Obiective turistice in Barcelona

Detalii

CategoriiTurism
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari8662

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cuvantul care descrie cel mai bine arhitectura Barcelonei este „diversitate"!

Intr-adevar, orasul gazduieste monumente din toate perioadele. Orasul vechi se opune cartierului modern Eixample si creatiilor lui Gaudi, arhitectul emblematic al orasului. Nu trebuie sa uitam nici de Montjuic si satul olimpic ce domina orasul de la inaltime. Aceasta varietate face din Barcelona o destinatie de vis.

Daca doriti sa va bucurati din plin de bogatiile capitalei catalane, ar trebui sa faceti mai multe excursii si sa investiti intr-o pereche buna de pantofi!

Orasul vechi este centrul Barcelonei. Este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai armonioase centre din Europa medievala. Incepeti-va vizita pornind de pe Las Ramblas, celebrul bulevard animat de tot felul de statui umane. De-a lungul lui sunt insirate cladiri de o nespusa frumuste care duc direct pe plaja Marii Mediterane.

Las Ramblas

Las Ramblas

Continuati cu plimbarea prin Barri Gotic (Cartierul Gotic) si labirintul sau de alei si nu ratati Catedrala. Este considerat inima Barcelonei.

Barri Gotic si Catedrala

Barri Gotic si Catedrala

Mai spre est, parcul Ciutadella inseamna 30 de hectare de verdeata, trasee pentru drumetii si lacuri pentru plimbari cu barca! Plus cea mai impresionanta fantana arteziana a orasului.

Arcul de triumf

Arcul de triumf

Parcul Ciutadella si fanata arteziana

Parcul Ciutadella si fanata arteziana



Modernism si medieval in Barcelona {title}

In cartierul Eixample, care a fost construit in a doua jumatate a secolului al XIX-lea, cand miscarea arhitecturala numita modernism este in plina expansiune. Descoperiti apoi minunile proiectate de Antoni Gaudí: cladirile rezidentiale, dar si incredibila catedrala Sagrada Familia!

Casa Batllo

Casa Batllo

La Pedrera

La Pedrera

Sagrada Familia

Sagrada Familia

Deasupra Barcelonei veti descoperi dealurile Montjuic-ului unde se afla Castelul Montjuic amplasat intr-un parc imens. Este o veche fortareata care adaposteste acum un muzeu militar. Zona gazduieste, de asemenea, satul Jocurilor Olimpice din 1992. Daca sunteti iubitor de arta, veti fi incantat de Fundatia Joan Miró si de Muzeul National de Arta din Catalonia.

Castelul Monjuic

Castelul Monjuic

Muzeul National de Arta

Muzeul National de Arta

In alte cartiere ale Barcelonei veti gasi si alte bijuterii arhitecturale. Nu ratati Manastirea Pedralbes si colectia sa de arta din nord-vestul orasului. La est, Parcul Guell va va uimi cu arhitectura sa feerica!

Parcu Guell

Parcu Guell