Jump to content
Forum Roportal
Arcangelo

Influenta numarului 13

Rate this topic

Recommended Posts

Tocmai am intrat in anul 2013,si mi se pare oportun si chiar necesar sa va explic ce inteleg eu in legatura cu cifra asta,13.

 

12 este un numar al completitudinii -12 semne zodiacale,12 luni ale anului,12 ore,o duzina de obiecte (insemnand un set complet),vine din frantuzescul douze si nu inseamna 10,asa cum cred multi,ci 12.

In Biblie sau in alte carti "sacre" acest numar apare insistent in legatura cu ideea de completitudine,de ansamblu complet mai exact -sunt 12 triburi ale lui Israel,12 apostoli,diferiti patriarhi au cate 12 fii...sunt 12 pietre pretioase pe pieptarul marelui preot -numarul semnificand si acolo ansamblul complet -un popor,un trib,o familie,un grup complet de discipoli.

 

Ei bine,13 vine dupa acest numar al ansamblului complet,care e si un numar al finitudinii -12 e deja complet,implinit dar e si sfarsitul,limita,capatul,granita.Doisprezece a indemnat la completare,la realizarea deplina a potentialului unei situatii sau la INCEHEIREA unei actiuni,situatii.

13 e un element suplimentar,NOU care se adauga ansamblului.Nou fiind un cuvant cheie legat de acest numar.Daca acest nou nu poate fi integrat in ansamblu,daca nu e in consonanta cu el,il va distruge!

De aici si influenta sa potential malefica.Insa daca este integrat,il va duce (ansamblul adica) pe un alt nivel,va si astfel 13 isi arata potentialul de numar ELIBERATOR.

13 inseamna deci si depasirea granitelor,a limitarilor,a blocajelor chiar,a lucrurilor deja stabilite,situatiilor "coapte",care si-au atins limitele si care NU SE MAI DEZVOLTA,CI STAGNEAZA.

13 e deci numarul care rupe cu stagnarea,cu blocajele,cu granitele,aduce un suflu nou,de libertate,eliberare si INDEPENDENTA.

Insa ce indeamna sa nu depinzi de ansamblu,decat sa actionezi separat de el,neintegrat in el,in multe cazuri? -astfel 13 se reveleaza si ca numar al singuratatii in grup -13 e cel ce face nota aparte -nuca in perete pentru unii,sau dimpotriva,cel care se DISTINGE IN grp,cel care are rolul de initiator,de novator,de lider al grupului,de MAESTRU.

Sa nu uitam din nou ansamblurile din biblie -sunt 12 apostoli,da,insa grupului se adauga si Maestrul.

Acesta este si motivul pentru care numarul 13 a fost si e folosit cu insistenta obsesiva de grupuri oculte,cum e masoneria -pentru ca el semnifica si rolul de conducator al grupului -din grup...si nu tocmai din el.

 

Daca adunam cele doua cifre,1+3=4 -patru fiind un numar reprezentat grafic de un patrat,sau de o...cruce.

Un patrat evoca stabilitate,elementul material,solid,pamantul.Si asta ne da o idee despre influenta foarte puternica a lui 13 in planul fizic,concret.

Crucea insa,are semnificatii diferite de patrat -sacrificiul pe de o parte -un element e transformat,eliberat,elevat pentru a purifica ansamblul,grupul...sau e DISTRUS,ucis -si de aici deducem semnificatiile arcanei cu numarul 13 din tarot: MOARTEA.E o arcana a eliberarii din situatii stagnante,impamantenite,de TRANSFORMARE radicala si brusca in legatura cu o situatie,de IESIRE dintr-o situatie.E o usa...unde duce? -la eliberare...purificare sau la pedeapsa...

Crucea insa reprezinta grafic o INTERSECTIE -un punct in care directii diferite se intalnesc IN CENTRU.E un simbol al Centrului deci,si Centrul asta reprezinta si punctul de control al ansamblului -cum sunt toate "centrele" noastre de pe pamant,si punctul de confluenta al totalitatii,locul unde totul se intalneste cu totul...Divinitatea.

