Turism de aventură în Grecia pentru o vacanță altfel

Detalii

CategoriiTurism
Taguricalatorii, concediu, Grecia, vacanta
Ultima actualizareMarti 7 decembrie 2021
Vizualizari632

Voteaza & Distribuie

Descriere

Una dintre destinațiile turistice preferate de mulți români pentru petrecerea concediilor este Grecia, țara unde soarele și marea mângâie crestele albe și plajele turcoaz. Vremea vacanțelor a trecut, dar oportunitățile de petrecere a unui sejur pe meleagurile Eladei sunt mereu de actualitate, de aceea vă prezentăm în continuare câteva sugestii pentru turism de aventură în celebrele insule grecești:

Călătorii în caiac și canoe printre insule și păduri

O țară în care se călătorește mai mult pe apă decât pe uscat este ideală pentru practicarea sporturilor nautice în orice anotimp. Pe lângă activitățile în aer liber obișnuite, turiștii au la dispoziție posibilitatea de a petrece o vacanță mai deosebită, în zonele montane ale Greciei, cu peisaje superbe, pe care turiștii le pot admira în timp ce vâslesc în caiac sau canoe. Pentru că vremea în Grecia în septembrie, octombrie și chiar noiembrie este prietenoasă, o idee excelentă pentru canoeing este insula Samothraki, perla Mării Egee, faimoasă prin cele 11 canioane incluse în circuitul turistic pe toată durata anului.

Este vorba despre o insulă deosebită față de cele care găzduiesc turismul de masă, pentru că aici se pot regăsi natura sălbatică a Eladei și viața boemă, neatinsă de zgomotul mondenității. Această destinație este perfectă pentru plimbări cu barca pe ape înguste și șerpuite, prin peșteri și formațiuni carstice fascinate, dar și pentru hiking, escaladă, rapelat sau sărituri de pe stânci. Traseele în caiac sau canoe sunt diverse, în fiecare zi se poate alege o altă insulă sau plajă ca destinație pentru un popas pescăresc, cu un prânz pregătit de gazdele primitoare, mereu bucuroase de oaspeți.

Trasee montane pe bicicletă, pe crestele albe din Grecia

Turismul de aventură în Grecia cuprinde și multe trasee de cicloturism, mai ales de mountain bike, printre care cele mai cunoscute sunt cele din Thassos, unde se desfășoară și concursuri internaționale de sport pe două roți, atât circuit de șosea, cât și montan. Nu este necesar ca bicicleta să fie adusă de acasă, se pot închiria echipamente performante, iar pentru cei care doresc să combine activitatea fizică cu vizitarea locurilor pitorești din împrejurimi, există excursii cu ghizi locali, care îi însoțesc - pe bicicletă, cum altfel - pe toți cei care vor să pedaleze spre bazinul natural de la Giola, vechea capitală Theologos, vestitele golfuri Aliki și Agios Ioannis, plajele Golden Beach, Paradise Beach, Marble Beach, Pefkari sau San Antonio Beach.

Plimbări ecvestre sub soarele blând al toamnei grecești

O frumoasă tradiție grecească este creșterea cailor, iar turiștii care vizitează această țară atât de diversă, se pot bucura de locuri minunate pentru echitație: Corfu, Creta, Rhodos si Skiathos sunt printre cele mai cunoscute locuri pentru plimbări ecvestre pe malul mării, pline de romantism, sau pentru un galop iute pe potecile înguste de munte.

Și capitala Atena are astfel de locuri perfecte pentru iubitorii de echitație: Athletic Riding Club din Ekali și Hellenic Riding Club din Maroussi. Insula Skiathos oferă cursuri pentru începători, inclusiv pentru copii, care au la dispoziție ponei, mai potriviți pentru vârsta lor, ca să poată învăța fără riscuri acest sport nobil. În Paros, pe Insula Karpathos din Dodecaneze merită vizitat Centrul de Echitație Koukou, unde sunt amenajate trasee spectaculoase, pe dune de nisip, văi și dealuri montane, cărări abrupte care se termină la mal de mare, pe plaje superbe.

Iată că Grecia este o destinație încântătoare în orice anotimp, iar natura superbă și activitățile în aer liber reprezintă argumente convingătoare pentru un sejur în această țară de vis.

Sursa foto: pexels.com/photo/three-men-riding-kayaks-on-body-of-water-1497587/