Un an din viata

Un an din viata

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriJim Broadbent, Mike Leigh, Ruth Sheen
Ultima actualizareJoi 7 august 2014
Vizualizari642

Voteaza & Distribuie

Descriere

Titlul original: Another Year
An: 2010
Durata: 129 minute
Regia: Mike Leigh
Scris de: Mike Leigh
Actori: Jim Broadbent, Ruth Sheen, Lesley Manville
Gen: Comedie, Drama

Filmul prezinta, de-a lungul celor patru anotimpuri, viata lui Gerri (Ruth Sheen) si a lui Tom (Jim Broadbent), care formeaza un cuplu fericit si implinit. La polul opus, cei mai buni prieteni ai lor, Marry (LesleyManville) si Ken (Peter Wight), duc o existenta agitata, lipsita de afectiunea care domneste in familia prietenilor lor.

Mary este receptionera in acelasi spital la care lucreaza si Gerri, este divortata, cu o relatie incheiata catastrofal la activ, se lamenteaza, crede ca nu are noroc in dragoste si trebuie sa faca fata avansurilor lui Ken. Incearca sa-si mascheze varsta imbracandu-se in haine potrivite mai degraba tinerilor si sa atraga atentia lui Joe, fiul lui Gerri si al lui Tom, fata de care a dezvoltat o obsesie nesanatoasa. Ken este un alt viciat batut de soarta, bea, fumeaza, mananca prea mult, se simte trist si singur si ii face avansuri lui Mary, care il respinge pentru faptul ca vede in el propria reflexie a insucceselor si rateurilor vietii sale.

Gerri si Tom reprezinta axul in jurul caruia graviteaza toate personajele cu esecurile, nefericirile, neimplinirile si deceptiile lor.