 

Insa o idee si mai buna de reprezentare grafica a numarului 13 este combinarea celor doua simboluri ale numerelor ce-l alcatuiesc -1 -si el e reprezentat de linia dreapta si de cerc (o linie rotunda fara inceput sau sfarsit) si 3,care e reprezentat de triunghi.

Din nou,combinarea celor doua simboluri ne duce la o reprezentare grafica folosita din plin de masonerie -cercul in interiorul triunghiului.

Am spus mai devreme care e motivul pentru care cred eu ca folosesc acest numar si aceste simboluri asociate numarului 13 (pentru a-si asuma rolul de conducator,initiator,"maestru",STAPAN al marelui grup care e omenirea).

Insa e posibila si o alta reprezentare grafica a lui 13: o line dreapta asociata/alipita unui triunghi,rezultand un simbol binecunoscut tuturor: sageata.

 

E un simbol mult mai usor de inteles pentru oricine decat cel al cercului din interiorul triunghiului (sau triunghiului din interiorul cercului),pentru ca sageata e un simbol foarte puternic,multimilenar in constiinta omenirii.Ca si crucea,sageata simbolizeaza o transformare brusca,si are potentialul ei de violenta (e la urma urmei o ARMA).Insa in zilele noastre,sageata simbolizeaza in primul rand directie,viteza, SENS si schimbare de directie si de sens.

Ea are astfel potentialul maxim transformator -poate sa fie orientata in "sus" -spre elevare,ascensiune,ridicare deasupra conditiilor,spre "inainte" -spre ceva nou adica,mult mai rar,spre "inapoi" indicand in acest caz o revenire la situatii anterioare,regres sau dimpotriva,la Origine (capatand semnificatie spirituala astfel),ori in "jos" -ducand cu gandul spre ideea de MATERIALIZARE,sau impamantenire,aprofundare sau dimpotriva,DECADERE.

 

Deci,rezumand,13 inseamna un ciclu nou,iar noutatea asta inseamna SCHIMBARE,nu continuitate,nu stagnare (mai ales!)

E o cifra a purificarii,a alegerii,a sacrificiului partii in interesul ansambului sau a sacrificiului ansamblului in interesul partii...

Duce cu gandul fie la umulinta celui care renunta la vointa proprie cautand sa realizeze vointa divina,a Marelui Ansamblu,fiind astfel expresia acestei vointe,fie la trufia celui care incearca sa se puna varf la gramada,sa profite in mod egoist de pe urma ansambului tragand foloasele in detrimentul grupului,pe care il si distruge,si care va trage ponoasele de pe urma sa.

E asadar vorba de o cifra a alagerii si responsabilitatii pana la urma.

 

In toate aceste semnificatii,cred ca ati putut sa vedeti esentialul: cifra 13 duce la schimbari radicale,profunde,si care se realizeaza in plan foarte concret,material,nu doar in zone "abstracte",e poate sa eleveze,sau sa coboare,sa elibereze sau sa distruga.

Poate sa fie o cifra a disolutiei,a discordiei,cand cei care sunt influentati de ea nu rezoneaza cu un nivel inalt de armonie interioara,sau poate sa exprime dimpotriva marea evolutie,punctul de cotitura,inceputul unui nou ciclu a ansambmblului prin integrarea unui element NOU,diferit.

 

Anul acesta va fi decin unul foarte important,pus sub semnul alegerii (incepe cu cifra 2,a optiunilor),un an al transformarilor radicale,al trierii poate.

13 fie poate sa accepte si sa foloseasca aceste influente eliberatoare,ale schimbartii,noului,transformarii,elevarii,fie nu e capabil de TOLERANTA in primul rand,si va distruge orice nu se ridica la inaltimea acestor cerinte de purificare.

13 e o cifra care cere in mod imperativ toleranta si deschidere fata de nou.Cei conformisti,care au dus-o bine acolo,"integrati in grup" pe seama ignorarii contributiei lor individuale la acest grup,vor avea lanturi de surprize neplacute in acest an.E posibil sa fie chiar eliminati de pe planeta asta.(parerea mea,nu o luati ca pe o axioma)

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tocmai am intrat in anul 2013,si mi se pare oportun si chiar necesar sa va explic ce inteleg eu in legatura cu cifra asta,13.

