Jump to content
Forum Roportal
melaniemoldroman

Moldovanca?Rom

Rate this topic

Recommended Posts

voi nu vedeți caterinca ? Melanie Moldoveanca ?? :)) :)) e topic deschis de unul care urăște moldovenii

Care caterinca? Nu este nici o caterinca, este o intrebare foarte serioasa si daca tu faci caterinca de mine duta mai departe ca poate ai treaba ;)

 

Nu urasc deloc moldoveni, dak vrei sa sti miar place sa fiu moldoveanca, mai mult ca rom

Share this post


Link to post
Share on other sites

bine. dar nu inteleg de ce e asa urgent....

 

ok

 

daca ai fi cautat pe google ai fi văzut că Fălticeni este in România. adică tu ești de naționalitate română. dacă franțuzii te intreabă ce ești le spui "je suis roumain"

 

Fălticeni se află in regiunea istorică care pe vremea lui Stefan cel Mare se numea Moldova si se intindea de la Carpați la Nistru și până la Marea Neagra. acum e o țară numită Republica Moldova dar e mult mai mică decât regiunea istorica de pe vremea lui Stefan(cea de acum se intinde de la Prut la Nistru plus încă o regiune numită Transnistria pe care au primit-o pentru că rușii le-au luat 3 județe din sud).

 

noi românii le spunem locuitorilor dintre Carpați și Prut tot moldoveni dar nu ne referim la naționalitate și nici la etnie. le spunem așa pentru că sunt din aceasta regiune care mai demult se numea Moldova dar și pentru că au accentul rusesc.

 

deci, tu nu ești moldoveancă. in România poți să spui că ești moldoveancă pentru că noi facem diferența intre moldovean și basarabean. dar când pleci din România spui că ești româncă pentru că europenii prin moldovean înțeleg locuitor al Republicii Moldova.

 

sper ca e clar acum.

Edited by Redondo
  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×