Satu Mare

Satu MareSatu Mare (maghiară: Szatmárnémeti, germană: Sathmar, ebraică și idiș: סאטמאר (pronunțat Satmar, Satmer sau Sacmer), vechea denumire românească: Sătmar sau Sătmar-Mintiu) este un municipiu reședință de județ și cel mai mare oraș al județului Satu Mare, România. În trecut a fost reședința Comitatului Sătmar și al Județului (interbelic) Satu-Mare. Are o populație de 102.411 locuitori în 2011.[2] Descoperirile arheologice din Țara Oașului, Ardud, Medieșu Aurit, Homoroade, Lazuri etc. evidențiază o serie de dovezi privind așezările din epoca pietrei și a bronzului; există, de asemenea, dovezi privind continuitatea locuirii acestor ținuturi de către comunitățile geto-dacice și prezența unor comunități celtice după cucerirea romană.
Sursa informatii: ro.wikipedia.org

Se afişează 1-10 din 902 rezultate.
  • Noutăţi în programul dedicat Zilelor Oraşului Satu Mare
  • Noutăţi în programul dedicat Zilelor Oraşului Satu Mare0

  • În mai puţin de o săptămână zeci de mii de sătmăreni vor ieşi pe străzile municipiului Satu Mare pentru a petrece timp de trei zile la Zilele Oraşului Satu Mare. Programul artistic va începe vineri după masa şi va fi unul complex, cu...

  • Spitalul Judeţean a fost dotat cu un aparat RMN nou
  • Spitalul Judeţean a fost dotat cu un aparat RMN nou0

  • La Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare a ajuns ieri, 10 mai 2018, echipamentul de imagistică prin rezonanţă magnetică (RMN), modelul “Signa Explorer 1,5T”.
    Dotarea cu această aparatură medicală performantă a fost posibilă după...