 

 

Interesant! De ar fi mai bun decat 2012 care nu a fost stralucit. Daca asa cum spui tu 2012 a fost un an de inchidere, de completare, astept de la 2013 sa aduca mai multa schimbare in bine.

 

 

Partea asta nu e tocmai "roza"!

Acesta este si motivul pentru care numarul 13 a fost si e folosit cu insistenta obsesiva de grupuri oculte,cum e masoneria -pentru ca el semnifica si rolul de conducator al grupului -din grup...si nu tocmai din el.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei bine,13 vine dupa acest numar al ansamblului complet ...

 

Se aseamana cu roata de rezerva al masinii sau vorba cantecului "dupa noapte vine zi" :crazy:

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mi-a dublat topicul asta...si corecturile la text,le-am facut fara sa imi dau seama,la celalalt topic,aici nici nu mai pot... :/

Share this post


Link to post
Share on other sites

13 e si numarul integrarii aspectelor feminine,pe care cade si accentul.De ce? -pentru ca intr-un an solar(revolutie solara),sunt incluse 13 revolutii lunare.Grafic,am putea vedea asta ca un cerc care contine 13 alte cercuri.(veti intalni si acest simbol,al totalitatii,ce tine de ciclurile naturale si intelegerea lor prin astrologie)

De fapt,"Masa Tacerii" a lui Brancusi,e o reprezentare tridimensionala a acestui simbol al Totalitatii.

Asadar,13 reprezinta accenttul pus pe ciclurile naturale,lunare,pe o inoire periodica sau un sacrificiu periodic,o transformare.

 

Anul acesta ar putea sa fie -si sper ca va fi,anul de cotitura in legarura cu o schimbare profetita de maestrul Peter Deunov,care spunea ca un "Noua Era",evolutia va fi axata pe ridicarea celui umil si a femeii.

http://roaim.net.tf/?a=cauta

 

Poate nu stiati,insa 13 e si "cifra Maicii Domnului" -o conexiune in plus la simbolismul lunar,feminin,la ideea de puritate si transformare MIRACULOASA.

Edited by Arcangelo
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Scartz acu', de ce ar fi 12 numarul complet si nu 10? Pana una - alta, avem 10 degete la maini, si la picioare, suntem creati de natura ceea ce reprezinta armonia universal valabila. Asadar, chestia cu 12, cam scartaie.

Iar interpretarea numerologica o poate da fiecare dupa bunul plac si inspiratia care o are.

Chestiile astea cu ocultismul, masoneria si alte lucruri sunt un soi de baliverne scornite cu foarte mult timp in urma pentru cei neinitiati la aceea vreme.

 

Te-ai gandit vreodata ca nu sunt decat unitati de masura a timpului si ca ceea ce cunoastem azi drept calendarul gregorian nu a fost intotdeuna asa. In forma actuala a aparut in 1582, si daca tot vorbim de 13, atatea secole trecusera de cand aparuse calendarul iulian, dar este doar o pura coincidenta, in cazul de fata cu discutia noastra.

 

Sa nu mai spun ca daca ar fi avut succes calendarul lui Napoleon, azi nu ti-ar mai fi iesit disertatia privin numerologia si semnificatia anului in care tocmai am intrat.

 

Dar, din pacate foarte putina lume stie cand, si cum, si de ce a aparut ceea ce cunoastem azi drept calendar.

Adica, un mod de a cuantifica si diviza durata existentei noaste triste si incerte.

 

Mai repede putem conta pe miscarea si pozitia planetelor si influenta energiilor acestora in existenta fiecaruia, decat intr-o interpretate numerologica in raport cu anumite simboluri create de om.

Edited by Two
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pentru ca numerele,desi sunt o realitate,nu sunt una perceputa prea usor de oameni...percepem forme,culori,mirosuri,gusturi senzatii,sunete...in toate astea sunt NUMERE,sunt PROPORTII,RAPORTURI.

Numerele apar abstracte pentru cei mai multi,insa sunt si unii,mai putini,care au luat contact cu realitatea lor,le-au "gustat" si care au ceva de spus.

