa-i lase si fara para chioara populatia, cred ca undeva in biblie este asa ceva in paragrafele cu evreii in Egypt si imita sa vada care-i reactia populatiei.   Smecherasii turisti ma invita la fripturi pentru sedinte sa ma lamureasca de planul lor care functioneaza excelent!!!  Primesc plicuri scumpe ca pentru invitatii de nunta sau asemnantor cu zeci de adrese si date la care au sedinte, pe langa telefoanele zilnice ca-mi cumpara "casa urata si murdara" la pret de MARKET ca precis am rate multe neplatite ca si alte taxe la Stat de care ei se vor ocupa.   

Multa lume le cade in plasa tesuta de sarlatani si ajung pe strada ca dupa socotelile lor vanzatorul ramane cu ZERO!!!   

Asta e HOTIA cea mai noua cred, n-au nevoie sa mearga pe drumul mare sa atace omul cu un ciomag in mana pentru o ceapa.  Sint religiosi si familisti se recomanda pe telefon.

Vor apare si in Romania in curand sint sigura, mereu am auzit ca dupoa ce au inceput activitatile in State au trecut si oceanele sa se extinda si mai mult pe planeta cum erau cu acele acte originale/diplome care se primea contra toti banii ce aveau multi romani ca se vor imbogati peste noapte cu ceva afacere.    Sora mea urla pe telefon ca este reala treaba ca o prietena de al ei  "s-a bagat in bizniz" si n-are treaba.   Eram atunci sigura ca si ea pierdut tot ce avea strans din ce i-am trimis pentru medicamente contra cancer de ficat/ciroza sau Hep-C, conteaza.

Dar si cand acest sezon se va termina, si vor pleca investorii lasand casele goale si distruse in urma ca n-au cum sa la ia cu ei in California insorita, va fi dezastru in Arizona, cred ei, la asta se lucreaza intens cu satanisti dementi de peste 80 de ani, mormonii sint principalii protagonisti si inventori de noi smecherii.  Nu vor trai destul sa-si numere banii castigati din furt!!!  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×