Obiective turistice in Venetia

Detalii

CategoriiTurism
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari8801

Voteaza & Distribuie

Descriere

Venetia este unul dintr-o lista foarte scurta de orase cu adevarat unice. Odata centrul unui puternic imperiu maritim, Venetia este un oras presarat cu palate si biserici magnifice. Fiind in cea mai mare parte lipsita de autoturisme si cladiri moderne, timpul pare sa se fi oprit in Venetia. Este situat in mijlocul unei lagune si orasul este taiat de aproximativ 150 de canale, prin urmare, principalul mod de transport – in afara de mersul pe jos – este cu barca. Arhitectura orasului este unica cu numeroasele sale cladiri gotice in stil venetian, un amestec de gotic si bizantin.

Piazza San Marco

Fiind cea mai mare piata din oras si singura care a primit denumirea de „Piazza" (toate celelalte sunt denumite „Campi"), Piata San Marco a fost intotdeauna locul amplasarii celor mai importante cladiri guvernamentale si a altor facilitati.

Piazza San Marco

Palatul Ducal

Palatul Ducal este construit pe locul ocupat candva de o palisada de lemn, din secolul al 10-lea, cu turnuri de supraveghere si un sant si, mai tarziu, de un alt fort similar. Ambele au fost distruse de incendii si a alte dezastre.

palazzo-ducale

Canal Grande

Canal Grande serpuieste prin Venetia in forma de S, incepand de la bazinul San Marco si pana la o laguna aproape de gara Santa Lucia. Acest vechi canal navigabil interior masoara 3800 de metri si variaza in latime de la 30 la 90m. In cele mai multe locuri, canalul este adanc de aproximativ 5 metri.

canal-grande

Basilica San Marco

Biserica originala San Marco a fost situata in interiorul complexului Palatului Ducal si a fost construita in anul 828 pentru a gazdui moastele Sfantului Marcu Evanghelistul, care se presupune ca au fost furate de negustorii venetieni din Alexandria, Egipt cu cativa ani mai devreme.

basilica-san-marco

Podul suspinelor

Faimosului Pod al Suspinelor a fost proiectat de Antonio Contino si a fost construit la inceputul secolului al XVII-lea. Traversand Rio di Palazzo, podul a fost menit sa lege vechea inchisoare si camerele de interogare de noua inchisoare a Palatului Ducal.

ponte_sospiri

Podul Rialto

Probabil cel mai vizitat si cele mai fotografiat pod din Venetia, Podul Rialto, a fost deschis in 1591. Timp de aproape 300 de ani, a fost singura modalitate de a traversa Canal Grande pe jos. Podul inlocuieste alte poduri din lemn care au ocupat aceeasi locatie din secolul al XII-lea.

ponte_rialto

Campanile

Primul turn care strajuia pe locul actualului Campanile a fost construit in secolul al VII-lea, posibil pentru a functiona ca far. Primul turn cu ceas dateaza din jurul anului 900. De-a lungul secolelor, a fost reconstruit de mai multe ori, ajungand la forma sa actuala in jurul anului 1513, dupa o restaurare in urma unui cutremur daunator.

campanile

Santa Maria della Salute

Basilica Santa Maria della Salute, careia majoritatea localnicilor ii spun simplu Salute, este asezata pe o fasie ingusta de pamant intre Canal Grande si bazinul San Marco.

Santa_Maria_della_Salute

Ca d'Oro

Initial cunoscuta sub numele de Palazzo Santa Sofia, dar acum cunoscuta sub numele de Ca 'd'Oro (Casa de Aur), cladirea a fost proiectat de faimosul arhitect Giovanni Bon si de fiul sau Bartolomeo.

Cassa_dOro

Scuola di San Marco

Scuola di San Marco a fost fondata in anul 1260 in scopuri umanitare. Initial adapostita intr-o cladire gotica care a ars din temelii la sfarsitul secolului al XV-lea, cladirea cunoscuta acum sub acest nume a fost proiectata in 1488 de arhitectul Pietro Lombardo si, ciudat, de rivalul sau Mauro Codussi, care a finalizat a doua jumatate a fatadei intre 1490-1495.

Scuola_Grande_di_San_Marco

Teatrul La Fenice

Constructia la primul Teatro La Fenice a inceput in iunie 1790, cu aproximativ sase ani inainte ca o cladire anterioara a teatrului - Teatrul San Benedetto - sa arda din temelii. Cand constructia a fost terminata doi ani mai tarziu, i s-a dat numele de Phoenix, in onoarea pasarii mitice, care a renascut din propria cenusa.

teatrul la fenice