Steven Seagal

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriStatele Unite ale Americii
Ultima actualizareMiercuri 6 august 2014
Vizualizari3512

Voteaza & Distribuie

Descriere

Nume alternative: Steven Frederic Seagal
Nascut(a): 10 aprilie 1952 in Lansing, Michigan, SUA
Inaltime: 193 cm

Steven Seagal este un cunoscut actor, producator, scenarist si specialist in arte martiale de origine americana. A inceput ca antrenor de Aikido in Japonia, apoi s-a mutat inapoi in Statele Unite, unde a debutat in filmul Above the Law. Au urmat Under Siege, The Patriot, Exit Wounds, Half Past Dead si Machete.

Cariera

Steven Seagal s-a mutat in Japonia pe vremea cand era un adolescent. S-a antrenat intens cu numerosi instructori de Aikido si a obtinut centura 7 dan. InSteven Seagal 1883, Seagal s-a intors definitiv in Statele Unite, unde, impreuna cu Haruo Matsuoka, elevul pe care il antrena, a deschis o scoala de Aikido in California. A lucrat ca antrenor de arte martiale la filmele The Challenge, cu Scott Glenn si Toshiro Mifune, la Never Say Never Again, cu Sean Connery si la A View to Kill.

In 1987, Steven Seagal a debutat in primul sau film, Above the Law. In urma succesului inregistrat de aceasta pelicula, actorul a continuat cu Hard to Kill, Marked for Death si Out for Justice, filme cu incasari substantiale la box office. Seagal s-a impus treptat ca vedeta a filmelor de actiune. A urmat Under Siege in 1992, un blockbuster cu incasari de peste 150 de milioane de dolari din intreaga lume. Seagal i-a avut parteneri de platou pe Tommy Lee Jones si Gary Busey.

In 1994, Seagal a regizat On Deadly Ground si a jucat alaturi de Michaek Caine si Billy Bob Thornton. Filmul  a fost un esec din punct de vedere critic si financiar. Au urmat sequel-ul Under Siege 2: Dark Territory, drama The Glimmer Man, Executive Decision si Fire Down Below.

In 1998, Steven Seagal a produs The Patriot care, desi in Statele Unite a fost lansat direct pe suport video, in restul lumii a avut parte de difuzare in cinematografe. Filmul a fost produs si sustinut financiar de Steven Seagal si a fost filmat in apropiere de ferma sa din Montana. 

In martie 2001 a fost lansat Exit Wounds, ce a inregistrat incasari la box office de aproximativ 80 de milioane de dolari din intreaga lume. Urmatoarele doua pelicule in care a jucat, insa, nu au avut parte de acelasi succes. Ticker, alaturi de Tom Sizemore si Dennis Hopper, precum si Half Past Dead au fost puse la zid de critici, primul dintre ele fiind lansat direct pe DVD. 

In 2009, Steven Seagal a produs reality show-ul Steven Seagal: Lawman. Un an mai tarziu, aparea in Machete, alaturi de Danny Trejo, Robert De Niro, Jessica Alba, Lindsay Lohan, Don Johnson si Michelle Rodriguez. Dupa ce a produs si a jucat in True Justice, un serial de televiziune cu 13 episoade, Seagal s-a apucat de Maxium Conviction, un film de actiune in care este atat producator, cat si protagonist. 

Steven Seagal este si serif in Jefferson, Lousiana. A pus bazele Seagal Enterprises, care produce bautura energizanta Lightning Bolt. 

Viata personala

Steven Frederic Seagal s-a nascut pe 10 aprilie 1952 in Lansing, Michigan. Poseda proprietati in Colorado si in apropiere de Los Angeles. 

A fost casatorit de patru ori si are in total sapte copii. Prima sa sotie este Miyako Fujitani, fiica unui instructor de Aikido, cu care actorul s-a casatorit in Japonia. Au impreuna un fiu, Kentaro Seagal si o fiica, Ayako Fujitani.

Steven Seagal

A urmat actrita Adrienne La Russa, apoi Kelly LeBrock, cu care are inca trei copii, Annaliza, Arissa si Dominic. In 1994, LeBrock si Seagal au divortat, actorul avand o aventura cu dadaca copiilor, Arissa Wolf. In urma acestei aventuri, s-a nascut cel de-al saselea copil al sau, Savannah.

In prezent, Steven Seagal este casatorit cu Erdenetuya Batsukh, din Mongolia, si au impreuna un fiu, Kunzang.