Ziua Nationala a Spaniei sărbătorită pe scena Ateneului Român printr-un recital cameral extraordinar

Ziua Nationala a Spaniei  sărbătorită  pe scena Ateneului Român  printr-un  recital cameral extraordinar

Detalii

CategoriiInternational
TaguriSpania
Ultima actualizareJoi 27 septembrie 2018
Vizualizari610

Voteaza & Distribuie

Descriere

Marți, 9 octombrie 2018, ora 19, cu ocazia Zilei Naționale a Spaniei (sărbătorită la 12 octombrie), Ambasada Spaniei în România si Instituto Cervantes din București, organizeazã în colaborare cu Filarmonica „George Enescu“, în Sala Mare a Ateneului Român, un recital cameral susținut de muzicienii Pablo Barragán (clarinet), Juan P. Floristán (pian) și Andrei Ioniță (violoncel).

Fiecare dintre acești muzicieni are deja o carieră spectaculoasă. Elementul cel mai important care îi unește acum într-o formație este viziunea comună asupra puterii expresive a muzicii, capacitatea artei sunetelor de a transforma și de a inspira. S-au întâlnit în diverse festivaluri de muzică de cameră („Encuentro de Santander“ sau „Krzyzowa Music“), unde au putut experimenta pe viu această simbioză creativă și unde au legat o strânsă prietenie care îi ține în continuare alături.

Marți, 9 octombrie, Ateneul Român, ora 19 - Recital cameral
Pablo Barragán clarinet
Juan P. Floristán pian
Andrei Ionița violoncel
În program:
Tiberiu Olah: Sonata pentru clarinet solo
Gaspar Cassadó: Suită pentru violoncel solo
Belá Kovacs: Omagiu lui de Falla pentru clarinet solo
Manuel de Falla: Fantasía Baetica pentru pian solo
Brahms: Trio op. 114 pentru clarinet, violoncel și pian.

Biletele vor fi puse în vânzare miercuri, 26 septembrie, la Casa de Bilete a Ateneului Român.
Pentru rezervări, accesați site www.fge.org.ro. Pretul biletelor: 40, 35 RON.

Pablo Barragán (Marchena, 1987) a studiat clarinetul la Conservatorul din Sevilla cu maestrul Antonio Salguiero, iar apoi la Fundația Barenboim-Said cu Matthias Glander. A început să concerteze alături de Orchestra Tinerilor din Andalucia sub bagheta lui Michael Thomas, cel care a format o tânără generație extraordinară de muzicieni spanioli. A fost distins cu numeroase premii, printre acestea Premiul „Credit Suisse Jeunes Solistes“ (2013), ARD Munich International Competition (2012), Premiul I la concursul „Juventudes Musicales de España” (2011) sau Premiul European la Concursul Tinerilor Muzicieni. Pablo Barragán este recunoscut ca fiind unul dintre cei mai talentați și mai interesanți muzicieni spanioli ai generației sale.

Juan Pérez Floristán (Sevilla, 1993) este unul dintre cei mai importanți tineri pianiști spanioli. A câștigat Premiul I și Premiul Publicului la Concursul de Pian din Santander „Paloma O’Shea“ (2015), Premiul I la Concursul „Steinway” de la Berlín (2015) și Medalia Orașului Sevilla. Cu un repertoriu de peste 30 de concerte, muzicianul a fost invitat de mari orchestre din întreaga lume, a colaborat cu mari dirijori, soliști și grupuri de muzică de cameră. Are și o bogată discografie.

Andrei Ioniță, considerat în The Times drept „unul dintre cei mai captivanți violonceliști care s-au afirmat în ultimul deceniu“, a câștigat premiul întâi la Concursul Internațional “Ceaikovski” (2015), performanță ce i-a deschis larg drumul către afirmarea internațională la cel mai ambițios nivel. În 2016 a fost desemnat „BBC New Generation Artist“ pentru perioada 2016-2018. Talentatul violoncelist a studiat la clasa prof. Ani-Marie Paladi la Școala de Muzică "Iosif Sava" din București, iar în prezent studiază sub îndrumarea profesorului Jens Peter Maintz la Universität der Künste, Berlin.

Informații suplimentare puteți obține printr-un mesaj la adresa cultbuc@cervantes.es
ORGANIZATORI: Ambasada Spaniei în România, Instituto Cervantes, Filarmonica George Enescu.
Filarmonica "George Enescu"W: http://www.fge.org.roE: info@fge.org.roA: str.Franklin nr. 1-3, sector 1, Bucuresti, T: +40-21-315 0024, +40-21-315 2567T: +40-21-315 6875 - Casa de Bilete