10 cele mai frumoase plaje din Grecia pe care nu trebuie să le ratezi

Detalii

CategoriiTurism
Taguricalatorii, concediu, Grecia, vacanta
Ultima actualizareJoi 16 decembrie 2021
Vizualizari426

Voteaza & Distribuie

Descriere

Faimoasă în întreaga lume pentru plajele sale uimitoare, Grecia a devenit destinația de vacanță preferată a turiștilor de pretutindeni. Frumusețea și bogăția acestei țări se regăsesc în insulele sale spectaculoase, dar și în cultura și istoria care au influențat semnificativ dezvoltarea întregii omeniri. O vacanță pe tărâmurile elene reprezintă o adevărată experiență. Fiecare loc este special și oferă ceva unic călătorilor, iar plajele sunt fermecătoare și îți oferă șansa de a-ți crea amintiri pentru o viață.

Dacă vrei să petreci clipe de neuitat pe litoralul grecesc, iată care sunt cele mai frumoase plaje pe care trebuie să le vizitezi:
1. Elafonissi Beach, Chania
Situată în partea sud-estică a insulei Creta, această minunată plajă reprezintă principala opțiune a tuturor celor care aleg să petreacă un sejur în Grecia. Elafonissi este considerată cea mai frumoasă plajă din țara elenă deoarece include mai multe plaje separate, este relativ izolată, nisipul său are nuanțe ușoare de roz, iar apa o culoare ca a smaraldului. Mai mult, este preferată de către turiști și datorită curățeniei și securității care domnește peste tot.
2. Milos Beach, Lefkada
Există o mulțime de plaje în Grecia pe care să le vizitezi, însă ai grijă să treci pe lista ta de obiective turistice această locație extraordinară. Plaja din Milos iese în evidență prin frumusețea sa naturală unică și apa cristalină, dar și prin culorile magnifice și formațiunile din roci ce oferă locuri excelente pentru o zi la soare.
3. Navagio Beach, Zakynthos
În partea de est a celebrei insule Zakynthos se află plaja Navagio, una dintre cele mai fotografiate la nivel mondial. Înconjurată de stânci abrupte, cu mici golfuri de nisip și o viață de noapte activă, aceasta atrage atenția tuturor turiștilor aflați în căutare de distracție și voie bună. În zonă se află și epava unei nave eșuate și grotele Blue Caves, dar și țestoasele Caretta-Caretta.
4. Simos Beach, Elafonisos
Adesea menționată de localnici ca fiind cea mai frumoasă plajă din Grecia, Simos Beach din mica insulă Elafonisos oferă un real spectacol natural. Apa turcoaz, flora unică și dunele de nisip creează o atmosferă deosebită, plină de viață.
5. Kastani Beach, Skopelos
Dacă multe dintre minunatele plaje ale Greciei sunt remarcate datorită formațiunilor stâncoase ce le înconjoară, Kastani Beach este renumită datorită zonelor verzi. Plaja este mai degrabă o oaza de verdeață superbă, care le oferă turiștilor foarte multă liniște și relaxare.
6. Thermes Beach, Kos
Călătorii care ajung în insula Kos se pot bucura de o plajă fermecătoare, cu nisip negru, moale și fin. Aici sunt izoare termice care se varsă în mare și încălzesc apa, golfuri liniștite, munți și un peisaj unic care îți taie respirația.
7. Manganari Beach, Ios
Cu nisip auriu și ape cristaline, plaja Manganari este una dintre cele mai pitorești întinderi de nisip din Ios. Se află la 23 de kilometri distanță de Chora și este un loc ce le oferă turiștilor o oportunitate fantastică de a explora împrejurimile sale naturale.
8. Balos Lagoon Beach, Chania
În apropiere de orașul Kissamos, situată între insula mică Imeri Gramvousa și insula Creta, se găsește această plajă cu nisip alb și apă de culoarea smaraldului. Priveliștea este uimitoare, chiar dacă la plaja Balos Lagoon se poate ajunge doar cu barca sau cu mașina.
9. Kalamaki Beach, Zakynthos
Această plajă vastă cu nisip fin, auriu și o mulțime de locuri umbrite este preferata turiștilor care ajung în Grecia, precum și a țestoaselor atunci când își depun ouăle. Din acest motiv, zona este protejată de Parcul Național Marin din insula Zakynthos.

10. Porto Katsiki, Lefkada

A fost inclusă în topul celor mai frumoase plaje din lume și asta deoarece este impresionantă. Apa limpede, azurie, nisipul alb, fin, peisajele uimitoare cu stânci abrupte ce formează insulițe naturale în mare, toate acestea conturează un cadru perfect pentru relaxare.

Pe lângă faptul că sunt absolut fascinante, toate aceste plaje superbe din Grecia pot fi vizitate din luna aprilie și până în octombrie întrucât vremea este extrem de plăcută. Așadar, nu-ți mai rămâne decât să-ți pregătești bagajele și să rezervi o călătorie pe tărâmurile elene pentru a descoperi câteva dintre locurile din paradis!

Sursa foto: images.pexels.com/photos/2611070/pexels-photo-2611070.jpeg