Trucuri pentru curatenie

Trucuri pentru curatenie

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguricuratenie
Ultima actualizareJoi 9 noiembrie 2017
Vizualizari3402

Voteaza & Distribuie

Descriere

Daca nu sunteti o persoana obsedata de curatenie, exista momente in care numai gandul ca trebuie sa va apucati de ea va da dureri de cap. Nu mai stiti cu ce sa incepeti, pe ce sa puneti mana si pana sa duceti totul la capat, deja v-ati plictisit. Exista cateva trucuri care va pot ajuta sa fiti mai organizat si sa faceti curatenie asa cum trebuie intr-un timp mai scurt.

Faceti o lista cu toate sarcinile pe care trebuie sa le indepliniti

Un plan ajuta intotdeauna. Incepeti cu o lista a tuturor lucrurilor pe care doriti sa le indepliniti. Incercati divizarea sarcinilor pe camera, astfel incat sa puteti bifa fiecare actiune. Pentru si mai multa organizare, puteti incropi un calendar al curateniei (in functie de cat de des trebuie sa aspirati, sa stergeti praful, sa curatati covorul etc) pentru a nu le face pe toate deodata si pentru a economisi timp.

Impartiti sarcini si altora

Aveti copii sau un partener dispus sa va ajute? Incercati sa transformati zilele de curatenie intr-un proiect de familie. Puteti indulci „afacerea" prin acordarea unor premii pentru cel mai harnic dintre toti. Unele treburi, cum ar fi stersul prafului si curatarea jucariilor, sunt perfecte pentru maini mai mici. Sarcinile mai grele, ca aspirarea in spatele canapelei, sunt mult mai usoare pentru un prieten.

De sus in jos

Asigurati-va ca nu va faceti treaba mai grea. Incepeti curatenia din partea de sus a camerei si continuati in jos. Praful se va aseza pe jos, asadar incepeti sa curatati tavanul si corpurile de iluminat, iar podeaua ar trebui sa fie ultima zona asupra careia sa va concentrati.

Luati cate o camera pe rand

Faceti economie de pasi si de timp luand fiecare camera in parte. Daca aveti copii, puneti-i sa-si faca ordine si curatenie in camera. In garaj, trimiteti-l pe tata iar prin bucatarie, baie, dormitor si living se poate desfasura mama.

Nu uitati sa reciclati

Nu exista un singur moment potrivit pentru a recicla, pentru ca acest moment potrivit intotdeauna. Scapati de imbracamintea nedorita, de electrocasnice, electronice sau jucarii pentru copii donandu-le unor nevoiasi sau unor case de copii. Pe langa ca faceti o fapta buna, este si o modalitate foarte buna de a elibera spatiul.

sursa imagine: www.oprah.com