Unde poti calatori in siguranta pe durata Starii de Alerta

Unde poti calatori in siguranta pe durata Starii de Alerta

Detalii

CategoriiTurism
Taguriavion, Bilete de avion, calatorii
Ultima actualizareVineri 17 iulie 2020
Vizualizari230

Voteaza & Distribuie

Descriere

Se pare ca starea de alerta se prelungeste pentru inca 30 de zile, fapt care va continua sa afecteze economia si turismul, dar probabil va salva multe vieti. Recomandarea este sa evitati pe cat posibil deplasarile in aceasta perioada dar, in situatia in care acestea nu pot fi amanate, din interes de serviciu de exemplu, va punem la dispozitie lista cu destinatii in care puteti calatori in siguranta pe perioada starii de alerta. Acestea sunt statele exceptate de la aplicarea masurilor de izolare sau carantinare, si sunt denumite generic „zona verde”. Sugestia noastra este sa evitati agomeratiile de oameni pe cat posibil, chiar si in cazul unei curse la aeroport.

Tarile din zona verde

Pe aceasta lista se gasesc tarile asupra carora nu se va impune restrictia de circulatie si nici nu se va impune izolarea sau carantinarea daca la intoarcere sunteti asimptomatic. Acestea sunt state UE si SEE, cat si State Terte:

Andorra, Franta, Marea Britanie, Australia, Austria, Germania, Monaco, Canda, Belgia, Grecia, Norvegia, Coreea de Sud, Bulgaria, Irlanda, Polonia, Georgia, Cehia, Islanda, Slovacia, Japonia, Cipru, Italia, Slovenia, Maroc, Croatia, Insulele Feroe, Spania, Noua Zeelanda, Danemarca, Letonia, Tarile de Jos, Rwanda, Elvetia, Lichtenstein, Ungaria, Thailanda, Estonia, Lituania, Vatican, Tunisia, Finlanda, Malta, Algeria, Uruguay.

Cele mai sigure tari din zona verde

Elvetia

Prima pe lista topului sigurantei, Elvetia poate fi o surpiza, mai ales ca aceasta este relativ aproape de epicentrul pandemiei. Pozitia acesteia in clasament se datoreaza masurilor rapide si eficiente care au fost adoptate inca de la inceputul acestei crize. In cazul Elvetiei, primele masuri au fost luate in luna Martie, in urma declaratiilor presedintelui Simonetta Sommaruga care sustinea implementarea unor masuri preventive timpurii. Unul dintre meritele acesteti tari este si usurinta cu care a comunicat cu proprii cetateni care au inteles foarte repede riscurile implicate si cum sa se protejeze. O metiune importanta o merita si sistemul medical excelent pus la punct.

Germania


A doua mentiune din aceasta lista, Germania a dat dovada faptului ca este in stare sa sustina impactul economic al acestei pandemii. La fel ca in cazul Elvetiei, masurile preventive au fost dispuse inca de la jumatatea lunii Martie, destul de repede comparativ cu restul Europei. Guvernul german a excelat de asemenea in a crea o relatie de incredere cu cetatenii sai, fapt care a determinat evitarea riscurilor. Multi ofera ca motiv si experienta de om de stiinta a cancelarului Angela Merkel, experienta evidentiata in abordarea in mod rezonabil a procesului de ridicare a restrictiilor. E drept, sistemul medical din Germania era intr-o forma foarte buna si inainte de pandemie.

Japonia


Modelul japonez se lauda cu 16 724 de infectari si doar 894 de decese cauzate de Covid-19, chiar daca solutiile lor au fost putin diferite. Guvernul japonez nu a impus distantarea la domiciliu si nici nu a intreprins testari masive. Motivele pentru care infectia nu s-a raspandit par sa aiba mai mult tenta culturala: standarde inalte de igiena si relatia pozitiva cu guvernul si ascultarea indicatiilor acestuia. De asemenea, se evidentiaza strategia japoneza speciala de detectare a contactelor, masuri preventive timpurii si declararea rapida a starii de urgenta. Primele cazuri au aparut in Japonia in Ianuarie si mobilizarea publicului a fost exemplara, acestia incepand sa folosesca masti si dezinfectant. In momentul in care a fost declarata starea de urgenta, oamenii au inceput sa stea in casa de buna voie, desi nu erau obligati.

Oriunde ai calatori vara aceasta, asigura-te ca respecti masurile de siguranta pentru binele tau si al celor din jur.

Sursa foto: pexels.com/photo/white-airliner-wing-on-top-of-sea-clouds-2007401/