Baia Mare

Baia MareBaia Mare (în maghiară Nagybánya) este un municipiu din România, reședința județului Maramureș. Orașul este situat în depresiunea Baia Mare, pe cursul mijlociu al râului Săsar, la poalele Munților Gutâi. Cele mai importante centre miniere ale județului Maramureș sunt localizate în teritoriile ce înconjoară orașul Baia Mare. Regiunea este cunoscută nu doar pentru bogățiile subterane, ci și pentru împrejurimile care conferă o frumusețe aparte locului.[4] Plasat în mijlocul cursului râului Săsar, într-o arie a unei depresiuni la înălțimea medie de 194 metri deasupra nivelului mării, orașul Baia Mare permite accesul către niște rute montane precum Ignișul (1307 m), Mogoșa (1246 m), Gutâi (1445 m), C...
Sursa informatii: ro.wikipedia.org

Se afişează 1-10 din 732 rezultate.
  • Cum sunt îngrijiţi brazii
plantaţi de Bergenbier anul trecut?
  • Cum sunt îngrijiţi brazii plantaţi de Bergenbier anul trecut?+215

  • La şapte luni de la plantare, am vrut să vedem cum arată locul, aşa că am făcut o vizită pe munte, în Bucium, judeţul Alba, şi am discutat cu pădurarii de la Ocolul Silvic Abrud, cei care se ocupă de îngrijirea zonei plantate de Bergenbier.

  • Cine ar putea supravieţui unui dezastru apocaliptic?
  • Cum ar fi apocalipsa în România?+83

  • La sfârşit nimeni nu este vinovat, o tragem pe coarda sentimentală: mortul de la groapă nu se mai întoarce, asta este, ce să faci – n-ai ce să-i faci? Nimeni nu învaţă nimic şi aşteptăm resemnaţi următorul dezastru.
    Romanele post...