Marii matematicieni -poate nu stiai- au o perceptie deosebita asupra lumii numerelor...pentru ei fiecare numar are natura lui,esenta lui,gustul lui...

Nu sunt un mare matematicien eu insumi...dimpotriva chiar,insa am avut si eu experienta asta,a perceptiei realitatii numerelor,asa ca macar sunt un chior care-i indruma pe orbi...

Daca stii tu mai bine,din vreo experienta,de ce nu ne impartasesti cunoasterea aia a ta?

 

Faptul ca unitatile de masurare a timpului sunt create de om,inclusiv calendarele,nu inseamna ca ele nu au nici o importanta!

2013,nu e doar un numar oarecare,fara insemnatate -omenirea in ansamblu il considera un reper,cum considere repere toate datele calendaristice,sau orele,e acolo,in constiinta umanitatii,e o realitate.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pentru ca numerele,desi sunt o realitate,nu sunt una perceputa prea usor de oameni...percepem forme,culori,mirosuri,gusturi senzatii,sunete...in toate astea sunt NUMERE,sunt PROPORTII,RAPORTURI.

Ooo, esti intr-o confuzie enorma si foarte grava.

Nu confunda matematica cu simpla cuantificare a unui element reprezentata printr-un sistem de masura unanim acceptat. Este o diferenta enorma.

 

Daca in loc de cifre vom pune nume ? Sa zicem in Ro, se schimba calendarul fiindca maine ajung eu dictator, si vreau sa fie asa, anul biscuitelui, al salamului si al carnatilor de plescoi. Si mai inventez si niste subdiviziuni ca sa le poti cunantifica si repeta la infinit. Ce imi mai spui atunci ?

In loc de numerologie va apare stiinta carmangeriei, nu ?!

 

Ai dreptate doar cand spui ca, tot ce percerpem le-am divizat si denumit pentru a le putea identifica, compara, pentru a putea avea o imagine mai fidela a realitatii ce ne inconjoara. Atata tot!

Acest lucru s-a intamplat tocmai penru a ne usura existenta.Si ceea ce ne depaseste capacitatea de intelegere,se numeste ocult.

Lucru care s-a perimat odata cu trecerea timpului.

 

Faptul ca unitatile de masurare a timpului sunt create de om,inclusiv calendarele,nu inseamna ca ele nu au nici o importanta!

Nu am spus ca nu au nici o importanta, evident ca au, fiindca ne ajuta sa ne ghidam dar atata tot.

Spun doar ca, cineva cu putina cunoastere un pic peste media poate bine merci sa dea o interpretare subiectiva asupra oricarui lucru, facand raporturi de comparatie si gasind similititudini din multe puncte de vedere. Toata chestia tine de semantica.

 

Mie personal mi-ar fi foarte usor sa scriu teze intregi, despre fiecare numar si simbolistica lui, si diferite conotatii.

 

Totul este precum a spus Arhimede, dati-mi un punct de sprijin si rastorn pamantul!

Edited by Two

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu "s-a perimat odata cu trecerea timpului" -de mult timp deja,masoneria,Illuminati,cum vrei sa le spui acestor...fiinte,au luptat pentru discreditarea cunoasterii asteia "oculte",de care se folosesc din plin de fapt.

Nu ma straduiesc sa determin daca esti una dintre slugile preaplecate prezente pe forumuri,sau doar una dintre persoanele spalate pe creier de ei...

Tu esti intr-o confuizie enorma,si foarte grava...ai impresia si visul de-a fi buricul pamantului.Ei bine,nu esti.

Ca toti cei de teapa ta,nu poti sa construiesti nimic,doar sa ataci pe cei care au ceva de spus.Sa-ti dai o presupusa importanta sperand sa fi bagat in seama...sau altundeva.

Nu crezi in numerologie? -da' cine te-a invitat aici,pe topicul si aria asta mai draga?

Numerele sunt doar conventii,inventii omenesti,unitati de masura inventate de oameni...pe bune? -wow...omenirea a inventat numerele...si culorile,si formele...si mai ce? -nu cumva doar le-a descoperit si numit?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×