Sari la conținut
Forum Roportal

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Botezul,

- poate fi considerat un delict penal aceasta fapta premeditara incalaca toate Drepturile si libertatile fundamentale;

ARTICOLUL 22:din constitutia Romaniei Dreptul la viata si la integritate fizica si psihica,ARTICOLUL 24: Dreptul la aparare,ARTICOLUL 26: Viata intima, familiala si privata,ARTICOLUL 29: Libertatea constiintei,ARTICOLUL 30: Libertatea de exprimare,ARTICOLUL 31: Dreptul la informatie,ARTICOLUL 33: Accesul la cultura,ARTICOLUL 34: Dreptul la ocrotirea sanatatii,ARTICOLUL 49: Protectia copiilor si a tinerilor,ARTICOLUL 4: Unitatea poporului si egalitatea între cetateni,ARTICOLUL 16: Egalitatea în drepturi.

 

Acestea sunt drepturile Constitutionale din Constitutia Romaniei de care ar trebui sa beneficieze fie care Roman inca de la nastere,dar aceste fantome care siau creat o instituti public private ne legiferate in constitutia Romaniai asi permit sa incalge aproape jumatata din ce inseamna Constitutie si toate drepturile si libertatile fundamentale ale cetateanului Roman.

 

Vi se pare normal botezul unui nou nascut?

- Vi se pare normal acuzarea de unei persoane fara discernamant?

Aceste doua intrebari au legatura una cu ala un nou nascut nu are discernamant deci nu poate raspunde pentru faptele sale daca nu poate raspunde pentru faptele sale de trebue sa fie convertit prin botez.

La fel si persoana fara discernamant nu poate raspunde pentru faptele sale desigur aici discutam de o convertire prin privarea de libertate sau contraventi iar in cazul botezului vorbim de o convertire spirituala dar ambele sunt de aceai conotatie incalca Drepturile si libertatile fundamentale din Constitutia Romaniei.

 

Ce am vrut sa spun cu toate astea a fost ca nu trebue sa te simti legat de acea convertire deoarece tu nu ai avut discernamant in momentul desfasurari ei deci nu esti crestin si nu aparti nu unei religi botezul chiar si in cartile Crestine sa desfasurat la varsta de 30 de ani dupa cum bine stiti Ioan Botezatorul la botezat pe Isus Cristos in apele Iordanului la varsta de 30 de ani.

constitutia_romaniei.pdf

Editat de Amarena
editat font

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu ,nu poate fi considerat asa.

Cam multa silinta ti-ai dat Mariusslym.Vedem foarte bine ,nu trebuie sa bolduiesti la greu.

Nou nascutul poate vrea sa fie vegetarian sau ecologist,poate nu vrea tzatza sau din contra nu este de acord cu biberonul,poate militeaza pentru viul pamantesc si nu vrea tzoale din materiale naturale.Poate nu este de acord sa fie circumcis de exemplu.Asta cu taierea imprejur imi pare ceva mai abuziva decat botezul cu apa si poate ca ar fi ceva de discutat acolo.Sunt multe lucruri care se intampla cu bebelusul si pentru care nu si-a dat acordul.Tocmai pentru ca nu poate sa-si exercite drepturile singur,exista institutia tutorelui legal ,care este de regula parintele si care are dreptul legal si moral sa hotarasca pentru copilul sau,pana ce acesta va avea posibilitatea legala si morala sa hotarasca prin propria vointa.

Singurul lucru corect pe care l-ai scris Mariusslym,este acela ca fiecare individ ajuns la maturitate ,are libertatea de a hotara singur din acel moment si ca sa vezi, pentru copilul sau,pana cand acesta va fi matur la randul lui si tot asa.

  • Upvote 3

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Burel001,

De ce am deschis atesc topic faptul ca insusi religiile prin cartile lor specifica ca botezul se face la varsta de 30 de ani nu asi incalca singuri propriile lor legi? in cartile lor tine seama de drepturile pamantesti care ati sunt isusite cea ce se practica acum se poate compra cu cerinta de a nu purta sau putra haine naturale sau a refuza biberonul cu drepturile pamantesti.

 

 

Botezul se practica pentru a spala pacatele lui sau mai zic ei cele stramosesti un pacat este o lege spirituala deci ei ne spun ca acel nou nascut a incalcat o lege spirituala care lege? cine dat aceasta lege?

Vrei sa im spui ca acel nou nascut este in derizoriu spiritual doar pentru ca sa nascut? si trepue invatat sa respecte cea ce e. Opinia mea este ca se numeste o japca il captez in religia mea atunci cand nu el decide mai tarziu sar putea sa il pierd deoarece gandeste singur,si in cazul de fata nu este un delict penal premeditar din partea sectelor religioase care spaland creierul parintilor prin psihologie folosinduse de stari spirituale asupra lor fortandui sa ia o decizie asuprea facand si ei parte din acest delict.

 

Desigur ce ai spus mai de vreme parinti da nastere unui copil si au obligati fata de el dar din obligati face parte si obligatia de ai da dreptul sa ajunga la varsta la care anumite decizi sa si le ia singur.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Mariusslym, străduieşte-te să scrii corect, că eu unul m-am chinuit să pricep ce doreşti.

 

Toatele drepturile şi libertăţile pe care tu le-ai pomenit mai sus în acest topic, sunt valabile. Dovada se vede pe acest forum, unde fiecare om are libertatea de exprimare prin prisma libertăţii conştiinţei.

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vi se pare normal botezul unui nou nascut?

 

Nicidecum! Un om trebuie sa hotarasca singur daca isi alege o religie sau nu. Biserica boteaza copiii doar din considerente financiare, fiind bugetara beneficiaza de fonduri in functie de numarul de adepti pe care ii are!

  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Am auzit de cazuri in care unii oameni s-au convertit la alte religii sau ideologii si familia sau prietenii le-au spus revoltati " Pai cum se poate sa-ti schimi religia ? Asa ceva nu e posibil pentru ca esti botezat crestin. " De parca credinta unui om consta muierea intr-un cazan cu apa si cateva fraze bolborosite de un popa, iar botezul este ca o sentinta pe viata care nu-ti mai permite sa adopti alta ideologie sau credinta. rolleyes.gif

 

Altii abordeaza lepadarea cuiva de religie sau schimbarea religiei, ca pe o tradare a neamului, a culturii, a sinelui. De parca cine este un om e determinat de denumiri si etichetari sociale, nu de modul in care gandeste si de ceea ce simte.

Editat de Naeema
  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

botezul este ca o sentinta pe viata care nu-ti mai permite sa adopti alta ideologie sau credinta.

 

 

În lumea europeano-americano-australiano-neozeelendeză, şi deci şi în cea românească, legile statului permit schimbarea religiei, adică a canoanelor instituite de oameni.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

De parca credinta unui om consta muierea intr-un cazan cu apa si cateva fraze bolborosite de un popa, iar botezul este ca o sentinta pe viata care nu-ti mai permite sa adopti alta ideologie sau credinta.

 

 

Cumva, eu cred ca are totusi ceva apasare chestia, din moment ce imi sta asa pe creier...

Editat de nu vreau

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×