Jump to content
Forum Roportal
Arcangelo

Cine este noul papa, Francisc I ?

Rate this topic

Recommended Posts

Daca ati avut curiozitatea sa va interesati de subiect,fie si cautand pe youtoube,probabil ca stiti deja depre cele cateva profetii facute despre acest papa:

1.prima,este asa numita "profetie a papilor",sau "profetia sfantului Malachy".In aceasta profetie,fiecarui papa ce a ocupat tronul vaticanului de la formularea ei,i-a fost atribuit cate un scurt motto descriptiv.Care motto,pare sa se potriveasca in mod socant cu realitatea in ce-i priveste chiar si numai pe ultimii pontifi.

http://www.biblebelievers.org.au/malachy.htm

Observati motto-urile ultimilor papi:

Ioan XXIII Pastor et nauta (pastor si "om al marii") -anterior numirii,fusese patriarh al Venetiei.

Paul VI -flos florum (floare a florilor/floare intre flori) -ei bine,emblema sa heraldica arata 3 irisi (o floare intre doua flori...)

Ioan Paul I De medietate lunae -din mijlocul lunii -fusese nascut in dioceza Bellun (luna frumoasa,in traducere) iar pontificatul sau a durat...o luna,de la mijlocul unei luni pana la mijlocul lunii urmatoare!

Ioan Paul al 2-lea DE labor solis -din lucrarea,munca,eclipsa soarelui.Ei bine,dintre toti papii cunoscuti e singurul a carui nastere s-a petrecut in timpul unei eclipse solare si care a fost inmormantat in timpul altei eclipse solare.

Benedict al 16-lea -Gloria Olivae -gloria/slava maslinului.(aparent nici o legatura vizibila,insa ordinul calugaresc catolic benedictin,pe care papa l-a glorificat prin alegrea acastui nume,are ca simbol o ramura de maslin)

Si noul papa,Francis I,care NU mai este intre cei numerotati pana la el,si caruia nu-i e atribuita scurta deviza,ci o intreaga fraza:

In persecutione extrema S.R.E. sedebit Petrus Romanus, qui pascet oues in multis tribulationibus: quibus transactis ciuitas septicollis diruetur, & Iudex tremêdus iudicabit populum suum. Finis.

(In persecutii extreme,va sedea Petru Romanul care va paste oile in multe necazuri (tribulatii) si in timpul caruia,orasul celor sapte coline va fi distrus si judecatorul teribil va judeca poporul sau.Sfarsit)

Ei bine,aceasta fraza a lasat loc la foarte multe speculatii -pentru ca noul papa,desi nascut in Argentina,este din parinti italieni,numele sau de familie,Bergoglio putand sa insemne daca este despartit in doua cuvinte berg (munte,piatra) si oglio(rau ce trece prin Roma) chiar un fel de "Petru Romanul".(am citit chiar ca la nastere ar fi primit numele de Pietro,pe care l-ar fi schimbat ulterior!)

Profetia este neclara in privinta rolului sau legat de distrugerea Romei sau de necazurile prin care isi conduce "oile" la fel ca si faptul ca nu este numerotat in randul celorlalti papi.Insa din text,pare limpede ca ar fi vorba despre ultimul papa.

 

O alta profetie,este una facuta de Nostradamus:

Nostradamus’ Quatrain 49:

 

 

Nul de l’Espaigne mais de l’antique France,

Ne sera esleu pour le tremblant nacelle,

A l’ennemy sera faicte fiance,

Qui dans son regne sera peste cruelle.

 

Not from Spain but from ancient France,

Will be elected for the trembling ship [the Bark of St. Peter],

He will make a promise to the enemy,

Who will cause great plague during his reign.

(nu din spania ci din antica Franta va fi ales pentru barca ce tremura(barca sf Petru adica,biserica catolica),vrajmasului(diavolului?!) ii va face fagaduinta,care va cauza mare plaga/ciuma in timpul domniei sale)

Ei bine,"antica Franta" este o referire la localitatea de nastere a stramosilor si parintilor sai,care apartinea in vechime frantei(Lombardia),dar si la numele ales de pontif Francis.(nostradamus folosea adesea inversiuni ale numelor si localitatilor)

Iar fraza intreaga ar spune nu din spania(argentina e tara de limba spaniola) ci din veceha franta se trage noul papa ales.(fara aceasta precizare,nu am fi inteles ca e vorba de cineva care ar putea fi crezut ca originar din "spania",insa in realitate se trage din stravechea franta si textul ar fi parut absurd de fapt)

 

Tot de numele sau,mai sunt legate doua coincidente ciudate: numele a fost ales dupa cel al Sfantului Francis de Asissi,al carui nume era Giovanni Francesco di PIETRO (AL PIETREI,PETRU)Bernardone.Deci inca o referire la faptuol ca el ar fi "Petru Romanul".

Insa mai exista o si o profetie tocmai a sfantului Fracncis in cauza,care inainte de a muri a avertizat ca va veni o vreme la sfarsit,cand vor fi doi papi,unul ales in mod necanonic.Si ca acest papa va fi un lup in piele de oaie,un distrugator si nu un adevarat pastor...

http://propheciesoftheendtimes.com/the-prophecy-of-st-francis-of-assi-pope-francis-i-is-named-after-st-francis-of-assi/

Poate ma agit sa traduc mai tarziu.

 

Vreau doar sa mai spun,inainte sa inchei,ca pe internet circula foarte intens ca noul papa ar fi chiar Anticrist...ala cu A mare adica...sau "profetul mincinos"...

Sunt curios ce credeti si voi.(eu nefiind catolic,ortodox sau apartinand altei denominatiuni crestine)

Edited by Arcangelo
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

pe internet circula foarte intens ca noul papa ar fi chiar Anticrist...ala cu A mare adica...sau "profetul mincinos"...

 

Si eu cred ca e anticristul. Mai ales ca Francisc 1 e primul papa negru!

Edited by Fnf2
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Francisc 1 e primul papa negru!

 

 

E numai Francisc ... fara 1, dupa cateva zile au clarificat cei din Vatican, am vazut la TV la stiri papale si nu mi s-a parut negru deloc!!! Am TV color care l-ar fi intunecat macar

daca era negru.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Este vorba despre apartenenta papei Francis la ierarhia superioara a ordinului iezuit (ordin nu doar monastic,ci cu o pronuntata forma militarista si care candva era mana dreapta a inchizitiei),un ordin caruia i-a apartinut cel care a infiintat organizatia oculta "Illuminati din Bavaria"...

Acest ordin,este supus "papei" prin juramant,insa ceea ce trebuie remarcat este ca nu e vorba despre papa cel cunoscut public,ci despre asa-numitul "papa negru" sau Generalul Iezuit,care este un personaj foarte "discret",umbland imbracat mereu in negru,si care se pare ca detine mai multa putere decat regii sau presedintii,fiind in legatura directa cu asa-numita "nobilime neagra" (cele cateva familii care conduc in mod ocult omenirea si care concentreaza in mainile lor o imensa,incalculabila putere economica,politica si de orice fel v-ati putea gandi.)

Papa "cel alb" (cel cunoscut public) este supus acestui papa negru,iar acesta la randul sau se spune ca ar fi in subordinea unui asa numit "papa gri",care este membru al "nobilimii negre".(si care papa gri ar locui actualmente in asia)

Ei bine,acest papa Francis I,este primul membru al infamului ordin iezuit care este numit papa,si inainte de numirea sa ca papa,am citit ca ar fi detinut o functie ce desemna pe seful...inchizitiei,in evul mediu...

Tot de pe net,am aflat ca acest papa a fost un colaborationist al fostului dictator din Argentina si ca este acuzat si chiar intr-un proces(parca) cu familia unuia dintre preotii trimisi de el la moarte,in colaborare cu dictatorul....

Deci trecutul sau romantat de om umil si modest,nu este chiar atat de roz cum ni-l prezinta presa oficiala. (exista si fotografii cu el alaturi de fostul dictator...)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poate ca multi cititori au dubiile lor legate de profetia papilor -si ii inteleg.Totusi,citind o lista completa (de pe wikipedia) a papilor si a motto-urilor despre ei,explicata pe scurt,coincidentele sunt mult prea socante ca sa poata fi puse pe seama unei intamplari fericite.

http://en.wikipedia.org/wiki/Prophecy_of_the_Popes

Pur si simplu,singura alternativa (la faptul ca aceasta profetie e una autentica)ar fi ca papii sa fie alesi anume pentru a se incadra in profetie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mie imi place persoana noului Papa. Are tragere la sticla, ceea ce predecesorul nu avea.

Daca in timpul lui vine sfarsitul, ohhh well, shit happens,numai sa nu ne doara omorul prea tare.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Si mie imi place de el. Desi nu sunt catolic, in fapt nu prea am in clin sau in maneca cu biserica, mi se pare un papa mai bun decat cel dinainte.

 

Numele de Francisc pe care si l-a luat este al sfantului saracilor, iar chestiile pe care le-a spus pana acum au acelasi sens - mai multa umilinta si mai putina pompa si bogatie, "ocupati-va de cei saraci".

 

Chiar faptul ca este iezuit mi se pare de bun augur: iezuitii sunt ordinul catolic cel mai atasat de stiinte si cercetare - in randurile iezuitilor se afla adevarati savanti (astronomi, matematicieni etc).

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Chiar faptul ca este iezuit mi se pare de bun augur: iezuitii sunt ordinul catolic cel mai atasat de stiinte si cercetare - in randurile iezuitilor se afla adevarati savanti (astronomi, matematicieni etc).

 

:good: Papa Francisc si Ordinul Iezuitilor sunt ok si alegerea sa este in regula. Faptul c-o cinstesc si o invoca in rugaciunile lor pe "Maica Sfanta"( ii mai zic si "Maica Sperantei" si "Regina a Cerului" si " Imparateasa Cerurilor si a Pamantului", considerand-o Sfanta , spune totul despre Cunoasterea pe care-o au. (aci este Marea Taina, Misterul Misterelor si atat catolicii cat si ortodocsii sunt destul de intelepti)

Edited by LuciaD
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 

Vreau doar sa mai spun,inainte sa inchei,ca pe internet circula foarte intens ca noul papa ar fi chiar Anticrist...ala cu A mare adica...sau "profetul mincinos"...

nu are cum sa fie antichristul, pentru ca antichrist inseamna sa fi antibiserica lui Christ, biserica care s-a dovedit a fi in istoria ei cea mai bicisnica organizatie criminala din istoria umanitatii!

Si a fi impotriva unei atat de mai bicisnicii ...este ca si cum ai fi impotriva fascismului hitlerist la puterea 100 ... adica ceva extrem de pozitiv ...ceea ce papa (oricare ar fi el) nu poate fi niciodata, pentru ca el este tocmai seful acestei organizatii criminale.

  • Upvote 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×